NRK Meny
Normal

Kan bli eldste major-vinner

48 år gamle Kenny Perry holder koken, og leder US Masters foran siste runde.

Kenny Perry
Foto: Chris O'Meara / AP

Dermed holder han fortsatt stø kurs mot å bli den eldste vinner av en major-turnering noensinne.

Deler tetplassen

Men han får ikke tittelen gratis. Han ristet riktignok av seg Chad Campbell, som han delte ledelsen med før lørdagens runde, men fikk i stedet selskap av argentineren Angelo Cabrera. De to deler ledelsen, 11 slag under par etter tre runder.

Perry, med 68 og 67 på de to første rundene, måtte nøye seg med 70 lørdag. Cabrera har vist seg som jevnheten selv i turneringen, og kløv opp på siden av Perry med sin 69-runde. Han har 68 på begge de to første dagene.

Campbell lå også godt an lenge. Men på hull 16 - et par 3-hull - gikk han på den dobbelbogey. Dermed endte han på par, og ligger to slag bak Perry og Cabrera.

Se hele resultatlista

Tiger ute av tetkampen

Verdens-ener Tiger Woods lå et stykke bak før lørdagens runde. Han visste at han måtte ned på 60-tallet for å beholde sjansen til sin femte US Masters-tittel og sin 15. major-tittel. Men en 70-runde var sannsynligvis ikke godt nok. Med fire slag under par totalt, ligger han hele sju bak teten, og det kan neppe selv Tiger klare å ta igjen på én runde.

I gruppa på fire under par har han forøvrig selskap av verdens-toer Phil Mickelson. De skal gå ut i salle gruppe søndag, og kan sikkert inspirere hverandre. Men mye tyder på at det er for langt fram.

Tiger Woods er ute etter Jack Nicklaus' rekord på seks Masters-tittler og 18 major-titler.

Gammelt tap svir ennå

Vakker golfbane i Augusta, Georgia

Idyllisk golfbane

Foto: JAMIE SQUIRE / AFP

For Kenny Perry derimot smiler verden for tiden.

- Jeg er i en meget god posisjon, og vet jeg kan oppnå noe stort, sier 48-åringen, som ikke har vunnet en eneste av sine 42 tidligere major-turneringer.

Det nærmeste han har kommet, var da han tapte omspillet mot Mark Brooks i PGA-mesterskapet i 1996, til og med på sin egen hjemmebane i Kentucky.

- Det tapet svir fortsatt, sier Perry.

I fem av de åtte siste US Masters-turneringene har han ikke klart kutten.

Og han kan også bli den eldste major-vinner noensinne. Han er fire måneder eldre enn Julian Boros, som vant PGA-mesterskapet i 1968.

- Jeg er nok ikke i like god fysisk form som da jeg var i 20- og 30-årene. Men jeg tenker bedre, og jeg har mye bedre selvtillit og tro på meg selv nå, sier Perry, som har taklet de vanskelige vindforholdene på Augusta-banen i Georgia godt.

Kreftsyk mor

Perry har også tanker å stri med mellom slagene. Hans 77 år gamle mor er hardt rammet av kreft. - Hun er langt nede, og må leve på sterke medisiner, sier Perry.

Han har også sine daglige samtaler med sin far, som fikk Perry til å begynne med golf som sjuåring.

- Han er en meget sterk kritiker. Han har kommentarer for hvert eneste hull og hvert eneste slag jeg gjør. "Hva tenkte du på der?" "Hvorfor gjorde du det slik?" "Du må da kunne bedre enn det der!" Sånn holder han på, sier Perry, som skal ut i sitt lvs viktigste golfrunde i kveld.

I natt faller dommen.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal