Hopp til innhold

Rekdal med tirade mot eget lag etter sliteseier mot lag fra nivå fem: – Sjokkerende

Rosenborg måtte nøye seg med 1–0 borte mot Trygg/Lade i første runde i cupen. Etter kampen fyrte RBK-trener Kjetil Rekdal løs mot eget lag.

NÆRMEST MÅLLØS: Kjetil Rekdal slet med å finne ordene i starten av intervjuet.

Det har ikke vært en perfekt seriestart for Kjetil Rekdal og Rosenborg, som står med ni poeng etter åtte kamper.

Mot Trygg/Lade tok det et kvarter før Agon Sadiku sendte Rosenborg i ledelsen, men det ble også det eneste målet i kampen mot laget fra nivå fem i norsk fotball.

Da NRK snakket med Rekdal etter kampen tok han en lang pause, før han kom med krass kritikk av lagets prestasjon.

– Jeg har ikke så mye jeg skulle få sagt egentlig. Flaut. Det er på et nivå som du må oppleve for å tro det faktisk. Fra første minutt og egentlig kampen igjennom. Det er noen unntak hos oss som er til stede, men ..., sier Rekdal og fortsetter:

– Skal du lykkes i fotball så må du ha stort hjerte, i dag var det mange som hadde manko på det.

Eliteserien fotball 2023: Rosenborg - Haugesund (1-0).

LANGER UT: Kjetil Rekdal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Du sier det er flaut, hva gjør du med det?

– Det får vi komme tilbake til. Jeg har aldri i min karriere opplevd en sånn type kamp som i dag. Jeg har vært med på trøblete kamper og røket i cupen og sånne ting, men når du ikke klarer å dominere en kamp mot et 4.-divisjons lag så er det et grunnleggende stort problem med mentaliteten.

På spørsmål om hva som mangler, svarer Rekdal at «du kan plukke ut stort sett alt».

– Det er egentlig ikke vits å snakke om det, for du blir ikke ferdig, sier han.

Han er klar på at han selv er ansvarlig for det Rosenborg leverer.

– Jeg prøver ikke her å skylde på noen andre. Jeg står i front av det her. Akkurat nå har jeg ikke noe godt svar på det, jeg tror jeg må tenke litt igjennom på hva jeg har opplevd. For det er rimelig sjokkerende.

Kapteinen støtter Rekdal: – Helt dødt

Rosenborg-kaptein Markus Henriksen så den første omgangen fra benken, før han kom inn til den andre omgangen.

Spurt om Rekdals uttalelser, svarer han:

– Jeg tenker han treffer ganske rent på ballen med de uttalelsene der. For all del, det var kjempekriging av Trygg/Lade, men i dag er det nesten slik: «Hvem er det som er eliteserielag utpå her i dag»? Så lite forskjell som det ble vist her ute i dag, det skal ikke gå an mellom et eliteserielag og et 4. divisjonslag, sier Henriksen.

– I dag er jeg ekstremt skuffet over den prestasjonen vi leverer, sier Henriksen videre.

Markus Henriksen

KRITISK: Markus Henriksen, her fra en kamp tidligere i sesongen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Han er klar på at det handler om innstillingen til spillerne.

– Alle som har holdt på med dette, skjønner at det er en stor ting som gjelder, og det er innstillingen. Det eneste de kan ta oss på er innstillingen. Når vi kommer hit og tenker at det blir en «walk in the park», så blir det tøft. Uansett motstander. Det er det jeg synes er skuffende. Det er lov å spille dårlige fotballkamper, men det som kreves er at du i hvert fall gir ditt beste og gjør alt du kan. I dag må jeg innrømme at vi som lag og mange som enkeltspillere ikke klarer det, sier Henriksen og oppsummerer:

– Det var jo helt dødt. Vi snakker ikke med hverandre. Vi har skuldrene langt utenfor ørene

Rekdal: Avansementet det eneste positive

Rosenborg-treneren sier Isak Holmen var Rosenborgs beste spiller og en spiller som leverte med stort hjerte og innlevelse. I tillegg mener han det var et par andre som leverte på et ok nivå, men sier:

– Jeg har aldri spilt mot et 4.-divisjonslag med et eliteserielag og det er en jevn kamp.

– Du er veldig ærlig. Føler du det er viktig?

– I dag er det kun én ting vi kan ta med som noe positivt, og det er at vi er videre i cupen. Det finnes ingen andre ting å plukke ut av denne kampen enn akkurat det.

Sandefjord røk ut etter straffedrama

Så sent som lørdag var det cupfinale for 2022/23-utgaven av herrenes cup, men allerede tirsdag tjuvstartet den første runden i cupen for 2023 med fire kamper.

Onsdag var det intet mindre enn 49 kamper og tolv av eliteserielagene skulle i aksjon. Men det var langt mellom cupbombene.

Tromsø var først ut og vant 8–0 borte mot Hammerfest. I kampene som startet 18.00 gikk de fleste lagene fra øverste nivå i en tidlig ledelse, men til pause var det flere kamper som ikke var avgjort.

Sandefjord ledet 1–0 mot Eik Tønsberg og Heming holdt Strømsgodset til 0–0 til pause.

– Nå brenner det på dass for Strømsgodset, sa Vålerenga-spiller Christian Borchgrevink etter 75 minutters spill i NRK-studioet.

Strømsgodset var nær ved å score flere ganger, men Heming forsvarte seg mesterlig og tok kampen til ekstraomganger. Der vant Strømsgodset 1–0 etter scoring fra Jonatan Braut Brunes.

Verre gikk det for Sandefjord. Til tross for at de tidlig i andre omgang gikk opp i en 2-0-ledelse, kjempet Eik Tønsberg seg tilbake. Og fem minutter på overtid utlignet de til 2–2 og sørget for ekstraomganger. Etter målløse ekstraomganger ble kampen avgjort på straffer.

Der vant Eik Tønsberg 4-3. Sandefjord startet med å bomme på lagets første straffe, men fikk muligheten da Eik Tønsberg bommet på straffe nummer fem. Spissveteranen Alexander Ruud Tveter fikk imidlertid ikke ballen i mål på Sandefjords femte straffe og dermed ble det en tidlig cup-exit.

Kongsvinger med sterk snuoperasjon

Et sted hvor det så ut til å kunne komme en cupbombe var på Lillehammer. Etter at Kongsvinger, fra nest øverste nivå, tok en tidlig ledelse, snudde Lillehammer kampen. Laget fra nivå fem ledet 3–1 til pause, hvor det siste målet kom etter et langt kast fra en mann med en spisskompetanse på nettopp det.

Håkon Kveseth har nemlig tre NM-gull i spydkast, sist i 2019. Kveseth har også NM-gull i diskgolf og NM-bronse i poker.

Kveseth

KASTER LANGT: Håkon Kveseth.

Foto: Berit Roald / NTB

– Det er et mareritt for vår del. Vi kommer godt i gang og har bra kontroll og så slipper vi inn mål hver gang de nærmer seg vår 16-meter. Skrekkelig forsvarsspill gjør at vi ligger under 1-3, sa Kongsvinger-trener Vegard Hansen i et intervju vist på TV 2 Play i pausen.

Kongsvingers andrelag topper for øvrig avdelingen i 4. divisjon hvor Lillehammer spiller og i andre omgang hevet Kongsvinger seg.

Hansen gjorde tre bytter i pausen og i andre omgang tok det under 20 minutter før 3–1 hadde blitt til 3–4. Til slutt vant Kongsvinger kampen 5–3.

Siste nytt

 • Casper Ruud trekker seg fra turnering

  25 år gamle Casper Ruud trekker seg fra den kommende ATP-turneringen i Kitzbuhel, som varer fra 22.- til 27. juli.

  Det melder turneringen selv på sin Instagram.

  Turneringen i Østerikke skulle vært Ruuds siste før OL i Paris.

  Ruud er for tiden opptatt med dobbelturnering i svenske Båstad, hvor han er på lag med Rafael Nadal. De spiller semifinale mot den brasilianske duoen Orlando Luz/Rafael Matos lørdag.

  Casper Ruud
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • Adidas beklaget for bruk av supermodell etter press fra proisraelsk gruppe

  Klesmerket Adidas har beklaget for reklamekampanjen der den amerikanske propalestinske modellen Bella Hadid (27) brukte en redesignet sko fra OL i 1972.

  Under OL i München i 1972 ble 11 israelere drept i et terrorangrep, som Svart September, en palestinsk paramilitær organisasjon stod bak.

  Adidas har slettet kampanjen fra sosiale medier etter reaksjoner fra proisraelske grupper, som «Combat Antisemitism Movement».

  I en pressemelding krevde de både en unnskyldning og at Hadid ble droppet umiddelbart.

  – Hvis ikke vil det bli sett på som et direkte angrep på minnet til de 11 israelerne som ble myrdet mens de bare prøvde å delta i De olympiske leker, sa Sacha Roytman administrerende direktør.

  Hadid er en verdenskjent modell, med palestinskfødt far.

  Hun har ofte tatt til orde for palestinernes undertrykkelse i sosiale medier, særlig etter Israels kontinuerlige bombing av Gaza etter Hamas-angrepet 7. oktober 2023. FN og flere humanitære organisasjoner har sagt at Israels krigshandlinger strider med folkeretten.

  Hadid har altså ingen tilknytning til massakren i 1972, og var en av flere modeller brukt til å reklamere for løpeskoen. Likevel reviderer Adidas resten av kampanjen.

  – Vi er bevisste på at det er blitt gjort koblinger til tragiske historiske hendelser – selv om disse er helt utilsiktede – beklager vi for opprøret og ubehaget vi har forårsaket, sa Adidas sin talsmann Stefan Pursche til Washington Post torsdag, etter at flere internasjonale medier har omtalt saken.

  Hadid er fortsatt avbildet på hjemmesiden i skoannonsen.

  Bella Hadid.
  Foto: AFP
 • Nadal slet seg videre i Båstad – 18 servebrudd i historisk lang kamp

  Den spanske tennislegenden Rafael Nadal (38) måtte virkelig jobbe for å ta seg forbi argentinske Mariano Navone i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Båstad.

  Spanjolen sikret semifinalebillettene med sifrene 6-7 (2-7), 7-5, 7-5. Kampen varte i fire timer og ett minutt, noe som er den lengste tresettskampen i ATP-historien, ifølge tennisjournalisten José Morgado.

  I semifinalen venter kroatiske Duje Ajdukovic, som er rangert som nummer 130 i verden.

  Kampen fikk en fartsfylt start, hvor spillerne brøt hverandre totalt seks ganger i det første settet. Til slutt sto det 6-6, og det måtte avgjøres i tiebreak. Navone var der klart best og vant 7-2.

  Det andre settet fortsatte på samme måte med fem brudd, men denne gangen var Nadal i dytten og vant 7-5.

  Dermed måtte avansementet avgjøres i et tredje sett, hvor det også ble sju brudd. Nadal viste rutine og servet til slutt inn seieren til 7-5.

  Tidligere hadde Nadal og Navone aldri møttes før. Nadal er rangert som nummer 261 i verden, mens Navone er helt oppe på 36.-plass på verdensrangeringen. (NTB)

  Rafa Nadal
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal