Hopp til innhold

Kilde på pallen i Aspen – Odermatt vant

Aleksander Aamodt Kilde greide ikke ta en ny seier i amerikanske Aspen da han endte som nummer tre i super-G-rennet søndag.

Kilde vant lørdag utforrennet i Aspen og sikret med det seier i utforcupen. Søndag hadde han også god fart, men greide ikke slå den suverene verdenscuplederen Marco Odermatt. Han sikret super-G-cupen med seieren.

Kilde var 34 hundredeler bak Odermatt i mål. Tyske Andreas Sander tok andreplassen, bare fem hundredeler bak Odermatt.

Lørdag slo han også den norske rekorden for antall verdenscuptriumfer i én og samme sesong (8) og tangerte Kjetil André Aamodts antall verdenscuptriumfer (21).

Kilde har tidligere delt på sesongrekorden med Aksel Lund Svindal (2015/16) og Kjetil Jansrud (2014/15). I fjor stoppet han på sju seirer i verdenscupen.

Kun tre nordmenn har vunnet oftere enn ham på dette nivået: Jansrud (23), Henrik Kristoffersen (30) og Svindal (36).

I likhet med hele 15 andre, kjørte Adrian Smiseth Sejersted ut i Aspen-traseen søndag. Markus Nordgård Fossland kjørte inn til foreløpig 33.-plass, 2,53 sekunder bak Odermatt. (NTB)

Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G
Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP

Siste nytt

 • Nummer 12 på Fifa-rankingen

  Norges fotballkvinner er på 12.-plass på den siste Fifa-rankingen foran sommerens VM i Australia og New Zealand.

  Siden forrige rankingoppdatering i slutten av mars har Norge tapt 2-4 for Spania og spilt 3-3 mot Sverige. Det har ikke ført til noen endringer for Hege Riises lag, viser den nye oversikten på nettsidene til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Norge er drøyt åtte poeng bak Japan på 11.-plass. USA topper fortsatt foran Tyskland og Sverige. Regjerende europamester England innehar fjerdeplassen.

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tok med flaskekaster på cupkamp

  Fotballdommer Rohit Saggi (31) hadde onsdag et møte med tenåringen som kastet en flaske på ham.

  Flaskeepisoden skjedde etter kampslutt i Stabæks 2-1-seier over Vålerenga i slutten av mai. Da dommertrioen var på vei mot spillertunnelen, kastet en mindreårig publikummer en flaske som traff Saggi i hodet, som førte til en mindre hjernerystelse. Tilskueren er utestengt fra Nadderud ut året.

  De siste dagene har Saggi snakket med foreldrene til vedkommende, og da han ble oppnevnt som dommer i NM-kampen mellom Fredrikstad og Viking, spurte han om flaskekasteren ville være med, skriver Saggi på sin Instagram-konto.

  «Vi la vekk flaskehendelsen hele dagen. Vi hadde fokus på veien fremover. Det føltes både riktig og bra», skriver Saggi. (NTB)

  Rohit Saggi
  Foto: NRK
 • Canadiske skogbranner stopper amerikansk idrett

  Amerikanerne må sette flere idrettsarrangementer på vent som følge av skogbrannene i Canada. Luftkvaliteten er spesielt dårlig i New York.

  Torsdag ble det første løpet i galoppløpet Belmont Stakes i New York avlyst.

  Hundrevis av skogbranner i Canada har ført til at et teppe med røyk og tåke har lagt seg over flere nordøstlige amerikanske byer denne uka, og det er utstedt advarsler om luftforurensing til flere millioner mennesker.

  Baseballkampene mellom New York Yankees og Chicago White Sox ble torsdag gjennomført etter at de måtte ha spillefri onsdag. Da var luftkvaliteten på Yankee Stadium på hele 335.

  Mange NFL-lag i øst måtte flytte sine treninger inn i haller torsdag. I hovedstaden tar baseballaget Washington Nationals grep og utsetter sin kamp mot Arizona som opprinnelig skulle bli spilt 22. juni. (NTB)

  Røyklagt New York
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste