NRK Meny
Normal

– Hadde ikke samvittighet til å gå

SOTSJI (NRK.no): Chris Jespersen ga fra seg plassen på tremilslaget. Det samme er uaktuelt på 15-kilometeren.

Chris Jespersen

Chris Jespersen har slitt med sykdom i forkant av OL. Han sto over 30-kilometeren, men favorittdistansen 15 kilometer klassisk går han uansett.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Chris Jespersen

Chris Jespersen ble nummer to i Tour de Ski.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Fredag går jeg uansett, sier Chris Jespersen til NRK.no mandag.

Korlevoll-løperen ble nummer to i Tour de Ski, og var i realiteten klar for å gå det meste under OL i Sotsji. Så kom sjukdommen og ga Jespersen en vrien opptakt til lekene.

Derfor valgte han å ikke gå søndagens 30 km fellesstart med skibytte.

– Jeg hadde ikke samvittighet til å gå. Jeg hadde en hardøkt med Tord Asle Gjerdalen noen dager i forveien. Jeg hadde litt problemer med lungene, samtidig som han var i bra slag. Da var det riktig at han gikk, sier Jespersen.

Vil kjempe om medalje

Han understreker at han nå er helt frisk og på vei mot formen.

– Hadde jeg vært fra en dårligere nasjon, hadde jeg gått tremila også. Jeg hadde gått hvis jeg ikke hadde tatt plassen fra noen som hadde bedre muligheter enn meg til å hevde seg, sier Jespersen.

Men nå er det altså slutt på hensynet til lagkameratene. Favorittdistansen 15 kilometer klassisk går han altså uansett. Og sykdommen etter Tour de Ski har ikke gjort ambisjonene mindre.

– Jeg håper å kunne kjempe om medalje, sier Jespersen.

– Bedre og bedre

Samtidig erkjenner han at han er usikker på hvor han står foran sin første konkurranse siden han nådde toppen av alpinbakken i Val di Fiemme som andremann for en drøy måned siden.

– Følelsen blir bedre og bedre, men det er vanskelig å vite nøyaktig hvor man står. Jeg trener helt som normalt og håper formen kommer seg litt for hver dag, sier OL-debutanten til NRK.no.

Laget til 15-kilometeren er ennå ikke offentliggjort. Martin Johnsrud Sundby er bankers, og i Chris Jespersens øyne er det altså ingen tvil om at han skal gå.

De to siste blir trolig Eldar Rønning og Petter Northug. Hvis Northug ikke er i slag, erstattes han av Didrik Tønseth eller Pål Golberg.

Siste nytt

 • Tromsø-Strømsgodset er avlyst

  Snøen stoppet oppgjøret mellom Tromsø og Strømsgodset. Dommer Sigurd Kringstad sa til NRK før kampstart at han skulle ta en vurdering opp mot kampstart. Det snør tett, og kampen lot seg ikke gjennomføre.

  NRK kommer tilbake med mer.

  Snø på Alfheim stadion
  Foto: Gunnar Grindstein
 • Grøvdal nummer tre i New York

  Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer tre på New York halvmaraton søndag. Hun løp inn til 1.12.43, og var 19 sekunder bak Buze Diriba, som vant.

  Grøvdals personlige rekord på distansen er 1.09.41.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Mikula Martin/ctk / NTB scanpix
 • Tyske Riessle vant igjen

  Fabian Riessle vant verdenscuprennet i Klingenthal søndag. Han spurtet ned Johannes Rydzek og Akito Watabe i kampen om seieren.

  Sistnevnte sikret seier i verdenscupen sammenlagt, foran Jan Schmid. han ble beste norske på fjerdeplass.

  SKIING-FINLAND/ Lahti Ski Games 2016
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
Sport i dag
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Odd