Klarsignal for EM-tilskuere i Roma

Italienske myndigheter har vendt tommelen opp for planene om å slippe inn publikum på kampene i Roma under sommerens fotball-EM.

Det åpnes for utnyttelse av inntil 25 prosent av tilskuerkapasiteten på Stadio Olimpico. Det betyr at 17.000 av de 68.000 tilskuerplassene kan benyttes.

Uefa har tidligere sagt at det ikke skal spilles EM-kamper uten tilskuere. Fra før hadde åtte av de tolv arrangørbyene gitt garanti om at det vil bli tilskuere på deres kamper, men Roma var en av fire som ennå ikke kunne garantere det.

Nå gjenstår Bilbao, Dublin og München.

Kommende mandag skal Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på et styremøte ta stilling til hva som skjer med kamper lagt til byer som ikke kan garantere at det vil være tilskuere på tribunene.

EM-kvalifisering fotball menn: Italia-Norge. Stadio Olimpico i Roma.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sportsnyheter

Demonstrant avbrøt OL-toppen: – F... ta OL!

Misnøyen mot sommerens OL i Tokyo vokser. Denne gangen fikk IOC-toppene høre det fra en ubuden gjest.

Siste nytt

 • Koronasmitte stopper Hykkerud

  En av Ystads håndballspillere er koronapositiv. Lørdagens finalemøte med Joakim Hykkerud og AEK Aten i europacupen kan dermed ikke spilles som planlagt.

  Kampen i den greske hovedstaden skulle vært den første av to for å kåre en vinner av EHFs tredje europacupturnering i klubbhåndballen.

  Etter planen skal returkampen mellom AEK og Ystad spilles i Sverige lørdag 22. mai. Det er uklart når det første oppgjøret kan avvikles.

  EM håndball herrer 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Norsk keeper ferdig i England

  Den norske fotballkeeperen Benedicte Håland (23) bytter ut Bristol City og den engelske superligaen med Island og UMF Selfoss.

  – Jeg gleder meg veldig til å møte de andre spillerne og kjenne på nivået her på Island, sier hun til avisa Nordhordland.

  Håland, som tidligere har spilt for blant andre Lugano, Arna-Bjørnar, Åsane, Sandviken og Fyllingsdalen, sitter for øyeblikket på karantenehotell i Reykjavík.

  Spilletid er grunnen til at hun forlater Bristol City.

 • Norge trekker seg fra EM-kvalik

  Norges kvinnelandslag i volleyball trekker seg fra EM-kvalifiseringen på grunn av koronasmitte hos tre spillere. Det opplyser Norges Volleyballforbund i en pressemelding, melder NTB.

  To spillere i laget testet onsdag positivt for koronavirus, og etter en runde med såkalt PCR-testing av samtlige i laget, ble disse to smittetilfellene bekreftet, mens ytterligere én spiller har fått påvist viruset.

  – Jentene har det bra per nå og har ingen store symptomer. De er trygge, og de tas veldig godt vare på her nede, sier sportssjef Matt van Wezel i volleyballforbundet til NTB.

  De norske kvinnene skulle ha spilt EM-kvalifiseringskamp mot Hellas i Østerrike torsdag kveld og ytterligere to kamper de neste dagene. Norge sto med tre strake tap i kvalifiseringen fra før.

Sendeplan

Kl. Program Kanal