Hopp til innhold

Karlsson knust og på gråten avslører skade – vurderer å bryte Tour de Ski

TOBLACH/OSLO (NRK): Hun var en av favorittene til å vinne tirsdagens 10 kilometer i fri teknikk i Tour de Ski. Men etter rennet avslører Frida Karlsson at hun skadet seg i dag morges, gikk på smertestillende og vurderer å stå av resten av konkurransene.

Frida

KNUST: Frida Karlsson, her i pressesonen etter rennet i Toblach tirsdag.

Foto: Morten Stenberg / NRK

På gråten og knust over tirsdagens resultat, der hun havnet på en overraske niendeplass hele 52 sekunder bak vinner Jessica Diggins, åpner Karlsson overfor NRK opp om noen dramatiske morgentimer.

– Kroppen kjennes ikke bra i det hele tatt. Jeg visste ikke om jeg skulle stå på start i dag. Jeg hadde en ulykke i dag da jeg skulle ta«chins», innleder en sterkt preget Karlsson mens tårene triller.

Vurderer å hoppe av

«Chins» er en styrkeøvelse der man med hendene gjerne ved hjelp av en stang løfter kroppen opp fra gulvet. Karlsson skal ikke ha vært i noe treningslokale da hun gjorde øvelsen, men på sitt eget hotellrom. Der brukte hun altså ingen apparat eller stang, men dørkarmen til å dra opp kroppen.

aEMMLagicMo

UHELDIG: Frida Karlsson, her fra et renn tidligere i årets Tour de Ski.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

– Så «slipper» den (dørkarmen) og jeg går rett i bakken. Jeg skadet setet (musklene rundt låret) og har gått på smertestillende i dag, sier svensken sterkt preget til NRK.

– Hva skjer nå?

– Jeg vet overhodet ikke hvordan kroppen kommer til å svare når effekten av tablettene går ut, men jeg skal vel fundere på hva jeg skal gjøre i fortsettelsen.

– Vurderer du å hoppe av?

– Ja, jeg føler meg ikke sikker akkurat nå, sier Karlsson, og legger til at hun angrer på styrkeøkten tirsdag morgen.

Etter rennet la den 21 år gamle langrennsstjernen ut et bilde på Instagram som heller ikke levner tvil om hva hun føler. Der viser hun rett og slett fingeren til en dørkarm man ser har blitt revet ned.

– Hørte et skrik

Karlsson nære lagvenninne og romkamerat i italienske Toblach, Maja Dahlqvist, forteller at det var hennes idé å gjøre «chins» på rommet.

– Jeg var på rommet da det skjedde. Det var min «briljante» idé å kjøre det i dørkarmen, så skulle hun ta noen etterpå. Det var veldig unødvendig og uflaks at det skjedde. Det var en ordentlig smell hun fikk, sier Dahlqvist til NRK.

– Så falt hun?

Ls0xUMmuMy0

OPPLEVDE DRAMAET: Maja Dahlqvist, her fra en Tour de Ski-etappe sist helg, var til stede da Frida Karlsson skadet seg tirsdag.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

– Ja, så det var veldig unødvendig at vi begynte med det. Jeg hørte et skrik og måtte løpe dit og forsøke å roe henne ned, finne ut hvordan vi skulle løse det og ringe treneren.

Sjef for det svenske langrennslandslaget, Anders Byström, sier at han fikk beskjed om skadet rett før løpet.

– Frida prøvde og trodde det skulle gå, men nå har hun jo vondt etter løpet, så det er veldig kjedelig. Vi kontaktet legen hjemme og fikk tips om hva vi burde gjøre. Men det er vanskelig å si hvordan det påvirker henne resten av touren, sier han.

Ledet – så raknet det fullstendig

Karlsson var imidlertid ikke preget i begynnelsen av løpet. Da ledet hun faktisk ved første passeringspunkt i de italienske løypene.

Men etter fem kilometer var hun tydelig preget og tapte stort til en rekke av sammenlagtkanonene.

Dermed stod det mellom amerikanerne Jessica Diggins og Rosie Brennan, russiske Julia Stupak og svenske Ebba Andersson om de tre pallplassene.

Diggins: – Elsker Toblach

Til slutt ble det amerikansk dobbel på toppen av pallen, der Diggins var sterkest.

fjXCQ6ZY86M

GJØR TOUR DE SKI-SUKSESS: Rosie Brennan og Jessica Diggins, her fra en tidligere etappe i årets Tour de Ski.

Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Andersson fikk en etterlengtet Tour de Ski-opptur da hun tok tredjeplassen med bare tre sekunders margin ned til Stupak.

– Det er så morsomt å være på pallen med Rosie og Ebba. Og jeg elsker Toblach, dette er min løype, tror jeg, sier Diggins til NRK om tirsdagens løp.

Hun hadde ingen anelse om hva som hadde skjedd med Frida Karlsson.

– Det er veldig trist. Jeg håper hun føler seg bedre, for det er morsomt å konkurrere med henne, og man vil at alle skal være friske og føle seg bra. Så vi får håpe hun kommer seg og får en god natts søvn.

Det er nettopp Diggins som leder årets Tour de Ski sammenlagt etter fire av åtte konkurranser i dameklassen. Det skiller 20 sekunder mellom Diggins og Rosie Brennan på andreplass. Frida Karlsson er på en tredjeplass, ett minutt og to sekunder bak amerikaneren.

Touren fortsetter onsdag med en jaktstart i klassisk stil basert på tirsdagens resultater. Damenes jaktstart ser du på NRK1 eller nrk.no fra klokken 13:25.

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste