Kilde slo hodet i kneet – mister verdenscupåpningen

Aleksander Aamodt Kilde må droppe verdenscupåpningen i Sölden etter å ha pådratt seg en hjernerystelse i det han selv kaller et «komisk fall».

Kilde

MÅ HVILE: Aleksander Aamodt Kilde.

Foto: Brennan Linsley / AP

Da Kilde falt på trening i forrige uke, slo han nemlig sitt eget kne i hodet. Det resulterte i en hjernerystelse, som fortsatt trenger hvile.

– Det er et komisk fall. Jeg har aldri vært med på lignende, men det kan skje, tydeligvis. Du får en skikkelig overraskelse når det smeller. Da møtes motsatte krefter, og da går det fort galt, sier Kilde til NRK.

Jager nye seire

Alpinisten varslet Sölden-droppingen først på Instagram.

– Ses i Lake Louise, skriver Kilde.

25-åringen har for alvor etablert seg som en mann å regne med i alpinsirkuset de siste sesongene.

Karrierens to første verdenscupseirer i 2015/16-sesongen ble etterfulgt av tre nye pallplasser sist vinter.

– Kjedelig

Nå må han altså være tilskuer når vintersesongen åpner med storslalåm førskommende helg.

– Sölden er et renn som kommer fort på i utgangspunkt, og det er fartsdisiplinene jeg har mest fokus på. Nå må jeg tenke på å bli frisk. Det er kjedelig å gå glipp av den, men det får vi ikke gjort noe med, sier Kilde.

Han forteller at han har prøvd å holde seg i mørket helt siden hjernerystelsen.

Etter Sölden er det nesten fire uker til neste aktuelle renn, nemlig utforen i Lake Louise.

– Det bør gå fint, smiler Kilde.

Siste nytt

 • Reitan slo tilbake i Australia

  Etter å ha falt fra en delt ledelse til en 35.-plass under den andre runden av europatourturneringen ISPS Handa World Super 6 Perth, spilte Kristoffer Reitan seg opp igjen. Nordmannen endte som nummer tre etter slagspillet, klarte cuten, og er klar for turneringens siste dag. Der vil de spille fem vinn eller forsvinn-matcher.

  US Open Golf
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • Kristoff med seier i Oman

  Alexander Kristoff kunne innkassere sesongens første seier da han vant den første etappen i Tour of Oman. UAE-rytteren Kristoff henviste Bryan Coquard og Nacer Bouhanni til annen- og tredjeplassen i spurten på den 138,5 kilometer lange etappen.

  CYCLING-FRANCE/
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal