Hopp til innhold

Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

– Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

– Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

«Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

Jan Jönsson

Siste nytt

 • Ny sjef for Ryerson

  Fredag ettermiddag kunne Borussia Dortmund bekrefte at Nuri Şahin overtar som ny trener for klubben. Det skriver klubben selv på X/Twitter.

  Det skjer dagen etter at Edin Terzic, som førte Dortmund til Champions League-finale i mai, trakk seg fra trenerjobben.

  Şahin har fungert som assistenttrener for Terzic det siste året, og var hovedtrener for tyrkiske Antalyaspor mellom 2021 og 2023.

  Som spiller har tyrkiske Şahin spilt for klubber som Dortmund, Real Madrid og Liverpool. 35-åringen har spilt flere perioder i Dortmund og har totalt notert seg for 26 mål og 49 målgivende pasninger på 274 kamper for klubben. Han var også en del av Dortmund-troppen som vant Bundesliga i 2010/11-sesongen og den tyske cupen i 2016/17.

  Det betyr altså at norske Julian Ryerson får ny hovedtrener.

  Nuri Şahin trener før Champions League-finalen på Wembley stadium i London.
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Kaos i EM-klare München – folk bes om å forlate torget

  Fotballsupportere har fått beskjed om å forlate Marienplatz i München. Skotter og andre fans har samlet seg i hopetall og varmer opp til EM-fest.

  – Marienplatz er overbefolket. Det blir ingen offentlig kampvisning der. Vær snille og spre dere til andre steder i byen, skriver Münchens offisielle konto på X.

  Marienplatz ligger i gamlebyen i München og er byens største torg. Bymyndighetene oppfordrer også folk til ikke å dra til olympiaparken i byen.

  EM sparkes i gang fredag kveld med vertsnasjon Tyskland mot Skottland i München.

  sHTsF8G68hs
  Foto: AP
 • Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

  Frelsesarmeens Rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball i 2025.

  Nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i Oslo. Til stede var også Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Lubna Jaffery (Ap) som sto for overraskelsen.

  – Frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i Oslo neste år. For å gjøre det trengte Frelsesarmeen 20 millioner kroner. Det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier Jaffery til NRK og fortsetter:

  – Det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. Det handler om idrettsglede og fellesskap. Og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring.

  Overraskelsen ble sluppet hos Frelsesarmeen på Sagene i Oslo fredag til stor jubel hos de fremmøtte.

  – Det kommer til å bli en folkefest i Oslo neste år. De skal kjempe for landet og for verdighet. Det norske herrelandslaget har heller ikke klart å komme seg til EM eller VM, men her kommer det norske landslaget til å være til stede, sier Vedum til NRK med sitt sedvanlige smil om munnen.

  Norge får VM i gatefotball i 2025
  Foto: Anna Stensrud / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal