Skallet til lagkamerat: – De reiser hjem i skam

Det raknet helt da Kamerun røk ut av årets VM og Benoit Assou-Ekotto forsøkte å skalle ned egen spiller.

Kamerun

Laster innhold, vennligst vent..
Mandzukic

Mario Mandžukić og Ivan Perišić var to av kampens beste spillere, men deres feiring havnet i skyggen av en kamerunsk kollaps.

Foto: Martin Mejia / Ap

Kamerun ble ydmyket i skjebnekampen mot Kroatia. Et unødvendig rødt kort til Alexandre Song og Benoit Assou-Ekotto som skallet til en egen spiller ble sortien for Kamerun i dette mesterskapet. Den siste kampen blir nå betydningsløs for Kamerun.

– Det er flaut, pinlig og fullstendig uprofesjonelt. Fullstendig mangel på lagmoral og vilje. De reiser hjem i skam.

Slik oppsummerte Ole Martin Årst det til TV 2 etter kampen og etter at Assou-Ekotto hadde forsøkt å skalle ned egen spiller.

Like før slutt hadde Kamerun blitt rundspilt og ydmyket av et godt kroatisk lag ledet an av en glitrende Ivan Perišić. Stillingen var 4-0 da det rant totalt over for Benoit Assou-Ekotto.

Den tidligere Tottenham-backen som nå spiller for Queens Park Rangers forsøkte å skalle til Benjamin Moukandjo da bare minutter gjenstod av kampen.

Etter kampen var det en meget irritert Assou-Ekotto som måtte holdes igjen av Samuel Eto'o på vei inn i garderoben.

– Jeg må unnskylde for resultatet. Vi hadde ikke kontroll over kampen og jeg likte ikke oppførselen til spillerne på laget mitt, sa Kamerun-trener Volker Finke ifølge AFP.

Kamerun kom med en trøblete inngang til VM og reiser nå hjem igjen med en trøblete utgang etter spillerbråket.

Ved avreise til Brasil nektet nemlig spillerne å dra fra Kamerun fordi de krevde mer penger i bonus. De fikk viljen sin og dro avgårde ti timer forsinket. Nå kan de sette seg på flyet tilbake til Kamerun allerede etter gruppespillet.

Saken fortsetter under videoen!

Høydepunkter fra Kamerun - Kroatia. Kommentator: Trond Johnsen.

Se alle høydepunktene inkludert alle målene i denne videoen.

Song så rødt

Det var en kamp begge lag måtte vinne for å ha håp om avansement forbi gruppespillet.

Alexandre Song er blant de største stjernene på det kamerunske laget. Med Samuel Eto'o ute av dagens kamp var det han som skulle styre Kamerun nærmere en åttendelsfinale.

Men det var helt til han mistet hodet etter 40 minutter.

Kroatia mister ballen og stormer opp langs kanten. 20 meter til siden for denne situasjonen løper Song bak Mandžukić og sender ham en albue i ryggen. Det hele virker helt umotivert og fryktelig dumt.

Rødt kort til Song

0-1 er vanskelig å komme tilbake fra. Med en mann mindre ble oppgaven umulig for Kamerun.

Dette var det åttende røde kortet til Kamerun i VM-sammenheng, noe som gjør at de er den nasjonen som har fått rødt kort fjerde flest ganger i VM-historien.

Kjapt Olic-mål ga Kroatia overtaket

Kamerun kom best i gang i kampen, men uten å produsere de store sjansene. Da var derimot Kroatia mer effektive.

Etter elleve minutter kom Kroatia på en flott overgang satt i gang av Srna på høyrekanten. Mandžukić gjenvant ballen i feltet og fant Ivica Olić på et herlig løp på lengste stolpe.

Han løp omtrent ballen i mål og med sine 34 år og 277 dager er han den eldste kroat til å score i et VM, og det er hele tolv år siden han scoret sitt forrige VM-mål.

Kampen var jevn lenge, men Kroatia etablerte et visst overtak. Og om Kamerun hadde en jobb å gjøre i pausen før det røde kortet til Song, ble ikke jobben enklere etter at Song hadde plantet albuen i ryggen på Mandžukić.

Raknet med ti mann

Med ti mann ble det vanskelig for Kamerun og Kroatia kjørte til tider over Kamerun i andre omgang.

– I motsetning til kampen mot Brasil utnyttet vi sjansene i dag. Det røde kortet hjalp oss, men de tre gutta fra Bundesliga lengst framme er «crème de la crème», sa Kroatias landslagssjef Niko Kovac ifølge NTB.

2-0 kom etter 48 minutter da Ivan Perišić kom på et flott raid på venstrekanten og smalt ballen forbi Itjande i Kamerun-målet.

Deretter var det klart for Mario Mandžukić-show. Spissen som sto over første kamp for Kroatia stanget først inn 3-0 på en corner. Og ikke mange minuttene etter satte Mandžukić også inn Kroatias fjerde mål for kvelden da han fikk en enkel oppgave på en retur.

Med det er det duket for en kjempekamp når Mexico med fire poeng og Kroatia med tre poeng skal møtes i den siste gruppespillkampen 23. juni. Den kampen går på NRK 3 klokken 22.00.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • LSK kvinner knuste Fart

  Serieleder LSK Kvinner vant 4-0 mot Fart.

  Scoringer av Guro Reiten, Synne Skinnes Hansen, Meryll Abrahamsen og Elise Thorsnes sørget for at den store gullfavoritten har 13 poeng etter fem kamper i Toppserien.

  Reiten har nå åtte mål på fem kamper.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Vålerenga med første poengtap

  Etter en perfekt start på sesongen glapp seieren for Vålerenga da Avaldsnes utlignet sju minutter før slutt mandag.

  Mål av Ajara Nchout og Synne Sofie Christiansen sendte VIF i ledelsen 2-1, men på tampen utlignet Dejana Stefanovic til 2-2.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kirkevold matchvinner for Hobro

  Pål Alexander Kirkevold fortsetter sin fine målform i sluttspillet i dansk fotball. 2. påskedag scoret han igjen da Hobro slo Vendsyssel 3-2.

  Yaw-Ihle Amankwah spilte også hele kampen, mens Julian Kristoffersen fikk drøyt ti minutter som innbytter.

  Fotball menn, dansk eliteserie. Superliga. AC Horsens - Hobro IK .
  Foto: Frank Cilius / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal