Hopp til innhold

Johaug i stor sorg etter Ida Eides død: – Therese har hatt det ufattelig tøft

OSLO/LIVIGNO (NRK): Therese Johaug (30) stod over pressekonferansen i Livigno og har det svært tøft etter at hennes svært nære venninne, Ida Eide (30), mandag ble bekreftet død som følge av hjertestans.

Landslaget preget etter Ida Eides dødsfall

Johaug-manager Jørn Ernst bekrefter overfor NRK at skistjernen ikke kom til å stille på pressetreff i italienske Livigno mandag formiddag. I stedet var Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg til stede.

– Helt uvirkelig og ufattelig. Vi tenker mye på familien og samboer, sier Østberg.

– Therese har hatt det veldig tungt

Mandag bekreftet Ida Eides familie at den tidligere langrennsløperen falt om under et mosjonsløp og senere døde på Ullevål sykehus søndag som følge av hjertestans.

Ida Eide er en kjent person i langrennsmiljøet. Eide satset på langrenn som ung og deltok i flere Norgesmesterskap og FIS-renn da hun var aktiv som skiløper. Hun var medlem av Øystre Slidre IL, var søsteren til landslagsløper Mari Eide - og en veldig nær venninne av Therese Johaug.

Ida Eide

NÆRE VENNINNER: Therese Johaug, i brun frakk i midten, snakker sammen med Ida Eide (høyre), som var på plass under dopinghøringen til skistjernen på Ullevål Stadion vinteren 2017

Manager Ernst sier blant annet at de har hatt mye omgang både på treningsturer og privat. Eide var også en svært viktig støttespiller for Johaug under dopingsaken mot henne og de har feiret 30-årsdag sammen.

– Jeg har ikke snakket så mye med Therese i dag, men det er et sjokk og forferdelig trist, sier han.

– Therese har hatt det ufattelig tøft. Hun tar det tungt. Jeg har prøvd å være der så godt jeg kan for henne. Det har vært nok for oss alle, og spesielt for Therese, sier Østberg.

Bakgrunn: Nytt dødsfall ruster langrennsmiljøet

Blir igjen på samling

Søster Mari Eide har reist hjem fra samlingen. Therese Johaug kommer ikke til å gjøre det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK, men hun følte seg ikke klar for noen pressekonferanse i dag.

JOHAUG

Therese Johaug, her fra en treningsøkt i Livigno i dag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Planen er at hun skal være igjen på samlingen. Det er den siste informasjonen jeg har fått i dag. Jeg har snakket med Ole Morten Iversen (kvinnelandslagstrener) og hun blir der til den er ferdig 5. eller 6. september. Jeg tror også hun synes det er godt å ha sine aller nærmeste i langrennsfamilien på plass i Livigno, sier Løfshus.

Kan bistå med profesjonell hjelp

Landslagssjefen sier nå at Norges Skiforbund kan bistå med profesjonell hjelp gjennom sportspsykologer på Olympiatoppen, dersom utøverne deres ønsker det. For Skiforbundet og deres ansatte handler det nå om å være der for utøverne i hverdagen.

– Det er en vanskelig situasjon for de aller fleste - og spesielt for Mari som søster. Ida har vært en venn for mange i langrennsfamilien og da føles dette nært for flere også.

– Tiden må på en måte lege alle sårene. Vi klarer ikke sette oss inn i situasjonen som Mari er i. Vi må støtte henne best mulig slik at hun klarer seg fremover, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal