NRK Meny
Normal

Skallet til lagkamerat: – De reiser hjem i skam

Det raknet helt da Kamerun røk ut av årets VM og Benoit Assou-Ekotto forsøkte å skalle ned egen spiller.

Kamerun

Laster innhold, vennligst vent..
Mandzukic

Mario Mandžukić og Ivan Perišić var to av kampens beste spillere, men deres feiring havnet i skyggen av en kamerunsk kollaps.

Foto: Martin Mejia / Ap

Kamerun ble ydmyket i skjebnekampen mot Kroatia. Et unødvendig rødt kort til Alexandre Song og Benoit Assou-Ekotto som skallet til en egen spiller ble sortien for Kamerun i dette mesterskapet. Den siste kampen blir nå betydningsløs for Kamerun.

– Det er flaut, pinlig og fullstendig uprofesjonelt. Fullstendig mangel på lagmoral og vilje. De reiser hjem i skam.

Slik oppsummerte Ole Martin Årst det til TV 2 etter kampen og etter at Assou-Ekotto hadde forsøkt å skalle ned egen spiller.

Like før slutt hadde Kamerun blitt rundspilt og ydmyket av et godt kroatisk lag ledet an av en glitrende Ivan Perišić. Stillingen var 4-0 da det rant totalt over for Benoit Assou-Ekotto.

Den tidligere Tottenham-backen som nå spiller for Queens Park Rangers forsøkte å skalle til Benjamin Moukandjo da bare minutter gjenstod av kampen.

Etter kampen var det en meget irritert Assou-Ekotto som måtte holdes igjen av Samuel Eto'o på vei inn i garderoben.

– Jeg må unnskylde for resultatet. Vi hadde ikke kontroll over kampen og jeg likte ikke oppførselen til spillerne på laget mitt, sa Kamerun-trener Volker Finke ifølge AFP.

Kamerun kom med en trøblete inngang til VM og reiser nå hjem igjen med en trøblete utgang etter spillerbråket.

Ved avreise til Brasil nektet nemlig spillerne å dra fra Kamerun fordi de krevde mer penger i bonus. De fikk viljen sin og dro avgårde ti timer forsinket. Nå kan de sette seg på flyet tilbake til Kamerun allerede etter gruppespillet.

Saken fortsetter under videoen!

Høydepunkter fra Kamerun - Kroatia. Kommentator: Trond Johnsen.

Se alle høydepunktene inkludert alle målene i denne videoen.

Song så rødt

Det var en kamp begge lag måtte vinne for å ha håp om avansement forbi gruppespillet.

Alexandre Song er blant de største stjernene på det kamerunske laget. Med Samuel Eto'o ute av dagens kamp var det han som skulle styre Kamerun nærmere en åttendelsfinale.

Men det var helt til han mistet hodet etter 40 minutter.

Kroatia mister ballen og stormer opp langs kanten. 20 meter til siden for denne situasjonen løper Song bak Mandžukić og sender ham en albue i ryggen. Det hele virker helt umotivert og fryktelig dumt.

Rødt kort til Song

0-1 er vanskelig å komme tilbake fra. Med en mann mindre ble oppgaven umulig for Kamerun.

Dette var det åttende røde kortet til Kamerun i VM-sammenheng, noe som gjør at de er den nasjonen som har fått rødt kort fjerde flest ganger i VM-historien.

Kjapt Olic-mål ga Kroatia overtaket

Kamerun kom best i gang i kampen, men uten å produsere de store sjansene. Da var derimot Kroatia mer effektive.

Etter elleve minutter kom Kroatia på en flott overgang satt i gang av Srna på høyrekanten. Mandžukić gjenvant ballen i feltet og fant Ivica Olić på et herlig løp på lengste stolpe.

Han løp omtrent ballen i mål og med sine 34 år og 277 dager er han den eldste kroat til å score i et VM, og det er hele tolv år siden han scoret sitt forrige VM-mål.

Kampen var jevn lenge, men Kroatia etablerte et visst overtak. Og om Kamerun hadde en jobb å gjøre i pausen før det røde kortet til Song, ble ikke jobben enklere etter at Song hadde plantet albuen i ryggen på Mandžukić.

Raknet med ti mann

Med ti mann ble det vanskelig for Kamerun og Kroatia kjørte til tider over Kamerun i andre omgang.

– I motsetning til kampen mot Brasil utnyttet vi sjansene i dag. Det røde kortet hjalp oss, men de tre gutta fra Bundesliga lengst framme er «crème de la crème», sa Kroatias landslagssjef Niko Kovac ifølge NTB.

2-0 kom etter 48 minutter da Ivan Perišić kom på et flott raid på venstrekanten og smalt ballen forbi Itjande i Kamerun-målet.

Deretter var det klart for Mario Mandžukić-show. Spissen som sto over første kamp for Kroatia stanget først inn 3-0 på en corner. Og ikke mange minuttene etter satte Mandžukić også inn Kroatias fjerde mål for kvelden da han fikk en enkel oppgave på en retur.

Med det er det duket for en kjempekamp når Mexico med fire poeng og Kroatia med tre poeng skal møtes i den siste gruppespillkampen 23. juni. Den kampen går på NRK 3 klokken 22.00.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, LSK Kvinner - Vålerenga