Mistet faren i sommer – brast i gråt etter sin største bragd

Julian Alaphilippe rykket i den siste bakken og sikret et suverent gull i sykkel-VM. I målområdet tok følelsene overhånd.

Alaphilippe

VANT: Her ruller Julian Alaphilippe over målstreken som verdensmester. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Alaphilippe kunne nemlig strekke ut armene og juble for Frankrikes første VM-seier siden Laurent Brochard vant landeveisrittet i 1997.

Så, etter å ha satt seg ned i målområdet, gråt Alaphilippe av glede.

Tankene gikk tilbake til andre etappe av Tour de France tidligere i sommer. Også her vant Alaphilippe etter å ha stukket av i den siste bakken.

Etter målgang rant tårene da han ble intervjuet.

– Det er veldig spesielt at dette er min første seier i år. Denne er for pappa, sa Alaphilippe i august.

Nå stakk han altså av med selveste regnbuetrøyen, og for en måte franskmannen sikret den på.

Alaphilippe

ØVERST: Her har Julian Alaphilippe fått beviset på at han er verdens beste landeveissyklist.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Gnistrende

Etter at Tadej Pogacar hadde mørnet feltet med et solobrudd, var det et samlet favorittfelt som gikk inn i den siste bakken.

Da det var bare 3-400 meter til toppen, klinte Alaphilippe til.

– Han har et helt annet gir enn de andre. Et gnistrende angrep, kommenterte NRK-ekspert Sondre Sørtveit.

Gruppa bak klarte aldri å komme nærmere enn ni-ti sekunder, og da det var to kilometer igjen, kunne bare et uhell stoppe franskmannen.

Belgiske Wout Van Aert spurtet inn til sølv i den fem mann store forfølgergruppa.

Sveitsiske Marc Hirschi sikret bronsen foran polske Michal Kwiatkowski, danske Jakob Fuglsang og slovenske Primoz Roglic.

Træen i brudd

For Norges del ble det som ventet ikke de beste resultatene å skrive hjem om fra Italia. Markus Hoelgaard imponerte og hang lenge med, men fikk det tungt de siste milene.

Likevel markerte Norge seg i rittet gjennom Torstein Træens tilstedeværelse i dagens sju mann store brudd.

Bruddet ble etter hvert krympet til fem mann, før Træen og tyske Jonas Koch fikk en luke med i overkant av 100 kilometer til mål.

Med sju mil igjen til mål begynte tempoet i feltet virkelig å bli skrudd opp, og da ble det også for tungt å holde følge for nordmennene.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen droppet VM-rittet. Det 258,2 kilometer lange rittet ble nemlig syklet over ni runder på 28,8 kilometer – med totalt 5000 høydemeter.

Siste nytt

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal