Østberg tok et langt steg mot sammenlagtseieren: – Det er enormt stort

OSLO/QUEBEC (NRK): Stina Nilsson spurtet ned Therese Johaug i på 10 kilometeren i Canada. Samtidig parkerte Ingvild Flugstad Østberg sin russiske rival.

Svenska Skidspelen i Falun 2019, verdenscup, kvinner 10 km

– At jeg kan være med å fighte om denne og kanskje kunne stå med den her i morgen. Det henger veldig høyt for meg, og det er jeg ganske stolt av. At jeg kanskje kan klare, i alle fall være med å kjempe så tøft som jeg gjør, det synes jeg er enormt stort, sa Østberg etter rennet og henviste til den gule ledertrøya i sammenlagtcupen.

For første gang denne sesongen så var det ikke Therese Johaug som står øverst på pallen etter et distanserenn. Hun måtte se seg slått av Stina Nilsson.

Men minst like spennende som dagens spurt, var kampen om verdenscupen sammenlagt.

– Ting snur fort

Før dagens renn hadde Østberg 113 poeng på russiske Natalja Neprjajeva, og hun jaktet fler.

Allerede etter én av tre runder var Neprjajeva langt bak. Russeren hadde 20 sekunder opp til Østberg og Johaug i tet, og mange løper mellom dem.

Flugstad Østberg i Canada

SAMMENLAGTCUPEN: Ingvild Flugstad Østberg tok et langt steg mot seieren i verdenscupen sammenlagt.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det begynner å bli en så stor luke i sammendraget at det bare er sykdom som kan gjør at hun ikke kan vinne verdenscupen, sa Torgeir Bjørn om Ingvild Flugstad Østberg da målstreken nærmet seg.

Østberg krysset målstreken som nummer tre, Neprjajeva som nummer 19.

Dermed økte hun ledelsen til 144 poeng. Men Østberg vil ikke ta seier på forskudd

– Jeg er veldig nervøs når jeg går her. Samtidig som jeg har en ro og, for som jeg har sagt, det er ikke slik at det her definere sesongen. Den har vært så bra uansett, men når jeg er i den posisjonen her og kan kjempe om verdenscupen sammenlagt, det er så stort, sier Østberg om kampen om sammenlagtkula.

Du sier at det ikke definerer sesongen, men når du leder med 144 poeng før siste løp, så vil det ikke være noen god følelse å miste trøya i morgen?

– Det skal jeg være enig i. Da kommer jeg til å ha en halvtime-time, kanskje mer en det, hvor det kommer til å være j***** kjipt, sier Østberg.

– Hun hang som et slips

Therese Johaug er ikke med i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, og i dag måtte hun se seg slått på et distanserenn i verdenscupen. Det for første gang denne sesongen.

AFP_1EY8MI

2.-PLASS: Therese Johaug tapte spurten mot Stina Nilsson.

Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP

– Jeg synes jeg gjør et veldig bra løp i dag. Med det føret som er her, og den løypa, så er jeg kjempefornøyd. Jeg kjemper helt til slutten, og Stina knuste meg ikke så mye som hun gjorde på VM-stafetten. Det er litt artig, sa Johaug til NRK etter rennet.

For selv om dalsbygdingen prøvde og prøvde underveis, klarte hun ikke kvitte seg med Stina Nilsson.

– Det var vanskelig, hun hang som et slips på oss, hun er i kjempeform, sa Johaug etter rennet.

På oppløpet snek svensken seg forbi, og sikret seg sin andre seier på to dager.

 • Mini-touren i Canada avsluttes med 10 kilometer jaktstart søndag. Der går Stina Nilsson ut 33,2 sekunder foran Østberg og 49,4 sekunder foran Johaug.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal