Hopp til innhold

Johaug angret seg på siste runde: «Seriøst, bør jeg gi meg nå?»

Therese Johaug (33) utklasset konkurrentene i Falun og vant i sitt siste individuelle verdenscuprenn på lørdagens 10-kilometer. Etter rennet var skiesset i tårer, og stilte spørsmål ved sin avgjørelse om å gi seg på toppnivå.

Johaug, Falun

VANT: Therese Johaug tok sin 82. seier i sitt siste individuelle verdenscuprenn i svenske Falun.

– Det er rart. Jeg tenkte på det da jeg gikk opp Mørdarbakken siste gang «det her er tullete». Det er det som gjør det så vondt. Jeg er ikke lei. Jeg er ikke lei av å trene. Jeg er ikke lei av å konkurrere. Jeg er ikke lei av å reise på tur, sier en tårevåt Johaug til NRK på spørsmål om hvordan er det å gi seg.

Hun var tydelig preget etter målgang.

– Føles det fortsatt riktig å avslutte karrieren her?

– Nei, hehe! Jeg tenkte på det på siste runde: «seriøst, bør jeg gi meg nå?». Men det er fint å avslutte med en god følelse. Jeg vet at beslutningen min er riktig. Men akkurat nå vil jeg trene, konkurrere og fortsette verdenscupen neste år. Men jeg vet at det er til det beste, svarer hun til TV3.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Falun, Women's 10 km

ALDRI I TVIL: Therese Johaug hadde full kontroll på konkurrentene på 10-kilometeren i svenske Falun.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Bedt av rivaler om å ikke slutte

Johaug seiret med hele 35,9 sekunder ned til svenske Jonna Sundling, som ble nummer to på lørdagens 10-kilometer i Falun.

Å få dele pallen med Therese i hennes siste individuelle renn er veldig gøy. Samtidig er det litt trist at hun skal forlate oss, sier Sundling til NRK.

– Har hun vært et forbilde?

Ja, selvfølgelig. Da man var liten var hun en av dem man så opp til. Nå får man konkurrere og dele pallen med henne også, så det er utrolig heftig, svarer det svenske skiesset.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Falun, Women's 10 km

SKRYT: Jonna Sundling hyllet Therese Johaug etter lørdagens renn.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Johaug blir smigret da hun får høre ordene til Sundling.

– Det er mange som har prøvd å puste deg i ryggen. Nå var det Jonna Sundling som sto her og sa at «Therese har vært et av mine forbilder.» Hva tenker du om Sundling som en mulig arvtaker?

– Jonna er absolutt en arvtaker i fremtiden. Jeg blir veldig rørt når jeg hører de sier det de sier.

Johaug forteller videre til NRK at både Sundling og Frida Karlsson har kommet bort å sagt at hun har vært et forbilde for dem og bedt henne om å ikke slutte.

– Frida kom bort her og sa «jeg kommer til å se deg i Ruka. Jeg kommer til å sørge for at du er i Ruka». Det er utrolig hyggelig å høre at jeg har betydd mye for de andre løperne – ikke bare i Norge – men også internasjonalt. At de har sett opp til meg og hatt meg som et forbilde er noe jeg verdsetter utrolig høyt.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Falun, Women's 10 km

PALLEN: Therese Johaug, Jonna Sundling og Jessica Diggins utgjorde pallen i Falun.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

– Gjort det rette

Skiesset annonserte for drøy en uke siden at hun slutter som langrennsløper på toppnivå etter sesongen.

– Er det sånn at du angrer litt?

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg har våknet flere dager og tenkt «hva søren klype er det jeg har gjort?». Jeg vet innerst inne at jeg har gjort det rette, men det er så vondt når man presterer som man gjør. Hadde man prestert dårlig, hadde det vært lettere. Men en gang må det ta slutt.

Hun har fra før sikret distansekula i verdenscupen, men med seieren økte hun marginen ytterligere.

Weng nummer fem

Heidi Weng leverte en god konkurranse og endte på 5.-plass. Hun har ytret at hun etter sesongen bestemmer seg for om det blir mer langrennssatsing på henne.

– Jeg kommer sikkert til å fortsette, men det har vært to tøffe år. Det har vært to ekstremt tøffe måneder. Jeg synes det har vært ekstremt tungt, sier Weng til TV3.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Falun, Women's 10 km

I TENKEBOKSEN: Heidi Weng.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Marte Skaanes gjorde også et godt renn og havnet på 9.-plass. Ragnhild Haga ble fjerde beste norske på en 11.-plass. Jessica Diggins tok tredjeplassen.

Av øvrige endte Lotta Udnes Weng på 19.-plass, Karoline Simpson-Larsen på 23.-plass og Tiril Udnes Weng ble nummer 30.

Siste nytt

 • Slik spilles neste års ishockey-VM: Norge i pulje med tittelforsvarer Tsjekkia og USA

  Det internasjonale ishockeyforbundet la torsdag ut oppsettet for neste års elite-VM i Sverige og Danmark.

  Norge havnet i puljen som legges til Herning. Dette blir motstanderne: Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Ungarn, Kasakhstan, Sveits og USA.

  Den andre gruppen spilles i Stockholm. I tillegg til Sverige vil den bestå av Østerrike, Canada, Finland, Frankrike, Latvia, Slovakia og Slovenia.

  Nylig ble Tsjekkia verdensmester på hjemmebane etter finaleseier over Sveits. På veien ble Tobias Johanssons norske landslag slått 6-3 i gruppespillet.

  Norge slo Danmark og Storbritannia i årets VM. Det holdt til å havne foran begge de to lagene på tabellen. Britene rykket ned.

  Neste års VM spilles fra 9. til 25. mai. (NTB)

  Czech Republic Ice Hockey Worlds
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Stene vant EM-bronse

  Jenny Stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under EM i skyting i Kroatia torsdag. Det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen.

  26-åringen fra Lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. Opp til gullvinner Sara Jarasiva fra Tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens Daria Chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran Stene.

  Jeanette Hegg Duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 23 med 622,2.

  De norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. Der ble også Tsjekkia mester, mens Sveits tok bronsen. Norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4.

  Tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. Der ble Duestad best av de norske med sin fjerdeplass.

  (©NTB)

  Jenny Stene
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Haugesunds trener Sancheev Manoharan
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal