NRK Meny

Kenyanske løpere utestengt for doping

Det kenyanske friidrettsforbundet har tatt affære og utestengt to kvinnelige løpere etter at de hadde avgitt positive dopingprøver.

Agatha Jeruto

Agatha Jeruto (21) er den første kenyaneren som er utestengt for doping i år.

Foto: TONY KARUMBA / Afp

Kilde: NTB/NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det internasjonale friidrettsforbundet opplyser at mellomdistanseløperen Agatha Jeruto (21) og maratonløperen Josephine Jepkorir begge testet positivt for det anabole steroidet nandrosterone.

Jeruto ble avslørt utenfor konkurranse i april og ble utestengt i fire år av IAAF, mens Jepkorirs prøve ble tatt under et løp i Luanda i desember i fjor. Hun er utestengt i to år.

Kenyanerne Koki Manunga og Joyce Zakary venter fortsatt på sine dopingdommer fra IAAF etter å ha avgitt positive dopingprøver under friidretts-VM i Beijing i august.

Antyder dopingbruk

Dopingdommene kommer kort tid etter at en tysk dokumentarfilm besøkte Kenya og med skjult kamera filmet leger som angivelig tilbyr dopingmidler til utøvere i Kenya. I den samme dokumentaren påpekes det store mangler i anti dopingarbeidet i verdens ledende løpsnasjon.

Ifølge Dopinglist.com har antallet kenyanske friidrettsutøvere som blir utestengt for dopingbruk økt kraftig de siste årene. Dette er imidlertid de første dommene i 2015.

Antidoping Norge er i gang med et prosjekt der de bistår anti dopingarbeidet i Kenya.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal