King om toppscorerlisten: – Kaller ikke meg selv superstjerne - ennå

LONDON/OSLO (NRK): Romelu Lukaku, Harry Kane, Alexis Sanchez, Diego Costa, Zlatan Ibrahimovic, Dele Alli, Jermain Defoe, Sergio Agüero, Sadio Mané og Joshua King.

Bournemouth's Joshua King celebrates with the match ball after the game

HAT TRICK: Joshua King med matchballen etter å ha scoret hat trick for Bournemouth mot West Ham. FOTO: REUTERS

Foto: Peter Nicholls / Reuters

Den norske landslagsspissen er i svært godt selskap på listen over de mestscorende i Premier League denne sesongen. Kings 11 mål betyr at kun ni spillere har puttet hyppigere enn nordmannen. Og det nærmest utelukkende superstjerner fra ligaens giganter.

– Jeg kaller ikke meg selv superstjerne - ennå, men jeg prøver å bli det, sier King til NRK om toppscorerlisten på balløya.

– Det er selvfølgelig gøy at det løsner og jeg scorer mål. Tidligere har jeg spilt mye lav tier og kant, men jeg har hele tiden sagt at jeg er spiss. Det er alltid gøy å være på samme liste som toppspillerne i verden.

Målrekord

25-åringen fra Oslo stoppet på seks scoringer for Bournemouth forrige sesong. Det var da rekord for King på seniornivå. Med ni kamper igjen av Premier League-sesongen, lyder rekorden nå på 11.

– Jeg har fortsatt en jobb å gjøre. Jeg hadde som mål å score 15. Det sa jeg også før sesongen. Det var sikkert mange som stusset over det, og kanskje bare jeg og kompisene mine som trodde på det, men, sier King.

– Hvordan vurderer du din prestasjon for et lag på nedre halvdel sammenliknet med spissene som har scoret noen flere mål på topplagene?

– Det er positivt, det. Men jeg er ikke fornøyd før jeg har scoret 15 og nådd målet.

Norges fotballandslag med preekamp i London.

KALDT? King (t.h.) ser ut til å fryse i London mens Lars Lagerbäck snakker med Tarik Elyounoussi.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

King var toppscorer på landslaget under Per-Mathias Høgmo med fem scoringer. Bak ham fulgte Alexander Tettey og selvmål (begge tre).

– 11 mål på en klubb på nedre halvdel i Premier League er en bra fasit. Ut fra det jeg har sett ser det ut som han kanskje har fått bedre selvtillit og funnet sin rolle. Han har også blitt mer effektiv, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til NRK.

Svensk og norsk

King ønsket ikke å si noe om forskjellen på Høgmo og Lagerbäck under tirsdagens pressetreff, men likte det han hørte, og skjønte, under svenskens teorikurs på samlingens første dag.

– Han er konkret og nøyaktig på hva han vil og hvordan han vil vi skal utføre det. Han forklarer det slik at vi ikke trenger å stille noen spørsmål – selv om han snakker svensk. Jeg, Omar og «Dio» skjønner kanskje ikke alt, men 99 prosent, sier King og smiler.

Det spørsmålet han fikk flest ganger på spillethotellet i London var hvorfor det plutselig hadde løsnet foran mål.

– Jeg har holdt meg skadefri, selvtilliten er på plass og formen er bra. I tillegg har jeg en Premier League-sesong i bena hvor jeg lærte mye. Jeg har vokst som spiller og person.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag