NRK Meny
Normal

Klar for VM-finale

De norske utøverne imponerer i kickboksing-VM i Dublin. – Det blir krig, sier finaleklare Thea Therese Vingmark Næss.

Thea Næss

FINALEKLAR: Thea Therese Vingmark Næss er i finalen etter seieren over finske Jenna Puurunen (til venstre).

Foto: Per Ringsby

Norges beste kvinnelige kickbokser er klar for finalen i kickboksing-VM i Dublin. Det etter å ha slått finske Jenna Puurunen i semifinalen.

– Det var tøft. Veldig tøft. Jeg har møtt henne før, og det er alltid jevnt. Det er vanskelig å score poeng på henne, så man må være veldig smart. Jeg var dritnervøs i forkant, men jeg tenkte på det som en finale og klarte det, forteller regjerende verdensmester Næss til NRK.

Hun vant 2-1 etter «split decision». I finalen i 60 kilo fullkontakt venter russiske Lilia Sjarapova.

– Jeg har aldri møtt henne, men vet at hun er skikkelig tøff. Hun er litt eldre og har mye erfaring. Det blir som i semifinalen - skikkelig krig, forteller Næss.

Hun har aldri tapt en finale i et mesterskap, og håper naturlig nok det er en statistikk som blir stående. Når NRK snakker med henne, er det fortsatt uklart når finalen går. Det tar hun likevel med knusende ro.

– Det er jo litt spenningsfylt, men jeg håper beskjeden kommer snart. Det er bare å hvile og ta det med ro i mellomtiden, sier Næss, som ble proffverdensmester så sent som i september.

Næss er ikke den eneste norske utøveren som er finaleklar i skrivende stund. Også Monica Engset (50 kg pointfighting), Madelen Søfteland (60 kg lettkontakt) og Kristin Vollstad (52 kg fullkontakt) skal kjempe om VM-gull.

Thea Therese Vingmark Næss

Kickbokseren kjemper om VM-gull. Her fra proffkampen i september, som hun vant.

Foto: GodBedreBest.no

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset