Hopp til innhold

Johaug: – Jeg gikk på en smell etter høringen

SJUSJØEN (NRK): Therese Johaug sier hun mistet skigleden etter høringen i dopingsaken mot henne. Denne uken trener hun på samme sted som landslagsvenninnene.

Therese Johaug innrømmer at det er rart å se lagvenninnene forberede seg til verdensmesterskapet som også var hennes store mål. Hun forbereder seg på en dom, og en ny tung periode.

ALENE: Mens lagvenninnene forbereder seg til VM, trener Johaug alene på Sjusjøen.

– Jeg kjente etter høringen at jeg gikk på en ganske stor smell. Da var det ikke noe kult å være langrennsløper og holde på med dette, og skigleden ble litt borte, sier Johaug til NRK.

To uker har gått siden Johaug-høringen på Ullevaal. Siden den gang har langrennsløperen vært i Pyeongchang, for å studere OL-løypene og finne igjen motivasjonen etter en turbulent periode.

28-åringen forteller at det ikke har vært lett å gå og vente på dopingdommen.

– Det er jo nervepirrende, og jeg kjenner at en kanskje ikke er i topp humør hele tiden. Man går hele tiden og tenker på hva det eventuelt kan bli og jeg ser egentlig bare frem til å få svaret og til å ha noe å forholde meg til slik at jeg kan legge opp et løp fremover.

Håper på å bli frikjent

Therese Johaug trener på Sjusjøen

Therese Johaug venter på svar om hvor lenge hun blir nødt til å trene alene.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Etter at Johaug testet positivt på det anabole steroidet Clostebol la Antidoping Norge ned en påstand om 14 måneders utestengelse. En eventuell straff på 14 måneder vil gjøre at Johaug rekker å delta i OL i Sør-Korea neste år, noe Johaug har omtalt som sitt store mål.

Selv om hun ikke har gitt opp håpet om å slippe straff, forbereder hun seg på at det kan en stund til hun får gå skirenn igjen.

– Jeg håper jo på at jeg kan bli frikjent, men jeg vet jo at det skal holde hardt og jeg er realistisk oppi dette, og jeg har i bakhodet at jeg kan gå ett år og jeg kan få 14 måneder, sier Johaug, som ikke har bestemt seg for om hun vil anke en eventuell dom:

– Rart å møte resten av gjengen

Mens resten av skilandslaget forbereder seg til VM i Lahti, er Johaug nødt til å trene alene.

– Jeg har ikke lov til å trene med dem, jeg må trene for seg selv. Det blir bare et hei og hå, og så får vi heller møtes på fritiden som venner.

Før sesongen drømte Johaug om å bli VM-dronning. Derfor synes hun det er ekstra tøft å møte lagvenninnene når hun trener i de samme løypene på Sjusjøen.

– Det er veldig rart å gå her og møte på resten av gjengen som holder på å forberede seg til et mesterskap som jeg også på en måte har hatt som det store målet mitt denne sesongen her, sier hun.

– Det er på en måte klart det er en prosess som har gått over tid, men jeg kjenner at tiden fremover nå blir kanskje litt ekstra tung, siden VM var målet mitt.

Siste nytt

 • Stiftelse støtter Vipers med fem millioner til talentsatsing

  Håndballklubben Vipers Kristiansand, som nylig ble reddet fra konkurs, får fem millioner kroner av stiftelsen Cultiva for å drive talentarbeid.

  Det opplyser stiftelsen i en pressemelding tirsdag. Der vises det til at Vipers gjennom sine resultater de siste årene har bygget erfaring og kompetanse innenfor internasjonal topphåndball.

  Sørlandsklubben har blant annet vunnet Champions League tre ganger på rad.

  «Ingen andre norske lag har gjort noe lignende. Vipers regnes nå som et av de beste lagene i Europa. Vipers Kristiansand er derfor en viktig og spennende klubb for internasjonale og nasjonale talenter», skriver stiftelsen.

  Daglig leder i Vipers, Benedicte Løyland, er glad for støtten.

  – Dette betyr urolig mye for oss som klubb og vårt prosjekt. Det gjør at vi kan fortsette å være en arena for utvikling av morgendagens håndballstjerner samtidig som Kristiansand blir en enda tydeligere aktør i håndballverdenen. Vi ønsker å være med på at forme håndball- og Idretts-Norge nå og i fremtiden, sier hun.

  Søndag vant klubben NM-finalen mot Storhamar.

  (NTB)

  vheapWk4U8g
  Foto: NTB
 • Hergeirsson avslører samtaler med forbundet – ønsker fire nye år som sjef

  Thorir Hergeirsson har ledet håndballjentene i 15 år. Nå har han hatt samtaler med forbundsledelsen om å signere en ny kontrakt til etter sommer-OL i 2028.

  – Jeg har hatt samtaler med både generalsekretær og president. De ønsker meg videre, sier islendingen til NTB og utdyper:

  – Jeg trives veldig godt, men jeg har fullt opp med OL og et EM nå. Sånn sett har jeg ikke mye tid til å tenke på dette, men det vil komme en avgjørelse om en måned eller to eller tre.

  Altså før Paris-OL?

  – Det er fristende å vente til etter OL, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. Men seinest etter OL, svarer Hergeirsson.

  Hergeirsson tok over jobben som landslagssjef i 2009. Siden den gang har det blitt 15 mesterskapsmedaljer og ni gull. Suksesstrener er et mildt uttrykk.

  Hergeirsson sier følgende om hva som blir avgjørende før han signerer en ny avtale.

  – Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben. Enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det.

  Norge møter Østerrike på onsdag. Deretter skal laget ut i kamper mot Sveits og Ungarn i april i Euro Cup.

  (NTB)

  iBpHYK_NpZg
  Foto: NTB
 • Ny jobb for Bråthen

  Hopplandslagets avtroppende sjef Clas Brede Bråthen (55) går ikke arbeidsledig lenge.

  Overfor VG forteller Bråthen at han blir daglig leder i selskapet Veisikring 2. mai.

  – Jeg kjenner ikke på noe vemod, men jeg er spent på det å starte i en ny jobb, med de utfordringene som ligger foran meg. Det er mange mennesker og mye penger involvert, sier han til VG.

  Bråthen har vært sjef for hopplandslaget siden 2004. De siste årene har vært preget av bråk med ledelsen i Norges Skiforbund, men også internt i hopplandslaget.

  vUVVljcppzw
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal