Hopp til innhold

Karlsson knust og på gråten avslører skade – vurderer å bryte Tour de Ski

TOBLACH/OSLO (NRK): Hun var en av favorittene til å vinne tirsdagens 10 kilometer i fri teknikk i Tour de Ski. Men etter rennet avslører Frida Karlsson at hun skadet seg i dag morges, gikk på smertestillende og vurderer å stå av resten av konkurransene.

Frida

KNUST: Frida Karlsson, her i pressesonen etter rennet i Toblach tirsdag.

Foto: Morten Stenberg / NRK

På gråten og knust over tirsdagens resultat, der hun havnet på en overraske niendeplass hele 52 sekunder bak vinner Jessica Diggins, åpner Karlsson overfor NRK opp om noen dramatiske morgentimer.

– Kroppen kjennes ikke bra i det hele tatt. Jeg visste ikke om jeg skulle stå på start i dag. Jeg hadde en ulykke i dag da jeg skulle ta«chins», innleder en sterkt preget Karlsson mens tårene triller.

Vurderer å hoppe av

«Chins» er en styrkeøvelse der man med hendene gjerne ved hjelp av en stang løfter kroppen opp fra gulvet. Karlsson skal ikke ha vært i noe treningslokale da hun gjorde øvelsen, men på sitt eget hotellrom. Der brukte hun altså ingen apparat eller stang, men dørkarmen til å dra opp kroppen.

aEMMLagicMo

UHELDIG: Frida Karlsson, her fra et renn tidligere i årets Tour de Ski.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

– Så «slipper» den (dørkarmen) og jeg går rett i bakken. Jeg skadet setet (musklene rundt låret) og har gått på smertestillende i dag, sier svensken sterkt preget til NRK.

– Hva skjer nå?

– Jeg vet overhodet ikke hvordan kroppen kommer til å svare når effekten av tablettene går ut, men jeg skal vel fundere på hva jeg skal gjøre i fortsettelsen.

– Vurderer du å hoppe av?

– Ja, jeg føler meg ikke sikker akkurat nå, sier Karlsson, og legger til at hun angrer på styrkeøkten tirsdag morgen.

Etter rennet la den 21 år gamle langrennsstjernen ut et bilde på Instagram som heller ikke levner tvil om hva hun føler. Der viser hun rett og slett fingeren til en dørkarm man ser har blitt revet ned.

– Hørte et skrik

Karlsson nære lagvenninne og romkamerat i italienske Toblach, Maja Dahlqvist, forteller at det var hennes idé å gjøre «chins» på rommet.

– Jeg var på rommet da det skjedde. Det var min «briljante» idé å kjøre det i dørkarmen, så skulle hun ta noen etterpå. Det var veldig unødvendig og uflaks at det skjedde. Det var en ordentlig smell hun fikk, sier Dahlqvist til NRK.

– Så falt hun?

Ls0xUMmuMy0

OPPLEVDE DRAMAET: Maja Dahlqvist, her fra en Tour de Ski-etappe sist helg, var til stede da Frida Karlsson skadet seg tirsdag.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

– Ja, så det var veldig unødvendig at vi begynte med det. Jeg hørte et skrik og måtte løpe dit og forsøke å roe henne ned, finne ut hvordan vi skulle løse det og ringe treneren.

Sjef for det svenske langrennslandslaget, Anders Byström, sier at han fikk beskjed om skadet rett før løpet.

– Frida prøvde og trodde det skulle gå, men nå har hun jo vondt etter løpet, så det er veldig kjedelig. Vi kontaktet legen hjemme og fikk tips om hva vi burde gjøre. Men det er vanskelig å si hvordan det påvirker henne resten av touren, sier han.

Ledet – så raknet det fullstendig

Karlsson var imidlertid ikke preget i begynnelsen av løpet. Da ledet hun faktisk ved første passeringspunkt i de italienske løypene.

Men etter fem kilometer var hun tydelig preget og tapte stort til en rekke av sammenlagtkanonene.

Dermed stod det mellom amerikanerne Jessica Diggins og Rosie Brennan, russiske Julia Stupak og svenske Ebba Andersson om de tre pallplassene.

Diggins: – Elsker Toblach

Til slutt ble det amerikansk dobbel på toppen av pallen, der Diggins var sterkest.

fjXCQ6ZY86M

GJØR TOUR DE SKI-SUKSESS: Rosie Brennan og Jessica Diggins, her fra en tidligere etappe i årets Tour de Ski.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Andersson fikk en etterlengtet Tour de Ski-opptur da hun tok tredjeplassen med bare tre sekunders margin ned til Stupak.

– Det er så morsomt å være på pallen med Rosie og Ebba. Og jeg elsker Toblach, dette er min løype, tror jeg, sier Diggins til NRK om tirsdagens løp.

Hun hadde ingen anelse om hva som hadde skjedd med Frida Karlsson.

– Det er veldig trist. Jeg håper hun føler seg bedre, for det er morsomt å konkurrere med henne, og man vil at alle skal være friske og føle seg bra. Så vi får håpe hun kommer seg og får en god natts søvn.

Det er nettopp Diggins som leder årets Tour de Ski sammenlagt etter fire av åtte konkurranser i dameklassen. Det skiller 20 sekunder mellom Diggins og Rosie Brennan på andreplass. Frida Karlsson er på en tredjeplass, ett minutt og to sekunder bak amerikaneren.

Touren fortsetter onsdag med en jaktstart i klassisk stil basert på tirsdagens resultater. Damenes jaktstart ser du på NRK1 eller nrk.no fra klokken 13:25.

Sportsnyheter

Gareth Southgate

Skifta klesstil over natta – grunnen vekker oppsikt

Gareth Southgate går ned til den minste detalj for å kunne leie England til historisk EM-gull. Landslagssjefen meiner sjølv antrekket tel, medan klesdesignar fnyser av stilendringa.

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Siste nytt

 • Helseth og Kavlie vant verdenscupen i dobbeltsculler sammenlagt

  Roerne Thea Helseth og Inger Kavlie viser kjempeform før OL i Paris om en drøy måned. Søndag sikret de verdenscuptrofeet, selv om de ble slått på målstreken under verdenscupen i Polen.

  Under dobbelttscullerfinalen hadde de fattige 29 hundredeler opp til vinnerlaget Australia. Tross annenplassen sikret Norge verdenscuptrofeet denne sesongen. Frankrike tok tredjeplassen 1,87 sekunder bak Australia.

  Romania tok styringen på finalen og ledet første halvdel, men deretter satte de norske opp farten og tok ledelsen med 500 meter igjen. I spurten viste den australske duoen Amanda Bateman og Harriet Hudson seg sterke og vant.

  Helseth og Kavlie skal representere Norge i OL i Paris neste måned. Duoen sørget for Norges første mesterskapsmedalje på kvinnesiden i dobbeltsculler da de vant EM i slutten av april.

  OL-roingen starter 27. juli. Da skal Helseth og Kavlie ut i forsøksheat i dobbeltsculler. (NTB)

  Thea Helseth og Inger Kavlie under verdenscupen i Sveits
  Foto: Philipp Schmidli / AP
 • NTNUI nummer sju i Jukola-stafetten: – Irritert

  NTNUIs Eirik Langedal Breivik var irritert etter Jukola-stafetten i Finland lørdag. Han fant ikke siste gir i orienteringsløpet.

  Han løp studentlaget fra Trondheim inn til 7.-plass på siste etappe. Mats Eidsmo vant første etappe av løpet som gikk natt til søndag utenfor byen Vasa i Finland.

  Deretter gikk det tyngre for laget som ble slått med 23 minutter av det svenske vinnerlaget Stora Tuna. I vår ble NTNUI nummer fire på 10mila.

  – Det er helt greit, men jeg er litt irritert over at jeg ikke klarer å gire opp slik som jeg gjorde på 10mila, sa Langedal Brevik.

  – I dag hadde jeg bare ikke helt kroppen, fastslo han.

  I tillegg til Eidsmo og Breivik løp Kristian Forsbacka, Oskar Edvardsson, Nils Tveite, Isak Jonsson og Sigurd Paulsen Vie for det beste norske laget.

  Nest best av de norske ble Tyrving på 17.-plass. Mer enn 1600 lag stilte til start. (NTB)

  Eirik Langedal Breivik
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • DeChambeau-luke i US Open – Åberg falt med svak runde

  Mens Ludvig Åberg fikk det tøft på tredje runde av US Open, skaffet Bryson DeChambeau seg en luke i jakten på sin andre majortittel.

  Amerikaneren ligger sju slag under par og har en luke på tre slag ned til en trio bestående av Rory McIlroy, Patrick Cantlay og Matthieu Pavon.

  Svenske Åberg lå godt plassert før tredje runde lørdag, men der gikk han tre slag over par. Han har fem slag opp til ledende DeChambeau før søndagens avsluttende runde.

  DeChambeau vant US Open i 2020. Amerikaneren har løst den tøffe Pinehurst-banen best i løpet av uken. Han er kjent for å slå svært langt, noe han har blitt belønnet for i North Carolina. DeChambeu ble nylig nummer to i majorturneringen PGA-mesterskapet.

  Viktor Hovland greide ikke cuten midtveis i årets US Open etter å ha gått seks slag over par på de to første rundene. (NTB)

  Ludvig Åberg og Bryson DeChambaeu takker for runden etter lørdagens 3. runde i US Open
  Foto: Jim Dedmon / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal