Hopp til innhold

Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

– Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

– Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

«Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

Jan Jönsson

Siste nytt

 • Salt Lake City tildelt vinter-OL i 2034

  Salt Lake City i USA er tildelt vinter-OL i 2034.

  Det ble klart under IOC-kongressen i OL-byen Paris onsdag.

  I sin tale til kongressen, viste Utah-guvernør Spencer Cox (R) direktebilder fra delstaten, hvor innbyggerne ventet på kunngjøringen.

  – Jeg bringer hilsener og ambisjonene til 3,5 millioner innbyggere i Utah som elsker de olympiske lekene, og som gleder seg til å være vertskap, sa han.

  President og CEO for Salt Lake City-Utah 2034, Fraser Bullock, rettet i sin tale støtte til World Anti-Doping Agency (WADA) sin kamp for en ren idrett.

  – Vi støtter sterkt WADAs oppdrag, og vi er takknemlige for alle som globalt kjemper for en ren idrett, sa Bullock.

  Tidligere på kongressen ble Frankrike tildelt de 26. olympiske vinterleker i 2030.

  Offentliggjøringen var som ventet, etter at IOC i juni foreslo byen som OL-arrangør i 2034. De andre søkerne, inkludert Sverige, ble med i praksis vraket.

  USA arrangerte vinter-OL i 1932, 1960, 1980 og i 2002, hvorav sistnevnte ble holdt i Salt Lake City.

  Milano og Cortina d'Ampezzo i Italia er vertskap for vinter-OL i 2026.

  ssss
  Foto: Ludovic MARIN / AFP / AFP
 • Dansk håndballstjerne mister OL

  Den danske håndballspilleren Simone Petersen skadet seg på trening og mister OL.

  Det bekrefter det danske håndballforbundet på sin hjemmeside onsdag.

  Undersøkelsene etter treningen viser at Petersen har pådratt seg et brudd i foten.

  – Det er uutholdelig. Jeg er tom for ord. Lagkameratene mine og staben har vært en fantastisk støtte i situasjonen, og jeg ønsker dem alt godt for OL, sier Simone Petersen til forbundet.

  Danmark som er i samme gruppe som Norge, møter Slovenia i sin åpningskamp torsdag.

  rGpf8UyXKNg
  Foto: NTB
 • Brann-profil solgt til utlandet

  Brann-spiller Marit Bratberg Lund har spilt sin siste kamp for bergensklubben. 26-åringen har nemlig signert for den portugisiske klubben Benfica.

  Laget er regjerende seriemester i Portugal, og kom like langt som Brann i årets utgave av Champions League da de ble slått ut av Lyon i kvartfinalen.

  Bratberg Lund ble kåret til Toppseriens beste spiller i 2021. Siden Sandviken ble til Brann, har hun totalt spilt 86 kamper Sandviken som senere ble til Brann.

  – Det er veldig trist å dra fra Brann nå, særlig midt i sesongen, men samtidig så kjenner jeg på at jeg har lyst til å prøve meg i utlandet, sier Bratberg Lund til Branns hjemmeside.

  Marit Bratberg Lund
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal