NRK Meny
Normal

Med mye rutine

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes har gjort sin beste sesong på mange år. Kan de følge opp i Beijing?

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes

Rutinen kan bli en avgjørende faktor for Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes i Beijing. Duoen har spilt 115 turneringer sammen – av OL-deltagerne kan bare verdensenerne Walsh og May-Treanor skilte med flere.

Foto: FIVB

I forrige OL var det Maaseide og Glesnes som hadde presset på seg av de norske kvinnelagene – de kom fra EM-sølv og flere gode resultater, men klarte ikke å avansere fra gruppespillet i Athen. En seier og to tap var fasiten.

Etter Athen tok Susanne Glesnes svangerskapspause, mens Maaseide fortsatte sammen med Kristine Wiig. Det partnerskapet ble ikke den store suksessen, og Glesnes kom tilbake i 2006.

Etter en innkjøringssesong begynte resultatene å komme akkurat i tide til OL-kvalifiseringen startet våren 2007, med en femteplass i EM og ikke minst en meget sterk femteplass i Grand Slam-turneringen i Klagenfurt som høydepunkter.

5.plass er også duoens beste prestasjon i verdensserien – en plassering de har klart fem ganger.

Bedre enn på lenge

I år virker de norske jentene bedre forberedt enn på lenge. Hjulpet av den brasillianske treneren Vento har spillet har vært solid hele sesongen, sjøl om marginene ikke alltid har gått deres vei.

Og f.eks på hjemmebane i Stavanger fikk de dårlig betalt for gode kamper i gruppespillet, ettersom de møtte de senere finalistene Karadassiou og Arvaniti i første cuprunde og tapte en meget jevn kamp 13-15 i tredje sett.

Maaseide og Glesnes er også et av de mest rutinerte lagene i verdensserien – de har spilt 115 turneringer sammen. Den rutinen blir god å ha med seg når alvoret starter i Beijing, hvor de er seedet som nummer 12 av de 24 lagene, men har fått en relativt vrien trekning.

Les om Norges motstandere:

Jia Tian/Jie Wang, Kina

Liesbet van Breedam/Liesbeth Mouha, Belgia

Simone Kuhn/ Lea Schwer, Sveits

Siste nytt

 • Svendsen går ikke i Frankrike

  Emil Hegle Svendsen er fortsatt ikke tilbake i full trening etter luftveisinfeksjonen han fikk i Østersund for to uker siden.

  – Han går ikke sprinten til fredag og sannsynligvis kommer han til å stå over hele helgen, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

  Verdenscupen i skiskyting er nå i franske Annecy-Le Grand-Bornand.

  Emil Hegle Svendsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Froome tatt for dopingregelbrudd

  Syklisten Chris Froome har avgitt dopingprøve som viser at han har altfor høy konsentrasjon av salbutamol. Det er et stoff som er vanlig i astmamedisin.

 • Edvartsen tilbudt å dømme 2. div.

  NFF skal ha tilbudt Svein-Erik Edvartsen å dømme i 2. divisjon neste sesong, melder VG. Det tilbudet skal imidlertid 38-åringen ha avslått.

  Edvartsen har stevnet NFF for det han mener er feilaktig avskjedigelse som seksjonsleder for samfunnsansvar.

  Svein-Erik Edvartsen
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Ole Einar Bjørndalen
EM svømming
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland
VM håndball kvinner: Kvartfinale Norge - Russland