– Både Rosenborg og Molde ryker ut

Karl Petter Løken føler seg sikker på at ingen norske lag tar seg videre fra gruppespillet i Europaligaen. Samtidig hevder RBK-treneren at de er like gode som Lazio.

 Pål André Helland

TIL EUROPA: Pål André Helland og Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Karl-Petter Løken

SKEPTISK: NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken.

Foto: NRK

– Sjansene til Rosenborg og Molde er ikke store. Jeg tror ingen av dem går videre, sier NRKs fotballekspert, Karl Petter Løken, om de norske lagenes Europaliga-muligheter.

De to norske lagene tok seg videre til gruppespillet etter å ha slått ut henholdsvis Steua Bucuresti og Standard Liège i tredje kvalikrunde av Europaligaen. Den tidligere Rosenborg-backen, som opplevde deler av Mesterliga-eventyret på 90-tallet, mener nå sjansene for videre norsk avansement er begrensede.

– Det blir en kamp om å komme seg videre ved hjelp av en andreplass, men jeg tror fort det blir en kamp om tredje- og fjerdeplassen for de to lagene. Men tida får vise, sier Løken.

– Jeg håper de klarer å bite fra seg på hjemmebane. På utebane tror jeg det blir vanskelig i samtlige kamper.

– Vi er på samme nivå som Lazio og Saint-Étienne

Kåre Ingebrigtsen

HAR TROEN: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er imidlertid langt fra så skeptisk som sin tidligere lagkamerat.

– Det er alltid muligheter når man har kommet seg til Europaligaen. Det vanskeligste er å komme seg dit. Vi har spilt en haugevis med kvalifiseringskamper, sier han til NRK.

– Nå er alt mulig. Dnipro er det beste laget i gruppa. Lazio og Saint-Étienne er på samme nivå med hverandre. Så har du oss som steller i stand problemer for de lagene der.

– Hvilket nivå er Rosenborg på i forhold til Lazio og Saint-Étienne?

– Det samme, svarer treneren momentant, før han smiler lurt.

– Der fikk du den. Der ble det stille i fjøset ja, fortsetter han og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hussain

TIL EUROPA: Etzaz Hissain scoret et viktig mål da også Molde tok seg videre til Europaligaen, på bekostning av Standard Liège.

Foto: Laurent Dubrule / Ap

– Rosenborg et nytt flaggskip

Samtidig ser Karl Petter Løken tegn på at norsk fotball er på vei opp og fram i Europa igjen - med Rosenborg som et mulig flaggskip.

– Ja, helt klart. Nå som de skal spille Europaliga betyr det mye også økonomisk. Da får de muskler til å styrke seg ytterligere. Det er fint for norsk fotball, sier NRK-eksperten.

– Samtidig har vi et landslag som har prestert godt i de to siste kampene. Det vil være veldig fint for norsk fotball om vi får noen ledestjerner som drar oss litt mot nye høyder igjen, for vi har ligget i en bølgedal i noen år.

Og det å få spille på kontinentet mener Løken gir en viktig mental inspirasjon for spillerne.

– Absolutt. De får spille mot de beste lagene i Europa. Det bør være et høydepunkt i karrieren for mange, for det er ikke ofte de får lov til det. Det er noe ekstra med spenningen i de kampene.

Siste nytt

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP
 • Stöckl: – Muligheter i alle øvelser

  Landslagstrener Alexander Stöckl er offensiv før VM i hopp. – Jeg tror det er realistisk at vi kjemper om medalje i hver øvelse. Vi har potensiale i laget, og jeg er sikker på at hvis alle får ut sitt beste så har vi absolutt mulighet til å kjempe om medaljer i hver eneste øvelse, sa Stöckl på en pressekonferanse i Seefeld tirsdag ettermiddag.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Hopp menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Indonesia vil ha OL i 2032

  Indonesia har levert en formell søknad om å få arrangere sommer-OL i 2032. I fjor var landet vertskap for Asialekene. India har også uttrykt interesse for lekene i 2032, mens Sør-Korea og Nord-Korea vurderer å søke sammen. Lekene tildeles i 2025.

  FILE PHOTO - General view of the opening ceremony of the 18th Asian Games at Gelora Bung Karno Main Stadium in Jakarta
  Foto: Beawiharta / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal