Skallet til lagkamerat: – De reiser hjem i skam

Det raknet helt da Kamerun røk ut av årets VM og Benoit Assou-Ekotto forsøkte å skalle ned egen spiller.

Kamerun

Laster innhold, vennligst vent..
Mandzukic

Mario Mandžukić og Ivan Perišić var to av kampens beste spillere, men deres feiring havnet i skyggen av en kamerunsk kollaps.

Foto: Martin Mejia / Ap

Kamerun ble ydmyket i skjebnekampen mot Kroatia. Et unødvendig rødt kort til Alexandre Song og Benoit Assou-Ekotto som skallet til en egen spiller ble sortien for Kamerun i dette mesterskapet. Den siste kampen blir nå betydningsløs for Kamerun.

– Det er flaut, pinlig og fullstendig uprofesjonelt. Fullstendig mangel på lagmoral og vilje. De reiser hjem i skam.

Slik oppsummerte Ole Martin Årst det til TV 2 etter kampen og etter at Assou-Ekotto hadde forsøkt å skalle ned egen spiller.

Like før slutt hadde Kamerun blitt rundspilt og ydmyket av et godt kroatisk lag ledet an av en glitrende Ivan Perišić. Stillingen var 4-0 da det rant totalt over for Benoit Assou-Ekotto.

Den tidligere Tottenham-backen som nå spiller for Queens Park Rangers forsøkte å skalle til Benjamin Moukandjo da bare minutter gjenstod av kampen.

Etter kampen var det en meget irritert Assou-Ekotto som måtte holdes igjen av Samuel Eto'o på vei inn i garderoben.

– Jeg må unnskylde for resultatet. Vi hadde ikke kontroll over kampen og jeg likte ikke oppførselen til spillerne på laget mitt, sa Kamerun-trener Volker Finke ifølge AFP.

Kamerun kom med en trøblete inngang til VM og reiser nå hjem igjen med en trøblete utgang etter spillerbråket.

Ved avreise til Brasil nektet nemlig spillerne å dra fra Kamerun fordi de krevde mer penger i bonus. De fikk viljen sin og dro avgårde ti timer forsinket. Nå kan de sette seg på flyet tilbake til Kamerun allerede etter gruppespillet.

Saken fortsetter under videoen!

Høydepunkter fra Kamerun - Kroatia. Kommentator: Trond Johnsen.

Se alle høydepunktene inkludert alle målene i denne videoen.

Song så rødt

Det var en kamp begge lag måtte vinne for å ha håp om avansement forbi gruppespillet.

Alexandre Song er blant de største stjernene på det kamerunske laget. Med Samuel Eto'o ute av dagens kamp var det han som skulle styre Kamerun nærmere en åttendelsfinale.

Men det var helt til han mistet hodet etter 40 minutter.

Kroatia mister ballen og stormer opp langs kanten. 20 meter til siden for denne situasjonen løper Song bak Mandžukić og sender ham en albue i ryggen. Det hele virker helt umotivert og fryktelig dumt.

Rødt kort til Song

0-1 er vanskelig å komme tilbake fra. Med en mann mindre ble oppgaven umulig for Kamerun.

Dette var det åttende røde kortet til Kamerun i VM-sammenheng, noe som gjør at de er den nasjonen som har fått rødt kort fjerde flest ganger i VM-historien.

Kjapt Olic-mål ga Kroatia overtaket

Kamerun kom best i gang i kampen, men uten å produsere de store sjansene. Da var derimot Kroatia mer effektive.

Etter elleve minutter kom Kroatia på en flott overgang satt i gang av Srna på høyrekanten. Mandžukić gjenvant ballen i feltet og fant Ivica Olić på et herlig løp på lengste stolpe.

Han løp omtrent ballen i mål og med sine 34 år og 277 dager er han den eldste kroat til å score i et VM, og det er hele tolv år siden han scoret sitt forrige VM-mål.

Kampen var jevn lenge, men Kroatia etablerte et visst overtak. Og om Kamerun hadde en jobb å gjøre i pausen før det røde kortet til Song, ble ikke jobben enklere etter at Song hadde plantet albuen i ryggen på Mandžukić.

Raknet med ti mann

Med ti mann ble det vanskelig for Kamerun og Kroatia kjørte til tider over Kamerun i andre omgang.

– I motsetning til kampen mot Brasil utnyttet vi sjansene i dag. Det røde kortet hjalp oss, men de tre gutta fra Bundesliga lengst framme er «crème de la crème», sa Kroatias landslagssjef Niko Kovac ifølge NTB.

2-0 kom etter 48 minutter da Ivan Perišić kom på et flott raid på venstrekanten og smalt ballen forbi Itjande i Kamerun-målet.

Deretter var det klart for Mario Mandžukić-show. Spissen som sto over første kamp for Kroatia stanget først inn 3-0 på en corner. Og ikke mange minuttene etter satte Mandžukić også inn Kroatias fjerde mål for kvelden da han fikk en enkel oppgave på en retur.

Med det er det duket for en kjempekamp når Mexico med fire poeng og Kroatia med tre poeng skal møtes i den siste gruppespillkampen 23. juni. Den kampen går på NRK 3 klokken 22.00.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ronaldo ber Messi prøve noe nytt

  Cristiano Ronaldo utfordrer sin tidligere rival, Lionel Messi, til å bytte ut spansk fotball med italiensk, skriver NTB. – Jeg ville likt om han en dag kom til Italia. Jeg håper han kan ta utfordringen, slik jeg gjorde, sier Ronaldo til italiensk presse mandag.

  Messi Ronaldo
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag