Hopp til innhold

Østberg tok et langt steg mot sammenlagtseieren: – Det er enormt stort

OSLO/QUEBEC (NRK): Stina Nilsson spurtet ned Therese Johaug i på 10 kilometeren i Canada. Samtidig parkerte Ingvild Flugstad Østberg sin russiske rival.

Svenska Skidspelen i Falun 2019, verdenscup, kvinner 10 km

– At jeg kan være med å fighte om denne og kanskje kunne stå med den her i morgen. Det henger veldig høyt for meg, og det er jeg ganske stolt av. At jeg kanskje kan klare, i alle fall være med å kjempe så tøft som jeg gjør, det synes jeg er enormt stort, sa Østberg etter rennet og henviste til den gule ledertrøya i sammenlagtcupen.

For første gang denne sesongen så var det ikke Therese Johaug som står øverst på pallen etter et distanserenn. Hun måtte se seg slått av Stina Nilsson.

Men minst like spennende som dagens spurt, var kampen om verdenscupen sammenlagt.

– Ting snur fort

Før dagens renn hadde Østberg 113 poeng på russiske Natalja Neprjajeva, og hun jaktet fler.

Allerede etter én av tre runder var Neprjajeva langt bak. Russeren hadde 20 sekunder opp til Østberg og Johaug i tet, og mange løper mellom dem.

Flugstad Østberg i Canada

SAMMENLAGTCUPEN: Ingvild Flugstad Østberg tok et langt steg mot seieren i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det begynner å bli en så stor luke i sammendraget at det bare er sykdom som kan gjør at hun ikke kan vinne verdenscupen, sa Torgeir Bjørn om Ingvild Flugstad Østberg da målstreken nærmet seg.

Østberg krysset målstreken som nummer tre, Neprjajeva som nummer 19.

Dermed økte hun ledelsen til 144 poeng. Men Østberg vil ikke ta seier på forskudd

– Jeg er veldig nervøs når jeg går her. Samtidig som jeg har en ro og, for som jeg har sagt, det er ikke slik at det her definere sesongen. Den har vært så bra uansett, men når jeg er i den posisjonen her og kan kjempe om verdenscupen sammenlagt, det er så stort, sier Østberg om kampen om sammenlagtkula.

Du sier at det ikke definerer sesongen, men når du leder med 144 poeng før siste løp, så vil det ikke være noen god følelse å miste trøya i morgen?

– Det skal jeg være enig i. Da kommer jeg til å ha en halvtime-time, kanskje mer en det, hvor det kommer til å være j***** kjipt, sier Østberg.

– Hun hang som et slips

Therese Johaug er ikke med i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, og i dag måtte hun se seg slått på et distanserenn i verdenscupen. Det for første gang denne sesongen.

AFP_1EY8MI

2.-PLASS: Therese Johaug tapte spurten mot Stina Nilsson.

Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP

– Jeg synes jeg gjør et veldig bra løp i dag. Med det føret som er her, og den løypa, så er jeg kjempefornøyd. Jeg kjemper helt til slutten, og Stina knuste meg ikke så mye som hun gjorde på VM-stafetten. Det er litt artig, sa Johaug til NRK etter rennet.

For selv om dalsbygdingen prøvde og prøvde underveis, klarte hun ikke kvitte seg med Stina Nilsson.

– Det var vanskelig, hun hang som et slips på oss, hun er i kjempeform, sa Johaug etter rennet.

På oppløpet snek svensken seg forbi, og sikret seg sin andre seier på to dager.

 • Mini-touren i Canada avsluttes med 10 kilometer jaktstart søndag. Der går Stina Nilsson ut 33,2 sekunder foran Østberg og 49,4 sekunder foran Johaug.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tøffare kamp for Klaesson

  Leeds har forsterka stallen på keeperplass ved å hente inn rutinerte Joel Robles (32) frå Betis.

  32-åringen skreiv tysdag under på ein eittårskontrakt for Premier League-klubben. Robles' kontrakt med Betis gjekk ut etter førre sesong, og dermed kunne han hentast utan overgangssum.

  Leeds har frå før målvaktene Illan Meslier og Kristoffer Klaesson i A-stallen. Nordmannen, som har stått éin Premier League-kamp for klubben, må belage seg på hardare konkurranse med Robles på plass.

  Spanjolen har tidlegare spilt for Atlético Madrid, Rayo Vallecano, Wigan og Everton, så han er godt kjent med den engelske ligaen frå før.

  Joel Robles
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Tidligere Arsenal-keeper klar for FC København

  Den australske landslagsmålvakten Mathew Ryan (30) selges fra Real Sociedad til FC København og har undertegnet en toårskontrakt.

  Det opplyser den danske storklubben på sitt nettsted tirsdag. FCK trengte ny keeper ettersom Kamil Grabara er skadd.

  Ryan har meget solid erfaring fra europeisk toppfotball og er fast førstekeeper og kaptein for Australia. I klubbfotballen har han spilt for blant andre Brugge, Valencia, Brighton og Arsenal.

  – Vi får en erfaren og sterk keeper i sin beste alder som kommer for å ta opp konkurransen med våre øvrige målmenn, sier sportsdirektør Peter Christiansen i FCK. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Daniel Leal Olivas / AP
 • Norges avsluttet sjakk-OL med tap for Filippinene

  Norge var nevnt blant medaljekandidatene, men endte på en skuffende plassering etter å ha tapt den siste kampen mot Filippinene med 1,5-2,5.

  Norge var ranket som nummer tre i turneringen, men flere sjakkeksperter mener at nordmennene var den store skuffelsen i turneringen. Laget var oppe på 21. plass med to runder igjen, men har falt ned til 48.-plassen før den siste runden er helt ferdigspilt.

  Magnus Carlsen spilte ikke den siste kampen. Aryan Tarik møtte Mark Paragua med svarte brikker og avsluttet med remis etter 30 trekk.

  Jon Ludvig Hammer spilte med hvite brikker mot John Paul Gómez, men endte også opp med remis. Johan-Sebastian Christiansen møtte Darwin Laylo og også den kampen endte remis.

  Frode Urkedal avsluttes mot Paulo Bersamina og kom under etter et dårlig trekk underveis. Han klarte ikke å ta seg inn igjen og partiet endte med tap etter 37 trekk.

  Magnus Carlsen
  Foto: ARUN SANKAR / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste