Johaug: – Jeg gikk på en smell etter høringen

SJUSJØEN (NRK): Therese Johaug sier hun mistet skigleden etter høringen i dopingsaken mot henne. Denne uken trener hun på samme sted som landslagsvenninnene.

Therese Johaug innrømmer at det er rart å se lagvenninnene forberede seg til verdensmesterskapet som også var hennes store mål. Hun forbereder seg på en dom, og en ny tung periode.

ALENE: Mens lagvenninnene forbereder seg til VM, trener Johaug alene på Sjusjøen.

– Jeg kjente etter høringen at jeg gikk på en ganske stor smell. Da var det ikke noe kult å være langrennsløper og holde på med dette, og skigleden ble litt borte, sier Johaug til NRK.

To uker har gått siden Johaug-høringen på Ullevaal. Siden den gang har langrennsløperen vært i Pyeongchang, for å studere OL-løypene og finne igjen motivasjonen etter en turbulent periode.

28-åringen forteller at det ikke har vært lett å gå og vente på dopingdommen.

– Det er jo nervepirrende, og jeg kjenner at en kanskje ikke er i topp humør hele tiden. Man går hele tiden og tenker på hva det eventuelt kan bli og jeg ser egentlig bare frem til å få svaret og til å ha noe å forholde meg til slik at jeg kan legge opp et løp fremover.

Håper på å bli frikjent

Therese Johaug trener på Sjusjøen

Therese Johaug venter på svar om hvor lenge hun blir nødt til å trene alene.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Etter at Johaug testet positivt på det anabole steroidet Clostebol la Antidoping Norge ned en påstand om 14 måneders utestengelse. En eventuell straff på 14 måneder vil gjøre at Johaug rekker å delta i OL i Sør-Korea neste år, noe Johaug har omtalt som sitt store mål.

Selv om hun ikke har gitt opp håpet om å slippe straff, forbereder hun seg på at det kan en stund til hun får gå skirenn igjen.

– Jeg håper jo på at jeg kan bli frikjent, men jeg vet jo at det skal holde hardt og jeg er realistisk oppi dette, og jeg har i bakhodet at jeg kan gå ett år og jeg kan få 14 måneder, sier Johaug, som ikke har bestemt seg for om hun vil anke en eventuell dom:

– Rart å møte resten av gjengen

Mens resten av skilandslaget forbereder seg til VM i Lahti, er Johaug nødt til å trene alene.

– Jeg har ikke lov til å trene med dem, jeg må trene for seg selv. Det blir bare et hei og hå, og så får vi heller møtes på fritiden som venner.

Før sesongen drømte Johaug om å bli VM-dronning. Derfor synes hun det er ekstra tøft å møte lagvenninnene når hun trener i de samme løypene på Sjusjøen.

– Det er veldig rart å gå her og møte på resten av gjengen som holder på å forberede seg til et mesterskap som jeg også på en måte har hatt som det store målet mitt denne sesongen her, sier hun.

– Det er på en måte klart det er en prosess som har gått over tid, men jeg kjenner at tiden fremover nå blir kanskje litt ekstra tung, siden VM var målet mitt.

Siste nytt

 • Klubbene stiller VAR-krav

  Klubbene i Eliteserien og 1.-divisjon diskuterte torsdag en mulig innføring av VAR (videodommere) i Norge. Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball forteller til NRK at det kom tre hovedpunkter ut av møtet:

  1. Norge må følge den europeiske utviklingen, og forbedre kompetansen på dommerne og de som skal sitte i VAR-rommet.

  2. Et tydelig krav om at VAR må være en del av stadionopplevelsen – og forbedre den.

  3. Ingen pilotprosjekt. Eliteserien skal ikke bli en læringsarena for VAR.

  – Fordelingen av kostnadene er ikke ferdigforhandlet mellom TV 2 (kommende rettighetshaver), NFF og NTF. Klubbene har bedt om et notat for å kunne diskutere kostnadene i klubben. Det er ventet mandag, sier Øverland til NRK. Det er NFF-styret som til slutt bestemmer om det blir VAR i Eliteserien fra 2023.

  Eliteserien
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Haas gjør ingen endringer

  Formel 1-laget Haas beholder tyske Mick Schumacher og russeren Nikita Mazepin i den kommende Formel 1-sesongen.

  Den russiske føreren er blitt hardt kritisert av konkurrentene. Den siste tiden har også Schumacher vært kritisk til Mazepins kjørestil etter flere dueller dem imellom.

  Mazepins far er eier av en av lagets største sponsorer.

  Haas F1's German driver Mick Schumacher (C) chats with Haas F1's Russian driver Nikita Mazepin ahead of the first day of the Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 12, 2021. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
  Foto: Mazen Mahdi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal