Hopp til innhold

King om toppscorerlisten: – Kaller ikke meg selv superstjerne - ennå

LONDON/OSLO (NRK): Romelu Lukaku, Harry Kane, Alexis Sanchez, Diego Costa, Zlatan Ibrahimovic, Dele Alli, Jermain Defoe, Sergio Agüero, Sadio Mané og Joshua King.

Bournemouth's Joshua King celebrates with the match ball after the game

HAT TRICK: Joshua King med matchballen etter å ha scoret hat trick for Bournemouth mot West Ham. FOTO: REUTERS

Foto: Peter Nicholls / Reuters

Den norske landslagsspissen er i svært godt selskap på listen over de mestscorende i Premier League denne sesongen. Kings 11 mål betyr at kun ni spillere har puttet hyppigere enn nordmannen. Og det nærmest utelukkende superstjerner fra ligaens giganter.

– Jeg kaller ikke meg selv superstjerne - ennå, men jeg prøver å bli det, sier King til NRK om toppscorerlisten på balløya.

– Det er selvfølgelig gøy at det løsner og jeg scorer mål. Tidligere har jeg spilt mye lav tier og kant, men jeg har hele tiden sagt at jeg er spiss. Det er alltid gøy å være på samme liste som toppspillerne i verden.

Målrekord

25-åringen fra Oslo stoppet på seks scoringer for Bournemouth forrige sesong. Det var da rekord for King på seniornivå. Med ni kamper igjen av Premier League-sesongen, lyder rekorden nå på 11.

– Jeg har fortsatt en jobb å gjøre. Jeg hadde som mål å score 15. Det sa jeg også før sesongen. Det var sikkert mange som stusset over det, og kanskje bare jeg og kompisene mine som trodde på det, men, sier King.

– Hvordan vurderer du din prestasjon for et lag på nedre halvdel sammenliknet med spissene som har scoret noen flere mål på topplagene?

– Det er positivt, det. Men jeg er ikke fornøyd før jeg har scoret 15 og nådd målet.

Norges fotballandslag med preekamp i London.

KALDT? King (t.h.) ser ut til å fryse i London mens Lars Lagerbäck snakker med Tarik Elyounoussi.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

King var toppscorer på landslaget under Per-Mathias Høgmo med fem scoringer. Bak ham fulgte Alexander Tettey og selvmål (begge tre).

– 11 mål på en klubb på nedre halvdel i Premier League er en bra fasit. Ut fra det jeg har sett ser det ut som han kanskje har fått bedre selvtillit og funnet sin rolle. Han har også blitt mer effektiv, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til NRK.

Svensk og norsk

King ønsket ikke å si noe om forskjellen på Høgmo og Lagerbäck under tirsdagens pressetreff, men likte det han hørte, og skjønte, under svenskens teorikurs på samlingens første dag.

– Han er konkret og nøyaktig på hva han vil og hvordan han vil vi skal utføre det. Han forklarer det slik at vi ikke trenger å stille noen spørsmål – selv om han snakker svensk. Jeg, Omar og «Dio» skjønner kanskje ikke alt, men 99 prosent, sier King og smiler.

Det spørsmålet han fikk flest ganger på spillethotellet i London var hvorfor det plutselig hadde løsnet foran mål.

– Jeg har holdt meg skadefri, selvtilliten er på plass og formen er bra. I tillegg har jeg en Premier League-sesong i bena hvor jeg lærte mye. Jeg har vokst som spiller og person.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Ny hjemmeseier for Vålerenga

  Vålerenga-supporterne kunne juble for sesongens andre hjemmeseier da de vant 3-1 over Levanger i 1. divisjon søndag ettermiddag.

  Dermed kan Oslo-klubben endelig begynne å snakke om å ha blitt kvitt «hjemmespøkelset». Før 1-0-seieren over Bryne 4. mai sto Vålerenga med sju kamper uten seier på hjemmebane i ligaen.

  Geir Bakke og co. kan også juble for å klatre helt opp på 2.-plass på tabellen, bare ett poeng bak serieleder Kongsvinger, som har én kamp mindre spilt.

  En heading fra Mees Rijks, et nydelig skudd i krysset fra Jones El-Abdellaoui og en markkryper fra Petter Strand sikret seieren for Bakkes mannskap. Toppscorer Sanel Bojadzic scoret Levangers eneste på straffe. (NTB)

  W66Ic4rJ_3E
  Foto: NTB
 • Dramatisk krasj i Monaco Grand Prix

  Både Sergio Perez og begge Haas-førerne Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg var involvert i et heftig sammenstøt under Monacos Grand Prix.

  Smellen kom underveis på den første runden av det ikoniske Grand Prix-løpet. Magnussen kom borti bilen til Perez (Red Bull), og deretter traff Perez' bil Hülkenberg. Dermed var begge Haas-bilene ute tidlig.

  TV-bildene viste at Perez bil fikk verst behandling. Mye vrakrester på banen førte til at løpet måtte stanses en god stund for opprydning.

  Ferrari-fører Charles Leclerc startet i beste startspor i løpet på hjemmebane. (NTB)

  Monaco F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Kristoff vant sisteetappen i Tour of Norway: - Det er nydelig

  – Han gjør som i fjor. Det er så imponerende, kommenterte TV2s Christian Paasche i det Alexander Kristoff syklet over mål til seier i fjerde og siste etappe i Tour of Norway.

  I spurten slo han blant annet den belgiske sykkelstjernen Wout van Aert, som er regnet blant de absolutt beste i spurtene i Tour de France.

  Tour of Norway ble avsluttet i Stavanger, Kristoffs hjemby og det ble påpekt på direkten at 37-åringen også ble tidenes eldste etappevinner i det norske rittet.

  – Det er nydelig. Jeg følte vi kom for langt bak i humpen med to kilometer igjen, men jeg kom meg rundt, sier Kristoff til TV 2.

  Det ble kjørt beinhardt i avslutningen da feltet sprakk opp den tøffe stigningen sju kilometer før mål.

  Da var det norske stortalentet Per Strand Hagenes akkurat blitt hentet inn, etter å syklet inn i den siste milen med en liten ledelse.

  Mot slutten kjørte det norske profflaget Uno-X tøft for at feltet skulle hente utbryterne. Og det samlet seg før sluttspurten. Van Aert brukte blant annet det norske laget som opptrekkere for sin egen spurt.

  – Det er helt rått. Han kjenner finalen veldig godt og har vunnet mange ganger før, sier lagkameraten Magnus Cort om Kristoff.

  Men i den svingete avslutningen var Kristoff sterkest.

  Kristoff
  Foto: JASPER JACOBS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal