Hopp til innhold

Johaug: – Jeg gikk på en smell etter høringen

SJUSJØEN (NRK): Therese Johaug sier hun mistet skigleden etter høringen i dopingsaken mot henne. Denne uken trener hun på samme sted som landslagsvenninnene.

Therese Johaug innrømmer at det er rart å se lagvenninnene forberede seg til verdensmesterskapet som også var hennes store mål. Hun forbereder seg på en dom, og en ny tung periode.

ALENE: Mens lagvenninnene forbereder seg til VM, trener Johaug alene på Sjusjøen.

– Jeg kjente etter høringen at jeg gikk på en ganske stor smell. Da var det ikke noe kult å være langrennsløper og holde på med dette, og skigleden ble litt borte, sier Johaug til NRK.

To uker har gått siden Johaug-høringen på Ullevaal. Siden den gang har langrennsløperen vært i Pyeongchang, for å studere OL-løypene og finne igjen motivasjonen etter en turbulent periode.

28-åringen forteller at det ikke har vært lett å gå og vente på dopingdommen.

– Det er jo nervepirrende, og jeg kjenner at en kanskje ikke er i topp humør hele tiden. Man går hele tiden og tenker på hva det eventuelt kan bli og jeg ser egentlig bare frem til å få svaret og til å ha noe å forholde meg til slik at jeg kan legge opp et løp fremover.

Håper på å bli frikjent

Therese Johaug trener på Sjusjøen

Therese Johaug venter på svar om hvor lenge hun blir nødt til å trene alene.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Etter at Johaug testet positivt på det anabole steroidet Clostebol la Antidoping Norge ned en påstand om 14 måneders utestengelse. En eventuell straff på 14 måneder vil gjøre at Johaug rekker å delta i OL i Sør-Korea neste år, noe Johaug har omtalt som sitt store mål.

Selv om hun ikke har gitt opp håpet om å slippe straff, forbereder hun seg på at det kan en stund til hun får gå skirenn igjen.

– Jeg håper jo på at jeg kan bli frikjent, men jeg vet jo at det skal holde hardt og jeg er realistisk oppi dette, og jeg har i bakhodet at jeg kan gå ett år og jeg kan få 14 måneder, sier Johaug, som ikke har bestemt seg for om hun vil anke en eventuell dom:

– Rart å møte resten av gjengen

Mens resten av skilandslaget forbereder seg til VM i Lahti, er Johaug nødt til å trene alene.

– Jeg har ikke lov til å trene med dem, jeg må trene for seg selv. Det blir bare et hei og hå, og så får vi heller møtes på fritiden som venner.

Før sesongen drømte Johaug om å bli VM-dronning. Derfor synes hun det er ekstra tøft å møte lagvenninnene når hun trener i de samme løypene på Sjusjøen.

– Det er veldig rart å gå her og møte på resten av gjengen som holder på å forberede seg til et mesterskap som jeg også på en måte har hatt som det store målet mitt denne sesongen her, sier hun.

– Det er på en måte klart det er en prosess som har gått over tid, men jeg kjenner at tiden fremover nå blir kanskje litt ekstra tung, siden VM var målet mitt.

Siste nytt

 • Tysk VM-helt sparket etter ni måneder

  Den tyske fotballegenden Miroslav Klose er ferdig som trener i den østerrikske fotballklubben Altach. Han ble ansatt så sent som i fjor sommer.

  Under Kloses ledelse har Altach falt til bunns på tabellen i den østerrikske toppserien.

  – Miroslav Klose ga alt fra første til siste dag, og det var en stor opplevelse å ha ham som trener og fremfor alt som person i Altach, sier administrerende direktør Christoph Längle i en uttalelse mandag.

  – Selv om et trenerskifte alltid gjør enormt vondt, er det viktigere enn noe annet at Altach blir i den østerriksk Bundesliga i 2023/24-sesongen, legger han til.

  Laget til Klose spilte uavgjort 1-1 mot serieleder Salzburg i helgen, men det sterke resultatet var ikke nok til å redde VM-vinnerens jobb. (NTB)

  Miroslav Klose
  Foto: VINCENZO PINTO / AFP
 • TV 2: Hegerberg tilbake etter langtidsskade

  Ada Hegerberg returnerer til Lyons tropp når de møter Chelsea i Mesterligaen onsdag. Det melder TV 2. Verken Lyon eller Hegerberg selv har foreløpig bekreftet nyheten.

  Stjernespissen har slitt med skader i lang tid, og vært ute siden hun pådro seg en smell mot Belgia i september.

  Neste mulighet for å spille landskamper er i april når Hege Riises lag møter Spania og Sverige i privatlandskamper.

  Women's Euro 2022 - Group A - Austria v Norway
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Italias landslag varsler Vialli-hyllest

  Regjerende europamester Italia går på banen for å hedre den avdøde spisshelten Gianluca Vialli når EM-kvalifiseringen innledes mot England torsdag.

  Vialli døde i januar etter en lang kamp med bukspyttkjertelkreft, kun 58 år gammel.

  Spisslegenden var landslagssjef Roberto Mancinis beste venn og mangeårige lagkamerat i Sampdoria på 1980- og 1990-tallet.

  – Jeg har allerede snakket om det med spillerne. For oss vil det være viktig å huske ham. Det er som om han er med oss, sa Mancini mandag.

  – Han hadde sin plass, og dette er ikke lett for oss. Vi må prøve å gjøre det bra for ham, la han til. (NTB)

  Vialli og Mancini
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste