Kirurg: Falcao blir klar til VM

Den colombianske angriperen Radamel Falcao har vært ute med skade siden januar, men nå sier kirurgen som opererte ham at han regner med Falcao er klar når VM sparkes i gang 12. juni.

Monaco Radamel Falcao
Foto: Ricardo Mazalan / Ap

Falcao og presidenten

Radamel Falcao er en viktig del av det colombianske ladslaget. Så viktig at han fikk besøk av president i Colombia Juan Manuel Santos etter operasjonen i januar.

Foto: JAVIER CASELLA / Afp

– Jeg tror at han kommer til VM, sier kirurg Jose Carlos Norhona, ifølge dansk TV 2.

Spissen som spiller i Monaco til daglig ble skadet og måtte forlate banen like før pause i Monacos cupkamp mot Chasselay i januar.

– Men Falcao vil ikke være 100% når turneringen går i gang, sier Norhona til nyhetsbyrået Lusa.

I VM er Colombia trukket i gruppe med Elfenbenskysten, Hellas og Japan.

– Den fysiske utviklingen går veldig bra, og jeg skal tilbake til Spania for å fortsette rehabiliteringen. Kneet har reagert fint, og dermed har jeg kunnet få fart på arbeidet, sa kraftspissen selv for to uker siden.

Falcao stjernen på et spennende Colombia

Nå får Falcao altså støtte fra kirurgen som opererte ham. 28-årige Falcao vil være en viktig brikke i det spennende colombianske laget som av mange tippes å bli en av overraskelsene i årets VM.

Da superspissen ble skadet januar fikk han besøk av den colombianske presidenten på sykehuset. Det sier litt om posisjonen fotball har i landet som har opplevd noen magre år siden det gyldne generasjonen på slutten av 1980-tallet og starten på 1990-tallet.

Det sør-amerkanske laget kan nå skilte med spillere som Jackson Martinez (Porto), Juan Quientero (Porto), Luis Muriel (Udinese), Adrian Ramos (Hertha Berlin, men klar for Dortmund), Fredy Guarin (Inter) og Juan Cuadrado (Fiorentina).

Neymar blir klar til VM

Neymar

Neymar fikk en fotskade i kampen mot Real Madrid onsdag.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

22-årige Neymar ble skadet i venstrefoten i cupfinalen mot Real Madrid på onsdag, der Barcelona tapte 2-1 mot Real Madrid.

Torsdag sa klubben at han ble satt på sidelinjen i fire uker og kunne miste resten av sesongen. Nå bedyrer den brasilianske yndlingen at VM på hjemmebane ikke er i fare.

– Innen de neste tre ukene er jeg tilbake, og jeg håper å spille Barcelonas siste ligakamp, sier han nå til Globo TV ifølge nyhetsbyrået AFP.

Brasils trener Felipe Scolari har planer for at Neymar skal lede sitt land til en sjette VM-tittel, med den ærefulle drakten med nummer 10 på ryggen. Det samme som Pele bar da han som 17-åring skjøt Brasil til VM-gull i 1958 og igjen i 1962 og 1970.

– Det er fryktelig å være ute, uten trening. Samtidig som man ser kameratene sine spiller og trener, sier Neymar til Globo.

Siste nytt

 • Duo skal trene Strømsgodset

  Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i klubben fra og med i morgen mandag. Det melder Strømsgodset på sine hjemmesider.

  Wibe-Lund er nåværende assistenttrener og Ingebretsen er tidligere hovedtrener.

  Håkon Wibe-Lund
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Solberg måtte bryte i Rally Sanremo

  Oliver Solberg kom godt i gang, men fikk så store skader på bilen at han ikke kunne fortsette.

  Uhellet skjedde på tredje fartsprøve. En stein i veien slo i stykker det ene bakhjulet på bilen hans.

  Solberg er fortsatt som nybegynner å regne i rallysammenheng og startet i Italia for å skaffe seg erfaring på asfalt, et underlag han har lite fartstid på i rallysammenheng.

  Solberg lå på 6. plass sammenlagt da han måtte bryte.

  Solberg
  Foto: Team Solberg Media Office Timo Anis
 • Vipers klare for mesterliga-semi

  Vipers Kristiansand sikret plass i semifinalene i mesterligaen i håndball med 23-23 og 57-50 sammenlagt over russiske Rostov Don søndag.

  Vipers vant den første kvartfinalekampen lørdag 34-27. Spesielt målvakt Kathrine Lunde storspilte.

  hGm3OGBcLYI
  Foto: Artem Gusev / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal