Hopp til innhold

Johansen om kritikken: -Hører formen er for j.....

LILLESTRØM (NRK): Stefan Johansen har fått hard kritikk i Skottland den siste tiden. Selv mener han kritikken er overdrevet.

Stefan Johansen

MÅ TÅLE KRITIKK: Stefan Johansen har fått kritikk i skotsk presse den siste tiden for spillet sitt. Her fra dagens trening med landslaget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Stefan Johansen har i likhet med Celtic-trener Ronny Deila fått høre det av skotsk presse etter fiaskoen i Europaligaen.

– Jeg hører at mange skriver at formen er helt for j..... Jeg føler ikke det samme selv. Jeg syns det er på bedringens vei. Tidligere i år så har det ikke vært helt på nivået jeg skal, men kroppen begynner å fiungere bra og jeg syns jeg blir bedre og bedre. Så jeg er ikke nevneverdig stresset, sier Stefan Johansen til NRK på tirsdagens pressetreff før play off-kampene mot Ungarn som spilles torsdag og søndag.

– Ikke noe problem

Ungarn-kampene vil avgjøre om Norge går til sitt første mesterskap på 16 år. Johansen har vært sentral i det norske laget som har kjempet seg til play off etter en svak start på kvalifiseringen. På hjemmebane har tonen vært en annen.

Formen ble karakterisert som så svak at han blant annet ble bedt om å ta ferie av skotsk presse.

– Du trenger ikke ferie?

– Nei jeg gjør ikke det. Det er alltid godt med ferie. Men sesongen har akkurat startet så det er ikke noe problem det, sier Johansen.

Selv sier han at han unngår å lese skotske aviser og mener de må skrive det de føler for.

– Fotball handler om følelser og dette skal de få lov til. For meg er ikke det noe problem. Selv føler jeg at jeg er på bedringens vei. I Celtic er det slik at dersom ikke resultatene går din vei så blir det kritikk, sier Johansen.

Det toppet seg etter Molde-kampene der det ble tap både i Norge og hjemme i Skottland.

– Kritikken får man takle. Jeg føler ikke det er så ille som man skal ha det til, sier Johansen.

Tror Høgmo velger Johansen

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sa selv på landslagets pressekonferanse mandag at han mener det er naturlig at en spiller som Johansen får høre det, når en klubb som Celtic sliter.

NRKs ekspert Tom Nordlie tror Høgmo kommer til å velge Johansen på bakgrunn av det han har prestert på landslaget.

– Han er en ledertype på dette laget og har vært en av de beste på landslaget. Jeg tror det kommer til å telle mer enn hva han har gjort på klubblaget, sier Nordlie.

Men han mener finnmarkingen ikke skal ha klippekort på midtbaneplassen.

– Man har Ole Selnæs, som var svak mot Lazio, men han har vært bra i år. Det er ikke krise dersom Stefan begynner dårlig og man må sette inn en Ole Selnæs. Jeg tror ikke det svekker laget vesentlig.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal