Hopp til innhold

Johaug påmeldt til Grue halvmaraton

Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug skal løpe Grue halvmaraton 1. mai. Hvis hun stiller til start, er hun blant favorittene til å vinne.

Løpsleder Hans Terje Nesbråten bekrefter overfor Dagbladet at Johaug har meldt seg på. Glåmdalen omtalte saken først.

Johaug har fått et wildcard til løpet som ble fulltegnet med 500 deltakere i midten av januar. 35-åringen er påmeldt med en antatt sluttid på 1.09.30.

– Vi setter pris på at når Johaug debuterer på halvmaraton, så velger hun oss. Tida hun antyder er ganske sterk. I fjor løp beste herre på rundt 1.09.00, sier Nesbråten til Dagbladet.

Kondis.no opplyser at kravet om å kvalifisere seg til halvmaraton i EM i Roma er 1.10.30. Den tiden må være satt innen 26. mai.

Johaug la opp etter 2021/22-sesongen. Hun har blant annet vært ekspert for NRK, fått barn og giftet seg siden. Johaug har flere ganger ymtet frampå at det kan bli aktuelt med et comeback før ski-VM i Trondheim om et år. (NTB)

Therese Johaug
Foto: NTB

Siste nytt

 • Kreuzriegler ferdig i Vålerenga – solgt til Østerrike

  Midtstopper Martin Kreuzriegler (30) takker for seg i Vålerenga og flytter hjem til Østerrike.

  Det skriver Vålerenga på sine hjemmesider. Oslo-klubben har solgt stopperen til Grazer i hjembyen hans.

  – Starten på karrieren min i Vålerenga var ikke som noen av oss håpet, men siden i vinter og den nye sesongen har ting endret seg veldig. Både for meg og resten av klubben. Jeg reiser på et bra sted, de siste seks månedene har vært fantastiske, sa østerrikeren.

  Kreuzriegler gjorde i august 2023 overgang fra polske Widzew Lodz til Vålerenga, hvor han slet med spilletid forrige sesong. I år har han imidlertid etablert seg i Geir Bakkes backrekke.

  – Jeg har møtt utrolig mange fine folk i Vålerenga og fått mange nye venner, og det gjør at det naturligvis er vanskelig å dra. Men når muligheten for å spille i Grazer kom, kunne jeg ikke takke nei. Det er en klubb jeg alltid har ønsket å komme til, nært familien, sa Kreuzriegler.

  Vålerenga får likevel ikke problemer på stopperplass. Torsdag avslørte Oslo-klubben at de hadde kjøpt midtstopper Sebastian Jarl fra Kristiansund.

  (NTB)

  189MF_AK3PA
  Foto: NTB
 • Tromsø leier inn keeper fra Fredrikstad etter Haugaard-skade

  Tromsø har sett etter en keeperløsning etter at Jakob Haugaard skadet seg sist helg. Nå henter klubben inn Håvar Grøntvedt Jenssen på lån fra Fredrikstad.

  Tromsø bekrefter lånet av den 28 år gamle keeperen i sine mediekanaler.

  – Da keeper Jakob Haugaard måtte ut med skade i kampen mellom Tromsø og KFUM, ble vi nødt til å se oss etter erstatter til keeperteamet, sier TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen.

  Haugaard måtte byttes ut tidlig i «midnattssolkampen» mot KFUM sist helg og må belage seg på en periode uten spill.

  Ifølge iTromsø kommer keeperen til å være ute i minst tre uker til og går trolig glipp av fem kamper til sammen, i både Eliteserien og kvalifiseringen til conferenceligaen.

  Eliteserien i fotball 2024: Portretter av Fredrikstad
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Datakaos skaper trøbbel for Manchester United

  Manchester United melder at de er rammet av det store datatøbbelet som rammer hele verden.

  De skriver at det påvirker en rekke systemer i klubben og at de blant annet ikke får solgt kampbilletter som skulle blitt sluppet fredag formiddag. Det melder de på Twitter/X.

  Paris-OL melder også om problemer.

  – Paris-2024 er informert om de globale tekniske problemene som påvirker Microsoft-programmene. Disse problemene forstyrrer IT-driften i Paris 2024, skriver arrangøren.

  Sky Sports rammes også hardt av teknisk trøbbel og er enn så lenge ikke på lufta.

  Det var fredag morgen det ble meldt om IT-trøbbel over hele verden. Det skal være den siste Crowdstrike-oppdateringen som forårsaker at PC-er med Microsoft Windows verden over krasjer.

  Premier League - Manchester United v AFC Bournemouth
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal