Jansrud lå an til knusende seier – her taper han hele forspranget

Kjetil Jansrud ledet ved alle mellomtidene og cruiset mot sin første utforseier denne sesongen, men kom i mål som nummer seks i Salbach-Hinterglemm.

Kjetil Jansrud leder på alle mellomtidene, men i mål er han likevel nede på sjetteplass, 54 hundredelar bak.

Kjetil Jansrud leder på alle mellomtidene, men i mål er han likevel nede på sjetteplass, 54 hundredeler bak.

Laster innhold, vennligst vent..

– Der kom en av de virkelig store truslene og han sørget for at det levde lenge, kommenterte NRKs Thomas Lerdahl.

Det så svært lovende ut for nordmannen som var energisk ut av startblokkene. Kjetil Jansrud knuste den ene mellomtiden etter den andre, til stor begeistring for de fremmøtte. 34-åringen fløy nedover i hockey og lå an til å sikre sin første seier i utfor denne sesongen.

Men så skjedde det noe. Vinstra-kjøreren tapte hele forspranget i det siste partiet. På TV-bildene kunne det se ut som han nærmest mistet kontrollen og var i ferd med å gå på trynet.

Dermed gikk han fra grønt, grønt og grønt til rødt i mål. 54 hundredeler bak tyske Thomas Dreßen.

– Det er kjempesterkt av Jansrud, men så er det den siste biten. Fra siste mellomtid og inn så holder han dessverre ikke samme hastighet som de andre. Da raser dessverre man på lista, la kommentator Lerdahl til.

Jansrud var helt på grensen i Salbach-Hinterglemm. Ved én anledning var 34-åringen så fremoverlent at NRKs kommentator fikk hjertet i halsen.

Amputert løype i Østerrike

Verdenscuputforen i Saalbach-Hinterglemm ble kjørt i en forkortet løype. På kort varsel måtte østerrikerne ta over utforen etter at kinesiske Yanqing måtte avlyse på grunn av coronaviruset.

Alexander Aamodt Kilde ligger på annenplass i verdenscupen sammenlagt bak Henrik Kristoffersen. I mål kom han med tiden 1.33,70. 74 hundredeler bak lederen.

Dermed klarte han ikke å ta ledertrøya i utfor.

Fredag er det super-G i de østerrikske alper.

Siste nytt

 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira
 • Fristen for mesterligaen satt

  Mesterligaen og europaligaen i fotball må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst denne sesongen. Det er meldingen fra Uefa.

  Det sier fotballforbundets president Aleksander Ceferin til den tyske kringkasteren ZDT, ifølge Dagbladet.

  hcitcGWavJo
  Foto: Denis Balibouse
 • Kilde venter på trofeet

  Aleksander Aamodt Kilde venter fortsatt på verdenscuptrofeet sitt, som skal bli sendt til ham.

  – Jeg må på posten og hente den. Det er jo litt spesielt, sier Kilde lattermildt til NTB.

  Alpinverdenscupen ble brått avsluttet på grunn av koronaviruset.

  yka1uXtajHA
  Foto: Erik Johansen

Sendeplan

Kl. Program Kanal