Hopp til innhold

– Det skal egentlig ikke være mulig

Kjetil Jansrud ledet etter de to første passeringene, men tapte en pallplassering i den nederste delen av løypa.

Kjetil Jansrud

SKUFFET: En frustrert Kjetil Jansrud måtte innse at tiden ikke var god nok.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Når du leder etter de to første passeringene, skal du bare kunne øke etter det her i Kvitfjell. Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, sier Jansrud.

Jansrud var raskest av alle på fredagens utfortrening i Kvitfjell, men endte på en litt skuffende femteplass i konkurransen lørdag.

Jansrud åpnet svært sterkt også lørdag.

Nordmannen kjenner løypa svært godt, og tok også sin første verdenscupseier her. Det var derfor ikke overraskende at han ledet med 36 hundredeler ved annen mellomtid.

Etter hvert tapte han imidlertid mye tid nedover i løypa - uten å gjøre noen åpenbare feil.

– Med den kjøringen jeg hadde på toppen, burde det holde helt inn. Jeg har blitt fortalt at jeg tapte mye i glidpartiene, og det skal egentlig ikke være mulig. I går var jeg raskest der, påpeker han.

12 små hundredeler skiller mellom førsteplass og tredjeplass for Kjetil Jansrud.

– Ble litt ivrig

Aleksander Aamodt Kilde klarte heller ikke å følge opp den gode fredagstreningen der han endte på tredjeplass og måtte til slutt nøye seg med en 7.-plass.

– Jeg ble kanskje litt ivrig, jeg hadde lyst å gjøre det like bra som på trening. Jeg følte meg ganske bra hele veien, men det var noen steder jeg ble slått ut av posisjon. Når det er så fine forhold, er det ikke rom for noen feil, sa en likevel fornøyd Kilde.

Italiensk seier

Italienske Dominik Paris vant 20 hundredeler foran franske Valentin Giraud Moine. Amerikanske Steven Nyman tok den siste pallplassen (se også fullstendig resultatliste).

Søndag står super-G på programmet i Kvitfjell.

Aleksander Aamodt Kilde var litt ustø i utforbakken, men kom seg ned til andreplass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal