Jansrud etter ny seier i Lake Louise: – Jeg har mer å gå på

LAKE LOUISE/OSLO (NRK): Den norske dominansen i Lake Louise fortsetter. Kjetil Jansrud sørget for ny jubel i super-G, mens Aksel Lund Svindal endte på en sterk 5.-plass.

World Cup Utfor

– Jeg var gira på å kjøre fort i dag, sier han.

Kjetil Jansrud vant både i Lake Louise og super-G-cupen sammenlagt i fjor, og søndag viste han at det ikke var noen tilfeldighet.

Nordmannen leverte en nærmest feilfri konkurranse, og en etter en måtte konkurrentene legge seg bak Jansrud på resultatlisten.

– Bra, men litt rufsete

Vinstra-gutten revansjerte seg dermed kraftig fra lørdagens litt skuffende utfor og kjørte ned til sesongens første seier - 0,14 foran Vincent Kriechmayr fra Østerrike og 0,21 foran sveitsiske Mauro Caviezel.

– Det var bra, men også litt rufsete. I dag skulle jeg sørge for at det ikke var kjøringen det stod på, sier Jansrud, og sikter til lørdagens 13.-plass i utfor.

– Jeg tror jeg var heldig med startnummeret. Jeg kom akkurat på riktig side når forholdene ble dårligere, forteller han til NRK.

Adrian Smiseth Sejersted

Opptur for Adrian Smiseth Sejersted, som endte på 8.-plass.

Foto: Eric Bolte / Reuters

– Var litt feig

Aksel Lund Svindal er nærmest på hjemmebane i Lake Louise.

Han og Jansrud har sørget for at Norge har vunnet denne disiplinen i Lake Louise hvert år siden 2011. Canadieren Manuel Osborne-Paradis er forrige super-G-vinner i Lake Louise som ikke har vært norsk.

Veteranen leverte et svært godt gjennomført renn søndag, og viste at han blir å regne med også denne sesongen - til tross for problemene med kneet og usikkerheten han følte på når det gjaldt videre satsing.

Svindal kjørte ned til ledelse fra startnummer fem, men det holdt likevel ikke mot de sterke løperne som kom etter hvert. Jansrud og Vincent Kriechmayr skjøv fartskongen nedover resultatlisten og han endte til slutt på en 5.-plass.

Alpinisten var likevel tålelig fornøyd med dagen.

– Jeg synes mye av det er veldig bra, men jeg har litt for mye respekt for henget. Det er ok i dag, men jeg vil jo litt over ok og opp på veldig bra. Jeg er litt for feig, rett og slett, sier Svindal, som dermed fikk rett da han utpekte Jansrud til favoritt etter lørdagens utfor.

Sejersted overrasket

For Adrian Smiseth Sejersted ble deltagelsen i Lake Louise en skikkelig opptur. Han ble norsk overraskelsesmann med en svært sterk 8.-plass. Aleksander Aamodt Kilde endte på 12.-plass, 1,01 sekunder bak Jansrud.

Rasmus Windingstad tok 42.-plassen, mens Stian Saugestad og Bjørnar Neteland kjørte ut.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var rett og slett veldig vanskelig, sier Sejersted etter sin nest beste plassering i verdenscupen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal