Hopp til innhold

Karriereverste av Hovland etter utrolige tabber

Etter et fenomenalt 2023, har problemene stått i kø for Viktor Hovland i 2024. I årets første majorturnering, The Masters, røk han rett ut etter to av fire runder - etter å ha notert seg for karrierens dårligste runde fredag, 81 slag, ni slag over par.

Etter å ha åpnet runden med en bogey på hull én, gikk det helt på tverke på hull to. Hovland sendte først utslaget rett ut i skogen.

– Wow ... Holy shit, utbrøt Hovland.

Og det skulle bli verre. Etter å ha droppet ballen, sendte han tredjeslaget rett i et tre. Da ballen klinket inn i treet, måpte Hovland av fortvilelse, før han etter hvert dekket til ansiktet med albuen.

Det hele endte med en trippeltbogey, og etter en dobbeltbogey på hull fire og en ny bogey på hull fem, var Hovland hele syv slag over par etter fem hull.

Nordmannen kjempet seg inn i runden, men så kom en utrolig dobbeltbogey på hull 15. Der misset han en bogeyputt fra i underkant av en halv meter, som vist på bildet.

– En kjempekonsentrasjonssvikt, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp.

– Viktor Hovland bommet her, skrev Sky Sports og CBS-journalist Kyle Porter på X.

Hovland endte godt utenfor cutgrensen og det er første gang siden Scottish Open sommeren 2022 at Hovland misser en cut.

Det er også hans verste resultat i en profesjonell golfturnering noensinne. Tidligere hadde han en 80-runde (åtte slag over par) fra Porsche European Open i 2018 som sin verste runde i karrieren.

Hovland
Foto: Skjermdump: Discovery+

Siste nytt

 • Roing: Borch til semifinale – kjemper videre for OL-plass

  Kjetil Borch (34) innfridde også i mandagens kvartfinale i singlesculler og holder liv i jakten på sin tredje OL-deltakelse i roing.

  Veteranen ble nummer to i sitt heat bak Jacob Plihal i den amerikanske båten. De tre beste tok seg til semifinale.

  Borch ble slått med 3,29 sekunder. Den siste OL-kvalifiseringen holdes i sveitsiske Luzern.

  Søndag ble det heatseier til Borch i det innledende forsøket.

  Norge har allerede kvalifisert fire båter til årets OL og Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett. Dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig imponerte i søndagens kvalifisering og ror mandag semifinale fra klokken 11.06.

  (©NTB)

  Rowing - Men's Single Sculls - Heats
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Premier League-sjefen før VAR-avstemning: – Har forståelse for at det er noe frustrasjon

  VAR-debatten har fortsatt å rase i den engelske toppdivisjonen denne sesongen. Premier League-sjef Richard Masters kan forstå hvorfor enkelte er frustrerte.

  Det fortalte ham i et intervju med TNT Sports etter søndagens serieavslutning i England.

  – Klubbene har rett til å ta initiativ til en diskusjon, og vi skal diskutere det om ikke lenge. Da skal det også være en avstemning, sa Masters.

  Videre var han klar på at han forstår enkeltes vrede knyttet til videoverktøyet.

  – Vi har forståelse for at det er noe frustrasjon ved det, men vårt utgangspunkt er at vi ønsker å beholde og forbedre det. Vi ønsker å gjøre det mer effektivt og transparent. Vi kan dra fordel av at det blir mer nøyaktig, og det blir det mest rettferdige utfallet som overhodet mulig. Andelen korrekte utfall av de store avgjørelsene har steget fra 83 til 96 prosent, fortsatte Masters.

  For få dager siden meldte The Athletic at Wolverhampton har fremmet et forslag om å skrote VAR fra den engelske toppdivisjonen. Det skal stemmes over på årsmøtet 6. juni. Det kreves minst 14 ja-stemmer for at forslaget skal vedtas.

  – Fotballen omfavner teknologien, og vi trenger litt mer tid til å få ting rett. VAR må forbedres, men vi ønsker å beholde det, avsluttet Masters.

  VAR ble innført i Premier League i forkant av 2019/2020-sesongen.

  (©NTB)

  Videodømming
 • Regjerende NBA-mestere Nuggets slått ut

  Regjerende mestere Denver Nuggets ble natt til mandag slått ut av NBA-sluttspillet. Minnesota Timberwolves er videre til sin andre semifinale noensinne.

  Gjestene fra Minneapolis lå under med 15 poeng etter at kampen var halvspilt. Ledet av Karl-Anthony Towns, som endte med 23 poeng og 12 returer, kjempet de seg tilbake i kampen. Før siste periode startet, var Nuggets' ledelse kuttet til bare ett poeng.

  Timberwolves-stjerna Anthony Edwards hadde en tøff dag på jobben og endte med bare 16 poeng og treff på 6 av 24 skudd, men stillingen endte likevel 98–90 i gjestenes favør, og Timberwolves er dermed videre til sin første semifinale siden 2004, og bare den andre i lagets historie.

  – Dette var en lagprestasjon. Når den største stjerna deres slet, så stilte resten av laget opp, sier ekspert og NBA-legende Charles Barkley om Timberwolves-seieren.

  I semifinalen i den vestlige konferansen skal Timberwolves bryne seg på Dallas Mavericks, som natt til søndag slo Oklahoma City Thunder. I den østlige konferansen skal Boston Celtics møte Indiana Pacers, som natt til mandag slo ut New York Knicks.

  m_y7fbC1hi4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal