Hopp til innhold

Karrierebeste for Løseth: – Veldig stolt

Nina Løseth (26) gjorde karrierebeste da hun ble nummer to i storslalåmrennet i Frankrike.

France Alpine Skiing World Cup

GLAD TRIO: Nina Løseth (t.v.) jubler over andreplassen hun delte sammen med Lara Gut, mens Eva-Maria Brem tok seieren.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

Nina Løseth lå på fjerdeplass etter første omgang av storslalåmrennet i Courchevel. Og det skulle bli enda bedre. For Tessa Worley kjørte ut, og Lara Gut var inne til lik tid som Løseth - som da endte på delt andreplass.

France Alpine Skiing World Cup

LEDELSE: Nina Løseth kjørte ned til ledelse i andre omgang av storslalåmrennet. Det holdt til andreplass.

Foto: Pier Marco Tacca / Ap

Løseths beste plassering i karrieren.

– Det er litt rart. Jeg er utrolig glad for å gjøre mitt beste renn noensinne, sier Nina Løseth.

– Jeg er veldig fornøyd, glad og stolt, legger hun til med et stort smil.

I knallform

Bare Eva-Maria Brem fra Østerrike klarte å hamle oppp med den norske jenta og Gut, men var bare 17 hundredeler foran i mål.

– Hun viser at hun er i knallform og avanserer fra helg til helg, sier NRKs ekspert Paul Arne Skajem.

– Det er fantastisk kjøring av Løseth om dagen. Det er så herlig å følge med henne om dagen. Det er bare et tidsspørsmål før seieren kommer, legger kommentator Peder Mørtvedt til.

Nina Løseth gjorde sitt beste storslalåmrenn noensinne og tok andreplassen i søndagens storslalåm.

Mental forbedring

Forrige helg var Ålesund-jenta på pallen for andre gang i karrieren, da hun ble nummer tre i slalåmrennet i Åre. Dagens pallplass var hennes tredje totalt.

– Jeg har følt meg sterk og hatt god selvtillit i storslalåm, men at karrierebeste skal komme helgen etter tredjeplassen, hadde jeg ikke trodd. Jeg er veldig glad, forteller Løseth, som har lagt skadeperiodene bak seg.

– Jeg har utrolig flinke trenere og et bra lag rundt meg. Det er så mye på grunn av dem at dette går. Også har jeg jobbet mye med det mentale. Det har jeg gjort i flere år, og nå virker det som det funker skikkelig, sier 26-åringen.

Feil i første omgang

Løseth var 30 hundredeler bak Brem etter første omgang, da hun gjorde en feil som kostet verdifulle sekunder.

– Uten feilen i den første omgangen, den var stor, kunne hun kanskje vært helt på toppen, mener kommentator Mørtvedt.

Kjetil Jansrud slet i sitt storslalåmrenn søndag, men fulgte tydeligvis med på kvinnenes. Like etter andreplassen, skrev han på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Og da de norske herrene sikret trippelt i super-G fredag, var det Løseth som gledet seg på deres vegne.

– Det er utrolig inspirerende det gutta gjør. Det er klart at det å se at de gir full gass, gjør at jeg har enda mer lyst til å gjøre det samme.

Også Ragnhild Mowinckel tok seg til andre omgang, men gjorde en grov feil i toppen av løypa og endte sist (25. plass) av de som fullførte rennet.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste