Hopp til innhold

Johaug i stor sorg etter Ida Eides død: – Therese har hatt det ufattelig tøft

OSLO/LIVIGNO (NRK): Therese Johaug (30) stod over pressekonferansen i Livigno og har det svært tøft etter at hennes svært nære venninne, Ida Eide (30), mandag ble bekreftet død som følge av hjertestans.

Landslaget preget etter Ida Eides dødsfall

Johaug-manager Jørn Ernst bekrefter overfor NRK at skistjernen ikke kom til å stille på pressetreff i italienske Livigno mandag formiddag. I stedet var Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg til stede.

– Helt uvirkelig og ufattelig. Vi tenker mye på familien og samboer, sier Østberg.

– Therese har hatt det veldig tungt

Mandag bekreftet Ida Eides familie at den tidligere langrennsløperen falt om under et mosjonsløp og senere døde på Ullevål sykehus søndag som følge av hjertestans.

Ida Eide er en kjent person i langrennsmiljøet. Eide satset på langrenn som ung og deltok i flere Norgesmesterskap og FIS-renn da hun var aktiv som skiløper. Hun var medlem av Øystre Slidre IL, var søsteren til landslagsløper Mari Eide - og en veldig nær venninne av Therese Johaug.

Ida Eide

NÆRE VENNINNER: Therese Johaug, i brun frakk i midten, snakker sammen med Ida Eide (høyre), som var på plass under dopinghøringen til skistjernen på Ullevål Stadion vinteren 2017

Manager Ernst sier blant annet at de har hatt mye omgang både på treningsturer og privat. Eide var også en svært viktig støttespiller for Johaug under dopingsaken mot henne og de har feiret 30-årsdag sammen.

– Jeg har ikke snakket så mye med Therese i dag, men det er et sjokk og forferdelig trist, sier han.

– Therese har hatt det ufattelig tøft. Hun tar det tungt. Jeg har prøvd å være der så godt jeg kan for henne. Det har vært nok for oss alle, og spesielt for Therese, sier Østberg.

Bakgrunn: Nytt dødsfall ruster langrennsmiljøet

Blir igjen på samling

Søster Mari Eide har reist hjem fra samlingen. Therese Johaug kommer ikke til å gjøre det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK, men hun følte seg ikke klar for noen pressekonferanse i dag.

JOHAUG

Therese Johaug, her fra en treningsøkt i Livigno i dag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Planen er at hun skal være igjen på samlingen. Det er den siste informasjonen jeg har fått i dag. Jeg har snakket med Ole Morten Iversen (kvinnelandslagstrener) og hun blir der til den er ferdig 5. eller 6. september. Jeg tror også hun synes det er godt å ha sine aller nærmeste i langrennsfamilien på plass i Livigno, sier Løfshus.

Kan bistå med profesjonell hjelp

Landslagssjefen sier nå at Norges Skiforbund kan bistå med profesjonell hjelp gjennom sportspsykologer på Olympiatoppen, dersom utøverne deres ønsker det. For Skiforbundet og deres ansatte handler det nå om å være der for utøverne i hverdagen.

– Det er en vanskelig situasjon for de aller fleste - og spesielt for Mari som søster. Ida har vært en venn for mange i langrennsfamilien og da føles dette nært for flere også.

– Tiden må på en måte lege alle sårene. Vi klarer ikke sette oss inn i situasjonen som Mari er i. Vi må støtte henne best mulig slik at hun klarer seg fremover, sier landslagssjefen.

Siste nytt

  • Sør-Korea krever forklaring – ble kalt Nord-Korea

    Sør-Korea ble introdusert som Nord-Korea under OL-åpningen i Paris fredag. Landet ber om garantier fra arrangøren om at feilen ikke vil skje igjen.

    Da båtene med utøverne seilte ned elven Seinen under åpningsseremonien, ble Sør-Korea introdusert som «Democratic People's Republic of Korea» som er det offisielle navnet på Nord-Korea – og det både på fransk og engelsk.

    Samme introduksjon ble gitt da de nordkoreanske utøverne passerte.

    Sør-Korea reagerer på tabben. Landets viseminister for sport og kultur, Jang Mi-ran, har bedt om et møte med IOC-president Thomas Bach, ifølge en uttalelse fra departementet.

    Medlemmer av den sørkoreanske delegasjonen under åpningsseremonien.
    Foto: Reuters
  • Liverpool vant i Slots første kamp

    Arne Slot fikk en god start som ny Liverpool-manager. I fredagens treningskamp mot Real Betis i USA vant engelskmennene 1-0.

    Scoringen kom ti minutter før pause på Acrisure Stadium i Pittsburgh i USA. Dominik Szoboszlai satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fra av Mohamed Salah.

    Det ble også den eneste scoringen i kampen, som var den første for nederlandske Arne Slot etter at han i sommer tok over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. Han fikk blant annet se at laget styrte det meste av spillet i første omgang, og at de var nærmere 2-0 enn spanjolene var utligning.

    Liverpool startet med kjente navn som Endo, Fabio Carvalho, Curtis Jones, Konstantinos Tsimikas og nevnte Salah og Szoboszlai var i startoppstillingen. Med halvtimen igjen av ordinær tid byttet Liverpool hele åtte spillere. Inn kom Liverpools unggutter, men det stoppet ikke laget fra å dominere banespillet. Real Betis skapte få sjanser, men burde kanskje ha utlignet da Rodri kom alene med keeper fra skrå vinkel mot slutten av kampen. Kampen endte 1-0 til Liverpool.

    Store Liverpool-navn som Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Diego Jota, Trent Alexander Arnold, Darwin Núñez og Louis Diaz var ikke i troppen til kampen.

    Liverpool skal møte både Arsenal og Manchester United under sin sesongoppkjøring i USA.

    (NTB)

    Arne Slot roper til Liverpool-spillerne i sin første kamp
    Foto: AFP
  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal