Hopp til innhold

Østberg tok et langt steg mot sammenlagtseieren: – Det er enormt stort

OSLO/QUEBEC (NRK): Stina Nilsson spurtet ned Therese Johaug i på 10 kilometeren i Canada. Samtidig parkerte Ingvild Flugstad Østberg sin russiske rival.

Svenska Skidspelen i Falun 2019, verdenscup, kvinner 10 km

– At jeg kan være med å fighte om denne og kanskje kunne stå med den her i morgen. Det henger veldig høyt for meg, og det er jeg ganske stolt av. At jeg kanskje kan klare, i alle fall være med å kjempe så tøft som jeg gjør, det synes jeg er enormt stort, sa Østberg etter rennet og henviste til den gule ledertrøya i sammenlagtcupen.

For første gang denne sesongen så var det ikke Therese Johaug som står øverst på pallen etter et distanserenn. Hun måtte se seg slått av Stina Nilsson.

Men minst like spennende som dagens spurt, var kampen om verdenscupen sammenlagt.

– Ting snur fort

Før dagens renn hadde Østberg 113 poeng på russiske Natalja Neprjajeva, og hun jaktet fler.

Allerede etter én av tre runder var Neprjajeva langt bak. Russeren hadde 20 sekunder opp til Østberg og Johaug i tet, og mange løper mellom dem.

Flugstad Østberg i Canada

SAMMENLAGTCUPEN: Ingvild Flugstad Østberg tok et langt steg mot seieren i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det begynner å bli en så stor luke i sammendraget at det bare er sykdom som kan gjør at hun ikke kan vinne verdenscupen, sa Torgeir Bjørn om Ingvild Flugstad Østberg da målstreken nærmet seg.

Østberg krysset målstreken som nummer tre, Neprjajeva som nummer 19.

Dermed økte hun ledelsen til 144 poeng. Men Østberg vil ikke ta seier på forskudd

– Jeg er veldig nervøs når jeg går her. Samtidig som jeg har en ro og, for som jeg har sagt, det er ikke slik at det her definere sesongen. Den har vært så bra uansett, men når jeg er i den posisjonen her og kan kjempe om verdenscupen sammenlagt, det er så stort, sier Østberg om kampen om sammenlagtkula.

Du sier at det ikke definerer sesongen, men når du leder med 144 poeng før siste løp, så vil det ikke være noen god følelse å miste trøya i morgen?

– Det skal jeg være enig i. Da kommer jeg til å ha en halvtime-time, kanskje mer en det, hvor det kommer til å være j***** kjipt, sier Østberg.

– Hun hang som et slips

Therese Johaug er ikke med i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, og i dag måtte hun se seg slått på et distanserenn i verdenscupen. Det for første gang denne sesongen.

AFP_1EY8MI

2.-PLASS: Therese Johaug tapte spurten mot Stina Nilsson.

Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP

– Jeg synes jeg gjør et veldig bra løp i dag. Med det føret som er her, og den løypa, så er jeg kjempefornøyd. Jeg kjemper helt til slutten, og Stina knuste meg ikke så mye som hun gjorde på VM-stafetten. Det er litt artig, sa Johaug til NRK etter rennet.

For selv om dalsbygdingen prøvde og prøvde underveis, klarte hun ikke kvitte seg med Stina Nilsson.

– Det var vanskelig, hun hang som et slips på oss, hun er i kjempeform, sa Johaug etter rennet.

På oppløpet snek svensken seg forbi, og sikret seg sin andre seier på to dager.

  • Mini-touren i Canada avsluttes med 10 kilometer jaktstart søndag. Der går Stina Nilsson ut 33,2 sekunder foran Østberg og 49,4 sekunder foran Johaug.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal