Hopp til innhold

Bjørgen: – Therese ringte meg, og vi gråt sammen

ULLEVAAL (NRK): Therese Johaug ringte selv til lagvenninnen Marit Bjørgen for å fortelle om dopingdommen fra CAS. Det ble en tårevåt affære.

Pressemøte etter dopingdom.

LEI SEG: Marit Bjørgen på tirsdagens pressetreff.

– Den er urimelig. Det er urettferdig. Therese blir trodd på alle punkter, og likevel får hun 18 måneder.

Det sier Bjørgen til NRK når hun møter pressen tirsdag ettermiddag.

– Therese ringte meg og fortalte det selv. Det var tøft å høre, og vi gråt sammen. Jeg synes det var vanskelig å finne ord. Man må bare prøve å støtte Therese og finne gode ord, sier Bjørgen.

Marit Bjørgen

TRIST: Marit Bjørgen var kritisk til dommen fra CAS da hun møtte pressen tirsdag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Også Vidar Løfshus har pratet med Johaug.

– Vi gråt sammen. Jeg hadde ikke så mye å si. Det er helt forferdelig. Det er ingen som kan sette seg inn i de følelsene som er i sving, sier Løfshus til NRK.

– Viktig å være der

Bjørgen er trygg på at Johaug fortsetter, selv om det blir hardt.

– Det viktigste for meg er å være der for henne. Vi reiser til Seiser Alm på samling i morgen, og jeg håper å treffe henne. Det er viktig å støtte henne og være der, sier Bjørgen.

Therese Johaug er utestengt til og med 17. april 2018. Fra og med 18. februar 2018 vil hun kunne trene sammen med landslaget igjen, da utelukkede utøvere etter WADA-koden og NIFs lov kan delta i organisert trening i de siste to måneder av ilagt utelukkelse skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Jeg synes det ikke er samsvar mellom feilen som er gjort og konsekvensene. Den er urimelig streng. Etter min oppfatning er det strengt å miste to sesonger, sier skipresident Erik Røste til NRK.

– En tung dag for norsk skisport, konkluderer skipresidenten.

Video: – Voksne menn gråter

Leder av langrennskomiteen reaksjon etter Therese Johaugs dom i CAS.

SINT: Leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

– Skal være strenger, ikke urimelige

– Når det i dommen slås fast at dette ikke har vært bevisst juks, synes jeg det er veldig strengt at Therese straffes med utestengelse i to sesonger. Straff for brudd på dopingreglene skal være strenge, men ikke urimelige, sier Røste.

Han understreker at Skiforbundet respekterer FIS sin rett til å anke og at det er lengden på utestengelsen han mener er urimelig.

– Akkurat nå føler vi først og fremst fortvilelse på Therese sine vegne, sier leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad.

– Vi synes dommen er streng når hun nå mister to hele verdenscupsesonger, sist vinters VM og OL neste år. Ingen er uenig i hendelsesforløpet, og domsutvalget i NIF og CAS har lagt til grunn at det dreier seg om en feil og ikke noe forsøk på juks, sier Skogstad.

Siste nytt

  • Ber om at Alves løslates fra fengsel

    Den tidligere brasilianske fotballspilleren Dani Alves ba i et rettsmøte tirsdag om å bli løslatt fra fengsel i påvente av ankesak.

    41-åringen ble i slutten av februar dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt en kvinne. I tillegg må han betale 150.000 euro i erstatning til offeret, dersom dommen blir stående. Det tilsvarer 1,7 millioner kroner.

    Alves har anket dommen.

    I påvente av ankesaken ba Alves' advokat, Inés Guardiola, om at brasilianeren blir løslatt i tirsdagens rettsmøte. Advokaten forsøkte å forhandle fram løslatelsen ved å gi fra seg den tidligere Barcelona-spillerens pass.

    Alves lovet også å holde seg i Barcelona, og benektet at han ønsker å forlate landet.

    – Jeg skal ikke rømme, jeg tror på rettferdighet, sa han ifølge Sport.

    Det er foreløpig ikke kjent når utfallet av rettsmøtet vil foreligge, men ifølge spanske medier vil det skje i løpet av de kommende dagene.

    Alves har snart sonet en fjerdedel av dommen, noe som gir han mulighet til å søke om prøveløslatelse.

    Spain Soccer Dani Alves Sexual Assault Trial
    Foto: D.Zorrakino / AP
  • To nigerianere på prøvespill i Rosenborg

    Chidiebere Nwobobo og Peter John Musa har fått innpass på Lerkendal for å trene med Rosenborg den kommende perioden.

    Det skriver klubben på sine nettsider.

    Begge de to nigerianerne er 20 år og født i 2003. De spiller til daglig i Enugu Rangers i den nasjonale ligaen i hjemlandet. Nwobobo er kantspiller, mens Musa spiller spiss.

    – Det er to interessante spillere som vi har fått muligheten til å se litt nærmere på. De skal trene med oss de kommende ukene, før vi gjør opp status for veien videre, sier sportslig leder Mikael Dorsin (bildet).

    Rosenborg serieåpner hjemme mot Sandefjord 1. april. (NTB)

    Mikael Dorsin
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal