NRK Meny
Normal

Johnson dømt til seks år i fengsel

Den tidligere Premier League-spilleren Adam Johnson ble torsdag dømt til seks års fengsel for seksuell omgang med en mindreårig.

SOCCER-JOHNSON/TRIAL

Adam Johnson (i dress t.h) på vei inn til rettssalen, hvor han fikk opplest dommen på seks års fengsel.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Den tidligere Sunderland- og Manchester City-spilleren Adam Johnson (28) ble torsdag dømt til seks års fengsel i Bradford Crown Court, etter at han tidligere denne måneden ble han funnet skyldig i seksuell omgang med en mindreårig jente.

Johnson må også betale 50.000 pund i saksomkostninger og er ilagt besøksforbud mot offeret og hennes familie.

Sunderland-supporter

FBL-ENG-JOHNSON-FILES

Johnson fikk sparken av Sunderland tidligere i vinter.

Foto: IAN MACNICOL / Afp

Johnson fikk sparken av Sunderland da han sa seg skyldig på to tiltalepunkter da rettssaken startet i februar. Han var i tillegg tiltalt for to mer alvorlige forhold, og tidligere i mars ble han funnet skyldig for ett av disse.

Det dreier seg altså om seksuell aktivitet med en mindreårig jente.

Hendelsen skjedde da Johnson møtte en da 15 år gammel jente i bilen sin i januar i fjor. Jenta er Sunderland-supporter, og de to ble kjent da han ga henne en signert drakt.

Mister landskamper

Johnson har tidligere spilt for Middlesbrough og Manchester City. Han har også landskamper for England. Disse forsvinner nå fra CV'en hans, ifølge 28-åringens advokat.

Johnson spilte sin siste kamp for Sunderland da de klarte 2–2 mot Liverpool 6. februar. Han scoret ett av målene.

Nå er karrieren etter alt å dømme over for godt.

Siste nytt

 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal