Kjelkehockeyspiller alvorlig skadd i takling

Kapteinen på Norges kjelkehockeylandslag, Thomas Jacobsen, ligger alvorlig skadd på sykehus i Canada.

Jacobsen

Thomas Jacobsen ble taklet under en kamp mot USA torsdag.

Foto: fasthockey.com

Jacobsen, som er lam fra livet og ned, ble taklet forfra og i brystet under en kamp mot USA torsdag denne uken. Taklingen skjedde helt i avslutningen av kampen.

– Han ble da slengt bakover, og fikk antageligvis slengt hodet i vantet, forteller manager Kent Nyholt, som sier at det ikke var en spesielt tøff takling.

Norge har møtt USA, Japan og vertsnasjonen Canada i landslagsturnering i kjelkehockey denne uken.

Kjelkehockeyspilleren er nå innlagt på sykehus i Calgary, og situasjonen til Jacobsen beskrives som stabil, men alvorlig.

Viktig spiller

– Er det fare for at han kan ha fått nye lammelser?

– Det er for tidlig å si. Vi venter fortsatt på resultatet fra undersøkelser. Det blir gjort nye tester mandag, men det er for tidlig å si hva som blir konklusjonen her, sier Nyholt til NRK.

– Lagets fysioterapeut blir hos ham til situasjonen er mer avklart. Vi har fortløpende kontakt med ham, og det er også folk hos ham på sykehuset hele tiden, legger han til.

Til vanlig spiller Jacobsen for Oslo Kjelkehockeyklubb, og har som kaptein for laget vært en viktig brikke til kjelkehockeylandslagets suksess.

Ved godt mot

Jacobsen har fortalt at han husker hele hendelsen på hockeybanen.

– Han er for så vidt ved godt mot. Men han er innforstått med at situasjonen er alvorlig, sier Nyholt, som forteller at hans nærmeste pårørende også er hos ham på sykehuset, sier Nyholt.

Jacobsen var med på det norske bronselaget under Paralympics i Vancouver i fjor.

Han debuterte på landslaget høsten 2009, og har senere vist seg å bli en viktig matchvinner under internasjonale turneringer.

Saken fortsetter under bildet

Ill

I det tredje bildet fra venstre blir Jacobsen taklet av den amerikanske spilleren.

Foto: fasthockey.com

Ble lam fra livet og ned

I 2008, da Jacobsen var 21 år gammel opplevde han en dramatisk innebandyulykke. Han ble taklet bakfra i brysthøyde, og brystkassen ble slengt inn i kanten på vantet.

Det førte til at han ble lam fra liv fra livet og ned.

Den svenske motspilleren som utførte taklingen ble politianmeldt ettersom Jacobsen mente den brutale taklingen ble gjort som en bevisst handling.

Spilleren ble også utestengt i tre måneder fra kamp og trening ettersom domsutvalget fant det bevist at taklingen var gjort med viten og vilje.

Hardt taklet i EM

Også under en EM-kamp i vinter mot Tyskland ble Jacobsen offer for en knallhard takling. Taklingen var så hard at han besvimte.

En tysker kom inn i stor fart fra dødvinkelen, og traff nordmannen i hodet med enten ishockeykølla eller en stiv hanske.

– Vi trodde det hadde skjedd noe veldig alvorlig. Da jeg kom til meg selv etter besvimelsen kjente jeg det strålte nedover armene, og jeg ble nummen i fingrene.

– Jeg ble kjørt til sykehus i ambulanse, men heldigvis fant de ikke noe alvorlig, sa den norske landslagskapteinen.

Siste nytt

 • Ruud med maktdemonstrasjon

  Casper Ruud hadde få problem med å ta seg til 3. runde i Madrid Masters. Han vann 6–1 og 6–2.

  – Det var ein veldig bra match nok ein gong, fortalde Ruud fornøgd til Eurosport etter kampen.

  Langt tøffare blir det nok i neste kamp. Der ventar Stefanos Tsitsipas, som ligg på 4.-plass på verdsrankinga.

  Spain Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Reiten med to assist

  Guro Reiten fekk to assist da Chelsea vann 2-0 mot Tottenham. Blåtrøyene festa med det grepet på toppen av tabellen. Med siger mot Reading på sundag er ligagullet i boks.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal