Les kampreferatet fra Norges nedsabling av Nederland i siste kamp i mellomspillet!

Saken oppdateres fortløpende. Trykk F5 for å oppdatere siden.

NEDERLAND - NORGE: (13-35)

SLUTT

59. min: 13-35: Maura Visser. Straffescoring.

59. min: Publikum reiser for Norge.

57. min: 12-35: Tine Stange.

57. min: 12-34: Stine Bredal Oftedal igjen!

56. min: 12-33: Stine Bredal Oftedal.

56. min: Kari Grimsbø har en redningsprosent på 67 nå.

54. min: Nederland har nå 30 tekniske feil i løpet av kampen.

52. min: 12-32: Heidi Løke.

51. min: 12-31: Heidi Løke.

51. min: 12-30: Heidi Løke. Kontring. Løkes femte i kveld.

49. min: 12-29: Lois Abbingh. Straffescoring.

49. min: Nederland tar timeout.

49. min: Norge leder andre omgang 2-11.

48. min: 11-29: Heidi Løke. Kontring.

47. min: 11-28: Camilla Herrem. Kontring.

46. min: 11-27: Heidi Løke.

46. min: Kari Grimsbø har reddet 4 av 6 skudd i andre omgang!

44. min: 11-26: Nora Mørk. Straffescoring.

44. min: To minutter: Cornelia Groot, Nederland.

43. min: 11-25: Camilla Herrem. Snapper et utkast fra Nederlands keeper.

42. min: 11-24: Gro Hammerseng.

41. min: 11-23: Pearl Van der Wissel.

41. min: 10-23: Nora Mørk. Kontring.

41. min: 10-22: Ida Alstad. Straffescoring.

40. min: Marit Malm Frafjord skaffer Norge straffe.

39. min: Norge sliter i angrep nå. Gjør mange feil.

37. min: To minutter: Ida Alstad. Norges første utvisning i kampen.

37. min: Norge gjør flere feil i angrep. Det samme gjør nederland.

34. min: 10-21: Pearl van der Wissel.

34. min: 9-21: Linn-Kristin Riegelhuth. Kontring.

33. min: 9-20: Ida Alstad.

31. min: 9-19: Marit Malm Frafjord. Kontring.

* Kari Aalvik Grimsbø står i det norske målet nå.

* Andre omgang er i gang.

Pause: (9-18).

29. min: 9-18: Gro Hammerseng. Flyver!

29. min: To minutter: Cornelia Groot, Nederland.

29. min: 9-17: Ida Alstad. Straffescoring.

29. min: Heidi Løke skaffer Norge nok en straffe.

28. min: En nederlandsk spiller ligger nede med skade.

27. min: 9-16: Ida Alstad. Straffescoring.

27. min: 9-15: Joyce Hilster.

26. min: Straffebom. Linn-Kristin Riegelhuth.

26. min: Heidi Løke skaffer Norge straffe. Strekspilleren får seg en trøkk.

25. min: 8-15: Tonje Larsen.

24. min: Norge tar timeout.

24. min: 8-14: Maura Visser. Straffescoring.

23. min: 7-14: Lois Abbingh.

22. min: 6-14: Cornelia Groot. Kontring.

22. min: 5-14: Lois Abbingh.

21. min: 4-14: Gro Hammerseng.

21. min: 4-13: Lois Abbingh. Kontring.

20. min: 3-13: Heidi Løke. Kontring.

19. min: Straffebom. Mari Molid.

18. min: 3-12: Karoline Dyhre Breivang. Skyter i steget.

17. min: Gult kort til Mari Molid, Norge.

17. min: 3-11: Nora Mørk. Straffescoring.

16. min: Gult kort til Tonje Larsen.

15. min: 3-10: Kari Mette Johansen. Scoring fra kant.

15. min: 3-9: Danick Snelder.

14. min: Nederland bytter keeper etter kun én redning på 10 forsøk.

13. min: 2-9: Heidi Løke.

13. min: 2-8: Debbie Bont.

12. min: 1-8: Tonje Larsen.

11. min: 1-7: Kari Mette Johansen. Kontring.

11. min: Norge bytter. Heidi Løke er på banen for Norge.

11. min: Nederland tar timeout.

10. min: 1-6: Tonje Nøstvold.

9. min: 1-5: Gro Hammerseng.

7. min: 1-4: Marit Malm Frafjord. Kontring.

7. min: Nøstvold skyter i stolpen på nytt.

6. min: Straffebom. Tonje Nøstvold skyter i stolpen.

5. min: Klasseredning av Lunde Haraldsen når Hilster prøver seg!

4. min: 1-3: Joyce Hilster.

4. min: 0-3: Marit Malm Frafjord. Fin lobb.

3. min: 0-2: Tonje Nøstvold.

2. min: 0-1: Marit Malm Frafjord.

1. minutt: Begge lag åpner nervøst. Ingen mål så langt, Norge har gjort to feil i angrep.

* Kampen er i gang.

*Dette er Norges forutsetninger foran kveldens oppgjør mot Nederland:

SEIER: Til semifinalen.
UAVGJORT: Til semifinalen.
TAP: Kan gå videre selv med seksmålstap. Et tap på sju mål eller mer derimot...

Lagoppstillinger:

NORGE: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø, Mari Molid, Stine Bredal Oftedal, Ida Alstad, Heidi Løke, Tonje Nøstvold, Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng, Kari Mette Johansen, Marit Malm Frafjord, Tonje Larsen, Linn Kristin Riegelhuth, Nora Mørk, Camilla Herrem, Tine Stange.

NEDERLAND: 1. Marieke van der Wal, 2. Ingeborg Roelofs, 6. Laura van der Heijden, 7. Debbie Bont, 8. Lois Abbingh, 9. Marcella Deen, 10. Danick Snelder, 11. Miranda Robben, 12. Diane Lamein, 13. Joyce Hilster, 14. Willemijn Karsten, 15. Maura Visser, 17. Cornelia Groot, 19. Pearl van der Wissel, 26. Angela Malestein, 27. Debbie Klijn

Én og en halv fot i semifinalen

Norge er ikke helt klar for semifinalen før kveldens kamp, men det er ikke mye om å gjøre. Bare én kombinasjon av resultatene i kveld kan sende Norge ut av EM før lørdagens semifinale:

• Norsk tap for Nederland
  • Svensk uavgjort eller seier mot Ungarn
  • Fransk poengtap mot Ukraina

Men nå har Frankrike slått Ukraina.

Dermed er det bare et tap på minst 7 mål for Nederland i kveld som kan ta fra Norge en plass i semifinalen. Med andre ord: Norge kan tape kveldens kamp, og alikevel gå videre til semifinale.

Det er allerede klart at Sverige møter Romania i semifinalen lørdag, mens gruppetoeren (enten Norge eller Nederland) møter Danmark.

Alle kampene i sluttspillet skal spilles i Danmark.

RADIO: Hør kampen direkte i NRK P1!

(artikkelen fortsetter under radio-linken)

Video NRK P1: Håndballkamp Nederland - Norge

Trykk på bildet for å starte radiosendingen. Fra kl 20.07!

Kan bli kaotisk

Mest kaotisk blir det hvis Norge og Sverige taper i kveld, samtidig som Frankrike slår Ukraina. Da ender fem lag likt på seks poeng.

Da blir det en målforskjellsak mellom de seks lagene, der kampene mot Ukraina ikke teller i utregningen. Mye tyder på at Norge i så fall kan vinne gruppa, takket være sine storseirer mot Frankrike (11 mål) og Ungarn (21 mål). Men sifrene i kveldens kamper vil i så fall spille inn her, og bare kalas-sifre til Nederland kan hindre norsk semifinaleplass.

Store sifre

Med unntak av tapet mot Sverige i den første mellomspillsrunden i EM, har de norske håndballjentene storspilt. Tirsdag var det Ukraina som fikk gjennomgå da Norge vant 32-19 i Haakons hall på Lillehammer.

Klokken 20.15 i kveld er det Nederland som er motstander. TV 2 har TV-rettighetene til mesterskapet, men under kampen kan du chatte med NRKs Marianne Kvamme Amengual som sitter på tribunen i Lillehammer. Du kan også høre kampen på NRK P1 fra klokken 20.07.

Løke storspilte: - Jeg har mer å gå på

Les alt om håndball-EM her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

• Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

– Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

• Berge og Burnley på vei ned etter stortap

Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

Premier League - Burnley v Newcastle United
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne