Hopp til innhold

Johaug knuste konkurrentene: – Hun driver en annen idrett enn de andre

Ingen klarte å holde føge med overlegne Therese Johaug som overtok sammenlagtledelsen på dag to av Ski tour Canada.

Johaug

OVERLEGEN: Therese Johaug var helt overlegen i Montreal og gikk inn til seier. Hun har nå overtatt sammenlagtledelsen i Ski Tour Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Therese Johaug slo tilbake for fullt og vant den andre etappen etter at hun fikk på en svak start på touren i Nord-Amerika.

– Jeg var litt nervøs fra start siden jeg hadde startnummer 27. Men jeg prøvde å gå rolig i starten, og ta plass for plass, og arbeide meg fremover. Jeg er glad for å ha skaffet meg et slikt forsprang, sier Johaug til arrangøren etter å ha kommet i mål.

– En knockout av dimensjoner

Tirsdag røk hun ut i kvartfinalen av sprinten, og måtte derfor starte langt bak i feltet under onsdagens fellesstart i Montreal.

Johaug

TRIPPEL: Therese Johaug vant foran Heidi Weng (t.v) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.h) i Montreal.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Etter fire minutter av løpet var verdenscuplederen imidlertid tilbake i front, der vi er blitt vant med å se henne. Derfra og ut var det ingen som var i nærheten av å holde følge med «maskina» fra Dalsbygda.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå så bra som i dag. Det var et fantastisk løp, og jeg hadde helt fantastiske ski, sier Johaug til NRK.

Og det var helt tydelig under løpet. Mange trodde at løypen var for tøff og løs til at Johaug skulle klare å gå fra. Men det så ikke ut til å være noen utfordring for 27-åringen.

– Hun er i en egen klasse. Hun driver en helt annen idrett enn de andre, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland, og får søtte av kommentator Jann Post.

– Det er rett og slett en knockout av dimensjoner dette. De er sjanseløse på å følge henne, sier han.

Weng nummer to

Heidi Weng var den som var nærmest verdenscuplederen. Hun gikk i mål ett minutt bak Johaug, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre ett minutt og ni ti sekunder bak den suverene vinneren.

Weng er nummer to i sammendrag, 28 sekunder bak lagvenninnen.

– Jeg taper altfor mye på distanseløp for tiden. Men dette var en veldig spesiell løype, med veldig mye fiskebein. Det var rart. Men man må jo trene på alt, så nye utfordringer er jo gøy det, sier Weng.

Siste nytt

 • Straffet for bedrageri - meldte mekanikeren på ritt

  Sykkellaget Cynisca Cycling tydde til kreative og ulovlige grep for å få starte rittet Argenta Classic.

  Hvert lag var påkrevd å stille med fem ryttere, men Cynisca Cycling hadde bare fire tilgjengelig. Da ba sportsdirektør Danny Van Heute laget om å lyge og si at den femte rytteren var blitt syk.

  Arrangøren krevde likevel at de måtte være fem. Da sendte Van Haute avgårde lagets mekaniker Moira Barrett, utkledd i lagets drakt og med munnbind for å skjule sin egentlige identitet.

  Hun presenterte seg som og signerte som lagets femte utøver. Stuntet ble avslørt og nå har straffen fra Det internasjonale sykkelforbundet kommet:

  Van Heute er utestengt fra all sykkelsport ut året, mens Barrett kan returnere 1. september. Rytterne Anna Hicks, Cara O’Neil, Katherine Sarkisov og Claire Windsor blir også straffet for bedrageri.

  X90016
  Foto: Stefano Rellandini / Reuters Creative
 • Everton sitt poengtrekk reduseres

  Everton anket dommen de fikk om trekk på ti poeng, og mandag ble den redusert til seks poeng. Det bekrefter Premier League på sin nettside.

  Det gjør at klubben rykker opp to plasser på tabellen, og ligger nå på en 15. plass – fem poeng over nedrykksstreken.

  Everton ble i november trukket ti poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på Premier Leagues finansielle fairplay-regler. Det er den strengeste poengstraffen i ligaens historie.

  Det skapte store reaskjoner fra Everton-supporterne. Under hjemmekampen mot Manchester United i november holdt samtlige tilskuere opp plakater med Premier League-logoen og ordet «korrupt».

  uKpWIcM7juo
  Foto: Reuters
 • Isak Helstad Amundsen solgt fra Bodø/Glimt til Molde

  Forsvarsspilleren Isak Helstad Amundsen forlater regjerende seriemester Bodø/Glimt til fordel for rival Molde.

  Det opplyser Molde i sine mediekanaler.

  24-åringen fra Brønnøysund startet proffkarrieren i Glimt og var i 2021 på lån i Tromsø. Totalt fikk han 54 kamper for de helgule før han flytter til Molde.

  Amundsen har vunnet to seriemesterskap med Glimt. Han skrev i 2022 en ny kontrakt med nordlendingene ut 2025.

  (NTB)

  O-HC0z1d0B0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal