NRK Meny
Normal

Kenyanske løpere utestengt for doping

Det kenyanske friidrettsforbundet har tatt affære og utestengt to kvinnelige løpere etter at de hadde avgitt positive dopingprøver.

Agatha Jeruto

Agatha Jeruto (21) er den første kenyaneren som er utestengt for doping i år.

Foto: TONY KARUMBA / Afp

Det internasjonale friidrettsforbundet opplyser at mellomdistanseløperen Agatha Jeruto (21) og maratonløperen Josephine Jepkorir begge testet positivt for det anabole steroidet nandrosterone.

Jeruto ble avslørt utenfor konkurranse i april og ble utestengt i fire år av IAAF, mens Jepkorirs prøve ble tatt under et løp i Luanda i desember i fjor. Hun er utestengt i to år.

Kenyanerne Koki Manunga og Joyce Zakary venter fortsatt på sine dopingdommer fra IAAF etter å ha avgitt positive dopingprøver under friidretts-VM i Beijing i august.

Antyder dopingbruk

Dopingdommene kommer kort tid etter at en tysk dokumentarfilm besøkte Kenya og med skjult kamera filmet leger som angivelig tilbyr dopingmidler til utøvere i Kenya. I den samme dokumentaren påpekes det store mangler i anti dopingarbeidet i verdens ledende løpsnasjon.

Ifølge Dopinglist.com har antallet kenyanske friidrettsutøvere som blir utestengt for dopingbruk økt kraftig de siste årene. Dette er imidlertid de første dommene i 2015.

Antidoping Norge er i gang med et prosjekt der de bistår anti dopingarbeidet i Kenya.

Siste nytt

 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker.

  Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller
 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se RBKs pressekonferanse i St. Petersburg
Vipers-Oppsal