Johaug: – Jeg gikk på en smell etter høringen

SJUSJØEN (NRK): Therese Johaug sier hun mistet skigleden etter høringen i dopingsaken mot henne. Denne uken trener hun på samme sted som landslagsvenninnene.

Therese Johaug innrømmer at det er rart å se lagvenninnene forberede seg til verdensmesterskapet som også var hennes store mål. Hun forbereder seg på en dom, og en ny tung periode.

ALENE: Mens lagvenninnene forbereder seg til VM, trener Johaug alene på Sjusjøen.

– Jeg kjente etter høringen at jeg gikk på en ganske stor smell. Da var det ikke noe kult å være langrennsløper og holde på med dette, og skigleden ble litt borte, sier Johaug til NRK.

To uker har gått siden Johaug-høringen på Ullevaal. Siden den gang har langrennsløperen vært i Pyeongchang, for å studere OL-løypene og finne igjen motivasjonen etter en turbulent periode.

28-åringen forteller at det ikke har vært lett å gå og vente på dopingdommen.

– Det er jo nervepirrende, og jeg kjenner at en kanskje ikke er i topp humør hele tiden. Man går hele tiden og tenker på hva det eventuelt kan bli og jeg ser egentlig bare frem til å få svaret og til å ha noe å forholde meg til slik at jeg kan legge opp et løp fremover.

Håper på å bli frikjent

Therese Johaug trener på Sjusjøen

Therese Johaug venter på svar om hvor lenge hun blir nødt til å trene alene.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Etter at Johaug testet positivt på det anabole steroidet Clostebol la Antidoping Norge ned en påstand om 14 måneders utestengelse. En eventuell straff på 14 måneder vil gjøre at Johaug rekker å delta i OL i Sør-Korea neste år, noe Johaug har omtalt som sitt store mål.

Selv om hun ikke har gitt opp håpet om å slippe straff, forbereder hun seg på at det kan en stund til hun får gå skirenn igjen.

– Jeg håper jo på at jeg kan bli frikjent, men jeg vet jo at det skal holde hardt og jeg er realistisk oppi dette, og jeg har i bakhodet at jeg kan gå ett år og jeg kan få 14 måneder, sier Johaug, som ikke har bestemt seg for om hun vil anke en eventuell dom:

– Rart å møte resten av gjengen

Mens resten av skilandslaget forbereder seg til VM i Lahti, er Johaug nødt til å trene alene.

– Jeg har ikke lov til å trene med dem, jeg må trene for seg selv. Det blir bare et hei og hå, og så får vi heller møtes på fritiden som venner.

Før sesongen drømte Johaug om å bli VM-dronning. Derfor synes hun det er ekstra tøft å møte lagvenninnene når hun trener i de samme løypene på Sjusjøen.

– Det er veldig rart å gå her og møte på resten av gjengen som holder på å forberede seg til et mesterskap som jeg også på en måte har hatt som det store målet mitt denne sesongen her, sier hun.

– Det er på en måte klart det er en prosess som har gått over tid, men jeg kjenner at tiden fremover nå blir kanskje litt ekstra tung, siden VM var målet mitt.

Siste nytt

 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters
 • Haugesund lekte seg videre

  Haugesund tok seg videre i europaliga-kvalifisering på bekostning av nordirske Cliftonville. Kristoffer Velde scoret to mål i 5-1 seieren hjemme på Haugesund stadion, mens Martin Samuelsen, Ibrahima Koné og Bruno Leite scoret de øvrige målene.

  Europa League kvalifisering: FK Haugesund - Cliftonville FC
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Sarpsborg 08 henter midtstopper

  Magnar Ødegaard returnerer tilbake til Sarpsborg 08 etter syv år. Midtstopperen har signert en 1,5-årskontrakt med eliteserieklubben. Blåtrøyene har slitt så langt denne sesongen, og etter 15 serierunder ligger klubben under nedrykksstreken.

  Ødegaard
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal