Kirurg: Falcao blir klar til VM

Den colombianske angriperen Radamel Falcao har vært ute med skade siden januar, men nå sier kirurgen som opererte ham at han regner med Falcao er klar når VM sparkes i gang 12. juni.

Monaco Radamel Falcao
Foto: Ricardo Mazalan / Ap

Falcao og presidenten

Radamel Falcao er en viktig del av det colombianske ladslaget. Så viktig at han fikk besøk av president i Colombia Juan Manuel Santos etter operasjonen i januar.

Foto: JAVIER CASELLA / Afp

– Jeg tror at han kommer til VM, sier kirurg Jose Carlos Norhona, ifølge dansk TV 2.

Spissen som spiller i Monaco til daglig ble skadet og måtte forlate banen like før pause i Monacos cupkamp mot Chasselay i januar.

– Men Falcao vil ikke være 100% når turneringen går i gang, sier Norhona til nyhetsbyrået Lusa.

I VM er Colombia trukket i gruppe med Elfenbenskysten, Hellas og Japan.

– Den fysiske utviklingen går veldig bra, og jeg skal tilbake til Spania for å fortsette rehabiliteringen. Kneet har reagert fint, og dermed har jeg kunnet få fart på arbeidet, sa kraftspissen selv for to uker siden.

Falcao stjernen på et spennende Colombia

Nå får Falcao altså støtte fra kirurgen som opererte ham. 28-årige Falcao vil være en viktig brikke i det spennende colombianske laget som av mange tippes å bli en av overraskelsene i årets VM.

Da superspissen ble skadet januar fikk han besøk av den colombianske presidenten på sykehuset. Det sier litt om posisjonen fotball har i landet som har opplevd noen magre år siden det gyldne generasjonen på slutten av 1980-tallet og starten på 1990-tallet.

Det sør-amerkanske laget kan nå skilte med spillere som Jackson Martinez (Porto), Juan Quientero (Porto), Luis Muriel (Udinese), Adrian Ramos (Hertha Berlin, men klar for Dortmund), Fredy Guarin (Inter) og Juan Cuadrado (Fiorentina).

Neymar blir klar til VM

Neymar

Neymar fikk en fotskade i kampen mot Real Madrid onsdag.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

22-årige Neymar ble skadet i venstrefoten i cupfinalen mot Real Madrid på onsdag, der Barcelona tapte 2-1 mot Real Madrid.

Torsdag sa klubben at han ble satt på sidelinjen i fire uker og kunne miste resten av sesongen. Nå bedyrer den brasilianske yndlingen at VM på hjemmebane ikke er i fare.

– Innen de neste tre ukene er jeg tilbake, og jeg håper å spille Barcelonas siste ligakamp, sier han nå til Globo TV ifølge nyhetsbyrået AFP.

Brasils trener Felipe Scolari har planer for at Neymar skal lede sitt land til en sjette VM-tittel, med den ærefulle drakten med nummer 10 på ryggen. Det samme som Pele bar da han som 17-åring skjøt Brasil til VM-gull i 1958 og igjen i 1962 og 1970.

– Det er fryktelig å være ute, uten trening. Samtidig som man ser kameratene sine spiller og trener, sier Neymar til Globo.

Siste nytt

 • Tiller så vidt slått på målstreken

  Proffsyklisten Rasmus Fossum Tiller klinte til med en langspurt i den belgiske semiklassikeren Le Samyn, men det holdt akkurat ikke.

  Nordmannen som sykler for det norske laget Uno-x Pro Cycling Team på det nest øverste nivået i sykkelsporten, åpnet spurten først av alle og fikk en liten luke til feltet.

  Men på de siste meterne snek belgieren Tim Merlier seg forbi. Fossum Tiller endte med det på en andreplass, foran store navn som Sep Vanmarcke og John Degenkolb.

  Sykkel-NM 2017 landeveis. Fellesstart menn/kvinner.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Pogacar forlenger ut 2026

  Tour de France-mester Tadej Pogacar har forlenget kontrakten sin med UAE-laget til ut 2026-sesongen.

  Dermed har det hardtsatsende sykkellaget fått på plass nok en viktig brikke for framtiden. Med nysigneringer av blant andre Matteo Trentin og Marc Hirschi ser laget meget sterkt ut.

  Pogacar overrasket da han gikk til topps i storrittet Tour de France i fjor sommer. I forbindelse med kontraktsforlengelsen sier sloveneren at han føler seg hjemme i UAE-laget, der han er lagkamerat med blant andre Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

  Tadej Pogacar
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Sæter nummer ti på VM-sprinten

  Jørgen Solhaug Sæter gikk inn til 10.-plass og var med det best av de norske på sprinten under junior-VM i skiskyting.

  Franske Emilien Claude var både feilfri på standplass og rask i løypa og tok gullet foran Mikulas Karlik fra Tsjekkia og russiske Mikhail Pervusjin.

  Jørgen Solhaug Sæter hadde en bom på hver av skytingene og endte 1.03,4 minutter bak vinneren i mål.

  Mats Øverby var feilfri på standplass, men holdt ikke like høy standard i langrennet og endte 1.16,6 bak på 13.-plass.

  Junior-VM
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal