Hopp til innhold

Kan bli stor norsk dag i bakken

Med Aksel Lund Svindal i storform og favorittøvelsen til Kjetil Jansrud kan det bli norsk fullklaff i storslalåmbakken.

Kjetil Jansrud i Super-G under OL

Kjetil Jansrud kan fort bli et nytt navn i gulloversikten etter dagens storslalåmrenn.

Foto: Fabrice Coffrini / Scanpix/AFP

NRK-kommentator Lars Lystad

NRK-kommentator Lars Lystad har tro på de norske før storslalåmrennet.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Hittil har det vært Aksel Lund Svindal som har vært den norske medaljesankeren i de canadiske alpinbakkene.

Les: Sølv til Aksel
Les: Gull til Aksel: – Dette var kult!

I storslalåm kan derimot Kjetil Jansrud slå til mener NRKs kommentator.

– Han fikk to pallplasseringer i de to siste rennene før OL, og har vist veldig god form i mesterskapet så langt. I superkombinasjonen ble han nummer ni, og i Super-G kunne det fort blitt medalje. Han er i form og veldig sugen, så dette blir spennende, sier kommentator Lars Lystad.

Jansrud har storslalåm som sin favorittøvelse, og ligger på en en femteplass i verdenscupen . Allerede før lekene startet pekte NRKs ekspertkommentator og tidligere gullgrossist Kjetil André Aamodt på ham som en medaljekandidat.

Aamodt spådde da dobbelt norsk med Jansrud på toppen av pallen.

Hittil har den tidligere toppalpinisten truffet ganske godt med sine tips, og faktisk fått litt bedre uttelling enn forventet. Han tippet bronse til Aksel Lund Svindal i utfor, der ble det sølv, og traff helt med sitt tips om gull i Super-G.

Les: NRK-ekspertene tror på 13 gull

– Jeg kan ikke se hvem som skal slå de to norske i storslalåm, sa Kjetil André Aamodt til NRK før OL.

Litt sliten Aksel kan likevel slå til

Aksel med OL-gullet

Det kan fort ble enda en medalje for en Aksel Lund Svindal i storform hvis alt klaffer.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

At både Jansrud og Lund Svindal kan slå til er heller ikke noe Lystad ser bort fra nå som lekene er i gang.

– Jeg tror sjansene er veldig bra både for Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Aksel er i form og veldig fokusert og må helt klart regnes med, sier kommentator Lystad før de norske setter utfor løypa.

Signalene fra den norske leiren tyder derimot på at Lund Svindal merker kjøret under OL som en av de mest profilerte alpinistene.

– Han merker nok kjøret for han er en som alltid vil stille opp for både media og tilhengere. Mandag har han derimot blitt litt skjermet og bare trent med laget og prøvd å spare litt energi, sier Lystad som mener den norske toppalpinisten er så flink til å mobilisere når det gjelder at han likevel har gode sjanser i rennet.

Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud starter tidlig, og vil være blant løperne som kjører i første pulje. Noe som kan være en fordel.

Les: Startliste storslalåm menn 1. omgang

– Det har vært veldig fint vær de siste dagene, men nå er det meldt nedbør i området. Mest sannsynlig er rennet over før nedbøren kommer, men det kan også få innvirkning på rennet, forteller Lystad som har fått med seg startlista for rennet.

Konkurrenter som bare har vist seg på trening

Men selv om de norske har gode sjanser betyr det ikke at de bare kan hente medaljene uten konkurranse.

Blant de argeste konkurrentene i storslalåm er flere spesialister som ennå ikke har vist seg i konkurranse under OL.

– Blant annet stiller Italia med Massimiliano Blardone og Davide Simoncelli som hittil bare har ligget og trent i OL-løypa, sier Lystad og viser til to utøvere som ikke kjører noen av de andre alpine øvelsene og hittil ligger på henholdsvis 2. og 7. plass i slalåmverdenscupen.

Bode Miller feirer gull i superkombinasjonen

Bode Miller har ikke vist seg på så mange storslalåmrenn hittil i år, men i OL-løypene har han helt klart vist seg.

Foto: Leonhard Foeger / Scanpix/Reuters

Lystad peker også på flere østerrikere og amerikanere som sterke kort, og vanskelige konkurrenter for de norske om medaljene.

– Det er egentlig mange medaljekandidater. Marchel Hirscher fra Østerrike er nok den beste. Han stod over Super-G, og sparte seg til storslalåmen. Ted Liggety fra USA leder verdenscupen i denne øvelsen og er en vi klart må se opp for.

I tillegg til Liggety som har gjort det sterkt i storslalåm hittil denne sesongen mener Lystad at slik formen er for Bode Miller nå kan han ikke helt avskrives som en mulig overraskelse.

Les: Aksel ut, gull til Miller

– Han har ikke tatt et eneste poeng i storslalåmcupen hittil, men har heller ikke stilt i så mange renn. Miller kan slå til siden han er i kjempeform, men det vil i så fall være en lite overraskelse. Likevel er mange spent på om han kan ta flere medaljer, sier Lystad.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal