Hopp til innhold

Armstrong-støttespiller utestengt i ti år

– Jeg er svært skuffet over måten dette er blitt behandlet på, sier Lance Armstrongs tidligere sportsdirektør Johan Bruyneel (49).

Johan Bruyneel

Johan Bruyneel (t.h.) sammen med Lance Armstrong i 2005.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

USAs antidopingmyndigheter (USADA) opplyser at Bruyneel, som er Armstrongs tidligere teamsjef, er utestengt i ti år.

Bruyneel bekrefter dette på sin blogg.

– Jeg har helt fra første stund i denne saken stilt meg tvilende til myndigheten til USADA, skriver en svært misfornøyd Bruyneel på bloggen.

Bruyneel var sportsdirektør for Armstrong under samtlige sju Tour de France-titler fra 1999 til 2005. Armstrong har senere mistet titlene.

Totalt er tre medarbeidere som arbeidet tett med den dopingutestengte syklisten Lance Armstrong utestengt fra idretten i lang tid.

I tillegg til Bruyneel er legen Pedro Celaya utestengt i åtte år og det samme er treneren Jose «Pepe» Marti.

Alle tre var tilknyttet profflaget US Postal Service.

Uteble fra høring

USADA har tidligere anklaget Bruyneel for å ha medvirket til omfattende doping og for å ha hjulpet Lance Armstrong til suksessen i Tour de France.

Armstrong ble i 2012 utestengt fra sykkelsporten på livstid etter en nådeløs dom fra USADA som Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) anerkjente.

I januar 2013 la Armstrong så alle kortene på bordet og innrømmet doping i et intervju med Oprah Winfrey.

– Åpenbare feil

Da Armstrong ble utestengt valgte Bryuneel å gå rettens vei for å unngå straff. Ifølge sykkelnettstedet procycling.no skal det ha blitt satt opp en høring i London, men Bruyneel skal ikke ha møtte.

Etter at utestengelsen ble kjent tirsdag går den tidligere Armstrong-sjefen til angrep på systemet som nå straffer ham.

Bruyneel mener det er urettferdig at enkeltindivider blir straffet for det han mener en hel generasjon må stå til ansvar for.

– Jeg benekter ikke at det er deler av min karriere jeg gjerne skulle vært foruten. Jeg benekter heller ikke at det var doping i feltet i en betydelig periode. Uansett er det slik at en minoritet av oss er blitt til syndebukker for en hel generasjon.

– Det er åpenbart noe feil med et system som tillater at bare seks personer får straffen for syndene til en hel generasjon, skriver Bruyneel.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal