Hopp til innhold

Klaveness bekrefter: Reiser til fotball-VM i Qatar

Den norske fotballpresidenten Lise Klaveness bekrefter i en melding til NRK at hun vil reise ned til fotball-VM i Qatar.

Fotballpresidenten åpnet i oktober opp for at det kunne bli aktuelt å reise nedover til VM-landet, som hun har rettet skarp kritikk mot tidligere. Nå bekrefter hun at vil være til stede i Qatar.

– Formålet med reisen er først og fremst å følge opp og sette press på menneskerettighetsspørsmålene i Qatar som har vært tema i mange år nå, skriver hun til NRK.

– Selv om vi har besluttet å ikke være til stede på stadionene under kampene, bør vi være til stede i Qatar når VM sparkes i gang for å gjennomføre det medlemmene våre har pålagt oss, nemlig å sette press både før, under og etter mesterskapet, skriver Klaveness.

Fotball-VM starter søndag 20. november.

Lise Klaveness
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Siste nytt

 • Overlegen norsk stafettseier i ungdoms-VM skiskyting

  Den norske trioen var knusende overlegen på mennenes stafett i ungdoms-VM skiskyting og vant med nesten to minutter.

  Ankermann Kasper Kalkenberg tok sitt tredje gull i mesterskapet i Otepää, etter seier på sprinten onsdag og fellesstarten torsdag. Han har også sølv fra normaldistanse og blandet stafett tidligere i mesterskapet.

  Isak Skogrand gikk første etappe og vekslet 15,4 sekunder bak ledende Italia. Oliver Alm, som tok bronse på fellesstarten, gikk Norge opp i ledelse og sendte Kalkenberg ut med vel 10 sekunders forsprang til Italia.

  På ankeretappen ble det knockout, og Kalkenberg paraderte inn til gull 1.46,4 minutt foran Antonin Guy, som sikret sølvet for Frankrike. Italias ankermann Nicola Giordano var slått med over to minutter.

  (NTB)

 • Utfortrening på Kvitfjell utsatt tre ganger

  Arrangørene i Kvitfjell utsetter fredagens utfortrening for tredje gang. Neste avgjørelse skal tas 12.20.

  Torsdagens utfortrening i Kvitfjell i kvinnenes verdenscup ble avlyst som følge av dårlig sikt og snøfall. Nå er det også usikkerhet rundt fredagens trening.

  Tidlig fredag kom beskjeden om at utfortreningen som etter planen skulle starte klokken 11 ble utsatt til 12.

  Like etter klokken elleve kom det en ny beskjed om at den utsettes ytterligere 30 minutter til 12.30. Nå melder arrangørene at det klokken 12.20 skal avgjøres hvorvidt treningen kan starte 13.

  Lørdag er det utfor i kvinnenes verdenscup i Kvitfjell. Søndag skal det kjøres super-G.

  Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie er de eneste norske som stiller til start.

  (NTB)

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: AP
 • Warholm lekte seg - rivalen rett ut

  Karsten Warholm tok enkelt seieren i sitt innledende heat på 400 meter i innendørs-VM i Glasgow med tiden 46.68.

  – Det føltes fint. Jeg følte meg ganske bra når jeg kom i gang, og jeg hadde litt å gi på slutten og kunne kontrollere det, sier Warhholm til NRK.

  Hans antatt største konkurrent Jereem Richards fra Trinidad og Tobago, gikk derimot på en kjempeskrell. Han vant gull på distansen i 2022, men endte på fjerdeplass i sitt heat fredag og er slått ut av konkurransen.

  Det spøkte også for Henriette Jægers avansement på 400 meter.

  Amerikanske Talitha Diggs gikk seirende ut av heatet med tiden 52.17.

  Det måtte derimot en photo finish til for å avgjøre andreplassen.

  Den tok Jæger knepent foran irske Sharlene Mawdsley. Begge løp inn på tiden 52.23. Jæger tok seg dermed hårfint videre fra sitt innledende heatet.

  – Det var to tusendeler som skilte oss. Det er altfor spennende. Det skal ikke være sånn, sier Jæger til NRK etter heatet.

  – Jeg så ikke hun som kom på innsida. Det var et veldig rotete løp. Hun som løp foran senket farten. Det ble et «rykk og napp»-løp. Sånn er det i innendørsløping, og det må jeg bare bli vant til, forklarer hun.

  Tidligere denne sesongen har Jæger smadret sin egen rekord på 400 meter innendørs hele to ganger.

Sendeplan

Kl. Program Kanal