Normal

– Kan ikke forstå at han skal spille her

Vidar Örn Kjartansson scoret sitt eliteseriemål nummer 22, 23 og 24 mot Haugesund, og nå vil motstanderne ha superspissen ut av Norge.

Vidar Örn Kjartansson har scoret 24 mål når 23 runder av eliteserien er spilt.

VIDEO: Se alle målene til Kjartansson her.

– Han må de gnikke og gni mest mulig penger ut av, sa en imponert Jostein Grindhaug etter å ha sett islendingen score tre mål i oppgjøret mellom Vålerenga og Haugesund på Ullevaal søndag.

– Han er bedre enn forventet. Han er sterk, har ok fart og «himla» bra avslutningsferdigheter, utdyper Haugesund-treneren, og får støtte av sin egen målvakt.

– Han har det lille ekstra. Han skyter i det øyeblikket keeper tror han skal vente litt til, ta et touch til. Han er kjapp på avtrekkeren og har snert i skuddet, så man ser at det er noe ekstra over han, sier Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen som tror det er tidsspørsmål før Kjartansson finner seg en ny arbeidsgiver.

– Jeg kan ikke forstå at han skal spille her i Norge. Han bøtter inn mål, sier han.

Scorer fra alle vinkler

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal innrømmer at han er overrasket over den ekstreme scoringsraten til islendingen, men forteller at Kjartansson fortsatt har mye å lære.

– Han må få bedre samhandling med lagkameratene sine. Bedre fysikk, større aksjonsradius. Nå høres det ut som om jeg er veldig negativ, men det er en del av det å bli en toppspiss, sier Kjetil Rekdal mens det rykker i munnvikene.

For selv ikke Kjetil Rekdal klarer å holde smilet tilbake når han snakker om islendingen.

– Han scorer mål fra alle vinkler, og han er flink til å komme seg fri i feltet. Det ser vi jo. Han har hatt en formidabel utvikling fra han kom i vinter til nå. Han jobber knallhardt og vet at han har en del å gå på og det er betryggende, forteller Rekdal.

– Glad for at han er her

Men selv om både Grindhaug og Kristiansen begge tror Kjartansson snart forsvinner til en større liga, håper Vålerenga-treneren at han fortsatt blir en stund til i klubben.

– Sånn som vi kjenner han, er han veldig glad for at han er her, og med på å bygge et lag nå som kanskje kan bli en medaljekandidat neste år, og som kanskje kan vinne noen titler før han reiser, sier Rekdal, og fortsetter.

– Jeg skjønner at en spiss som scorer mer enn ett mål i snitt blir vanskelig å holde i mange år fremover, men jeg håper at vi kan få beholde han en stund til. Han blir jo selvfølgelig ikke billigere når han holder på slik som han gjør, sier Rekdal.

Kjartansson selv tar oppstyret med stor ro.

– Jeg vil spille i en av de beste ligaene, men for øyeblikket har jeg to år igjen av kontrakten med Vålerenga, sier han.

Siste nytt

 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Rangers-tap uten Zuccarello

  To kamper ut i sesongoppkjøringen har Mats Zuccarello fortsatt til gode å være på isen for New York Rangers.

  NHL-proffen sto over mandagens treningskamp mot New Jersey Devils, en kamp Rangers vant 4-3 etter forlengning.

  Heller ikke i onsdagens 4-6-tap for Philadelphia Flyers var nordmannen å se.

  HOCKEY-NHL-NYR-BUF/
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
VM hestesport: Sprangridning lag, finale
VM hestesport - sprangridning finaler
VM hestesport, sprangridning lag