Hopp til innhold

Kilde om Jansruds «walkietalkie»-beskjed: – Det har mye å si

ST. MORITZ/OSLO (NRK): Selv om Kjetil Jansrud kjempet om VM-gullet delte han hemmelighetene sine med Aleksander Aamodt Kilde som ventet på toppen.

Kjetil Jansrud og trener

SE OG HØR: Kjetil Jansrud ledet super-G-rennet, og delte sine erfaringer med lagkameraten Aleksander Aamodt Kilde.

– Det har mye å si hva Kjetil forteller. Da får jeg den gode følelsen, sier Aleksander Aamodt Kilde til NRK.

Han snakker om beskjeden han fikk fra målområdet til toppen under onsdagens super-G-renn i St. Moritz.

Kjetil Jansrud hadde akkurat kjørt ned til en soleklar førsteplass med startnummer ni. Han visste det kom flere sterke konkurrenter, men det var ingen tvil om at han skulle bruke tiden i lederboksen på å hjelpe Kilde, som ventet på toppen.

– Angrip hele veien

NRKs seere fikk høre Jansruds instruksjoner på walkietalkie midt under TV-sendingen.

– Okey, boys! Dette er som en typisk Val Gardena-super-G. Men forholdene er helt sjukt magiske. Bare vær aggressiv på linja. Bare «fuckings» angrip hele veien, sa Jansrud.

Det var aldri noe tema at kompisen kunne «ta fra ham» gullet,.

– Den tankegangen er ikke til stede. Skulle vi tenkt på det, hadde alt det andre i hverdagen blitt preget av det også. Det spørs om Aleksander er rutinert eller sleip, som velger 13 i stedet for sju for å få løyperapporten, sier sølvvinneren og gliser.

Kilde super-G

FORNØYD: Aleksander Aamodt Kilde jublet og pekte på Jansrud han kjørte inn til nest beste tid, bare slått av Kjetil Jansrud.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg får snu på det da. Hvis jeg ikke hadde hatt han som treningspartner, hadde jeg kanskje ikke hatt sølvet. Så når man står der i lederposisjon, så gir du det med glede. Det hadde vært så kult om han hadde vært på pallen, fortsetter Jansrud.

Glade for hverandre

Kilde forklarer at han riktig nok ikke hørte så mye av det lagkameraten sa, men at han fikk det gjenfortalt. De norske utøverne har for vane å dele informasjon på denne måten.

– Det er sånn vi jobber. Vi vil alltid hverandre beste. Det er gi og ta hele veien, og slik vi vil gjøre. I Val Gardena ga jeg ham rapport, også fikk jeg en her. Vi er blir veldig glade på hverandres vegne. Det er slik det skal være, forteller Kilde.

Kilde, som til slutt havnet på den sure fjerdeplassen, fulgte Jansrud hele veien i løypa, men i mål var han ni hundredeler bak. Begge de norske gutta jublet – og pekte på hverandre.

– Man blir glad fordi man har klart å gjennomføre et bra løp, og man er bak en nordmann, noe som er kult. Det er veldig mye glede når vi peker på hverandre der, sier Kilde.

Lagfølelsen har lenge vært et stort fokus for alpinistene. Jansrud uttalte til NRK, at han var mer lei seg over at pallen glapp for Kilde enn glad for eget sølv.

– Vi gjør så mye sammen, så det er deilig å lykkes sammen. Forskjellen mellom tre og fire er betydelig, men jeg skal glede meg mye over sølvet, lover Jansrud.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal