Hopp til innhold

Klimatrøbbel for Falun-renn

Falun har normalt hatt sine verdenscuprenn mot slutten av langrennssesongen. Kommende sesong hadde imidlertid Det internasjonale skiforbundet (FIS) planer om å gjøre en vri på akkurat det. Nå kan det bli endret etter proteter fra arrangørene.

I de foreløpige terminlistene ligger de erfarne svenske arrangørene inne med renn fra 2. til 4. desember. Det førte til skuffelse hos ledelsen i Svenska Skidspelen.

– I desember kommer vi med stor sannsynlighet ikke til å ha tele i bakken, og da kan vi ikke legge de populære løypene ute i skogen, sier Falun-sjef Ulrika Back Eriksson.

Det er det varmere klimaet som skaper problemer for Falun og andre skiarrangører. Selv om den svenske skimetropolen har et stort lager med kunstsnø, vil ikke det være nok til å garantere vanlige renn i desember.

– I desember er det ikke sannsynlig at vi kan gå i ordinære distanseløyper. Da må vi se på andre konkurranseformer, sier Back Eriksson.

Verdenscup i langrenn Falun
Foto: Annika Byrde / NTB

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste