Jansrud etter ny seier i Lake Louise: – Jeg har mer å gå på

LAKE LOUISE/OSLO (NRK): Den norske dominansen i Lake Louise fortsetter. Kjetil Jansrud sørget for ny jubel i super-G, mens Aksel Lund Svindal endte på en sterk 5.-plass.

World Cup Utfor

– Jeg var gira på å kjøre fort i dag, sier han.

Kjetil Jansrud vant både i Lake Louise og super-G-cupen sammenlagt i fjor, og søndag viste han at det ikke var noen tilfeldighet.

Nordmannen leverte en nærmest feilfri konkurranse, og en etter en måtte konkurrentene legge seg bak Jansrud på resultatlisten.

– Bra, men litt rufsete

Vinstra-gutten revansjerte seg dermed kraftig fra lørdagens litt skuffende utfor og kjørte ned til sesongens første seier - 0,14 foran Vincent Kriechmayr fra Østerrike og 0,21 foran sveitsiske Mauro Caviezel.

– Det var bra, men også litt rufsete. I dag skulle jeg sørge for at det ikke var kjøringen det stod på, sier Jansrud, og sikter til lørdagens 13.-plass i utfor.

– Jeg tror jeg var heldig med startnummeret. Jeg kom akkurat på riktig side når forholdene ble dårligere, forteller han til NRK.

Adrian Smiseth Sejersted

Opptur for Adrian Smiseth Sejersted, som endte på 8.-plass.

Foto: Eric Bolte / Reuters

– Var litt feig

Aksel Lund Svindal er nærmest på hjemmebane i Lake Louise.

Han og Jansrud har sørget for at Norge har vunnet denne disiplinen i Lake Louise hvert år siden 2011. Canadieren Manuel Osborne-Paradis er forrige super-G-vinner i Lake Louise som ikke har vært norsk.

Veteranen leverte et svært godt gjennomført renn søndag, og viste at han blir å regne med også denne sesongen - til tross for problemene med kneet og usikkerheten han følte på når det gjaldt videre satsing.

Svindal kjørte ned til ledelse fra startnummer fem, men det holdt likevel ikke mot de sterke løperne som kom etter hvert. Jansrud og Vincent Kriechmayr skjøv fartskongen nedover resultatlisten og han endte til slutt på en 5.-plass.

Alpinisten var likevel tålelig fornøyd med dagen.

– Jeg synes mye av det er veldig bra, men jeg har litt for mye respekt for henget. Det er ok i dag, men jeg vil jo litt over ok og opp på veldig bra. Jeg er litt for feig, rett og slett, sier Svindal, som dermed fikk rett da han utpekte Jansrud til favoritt etter lørdagens utfor.

Sejersted overrasket

For Adrian Smiseth Sejersted ble deltagelsen i Lake Louise en skikkelig opptur. Han ble norsk overraskelsesmann med en svært sterk 8.-plass. Aleksander Aamodt Kilde endte på 12.-plass, 1,01 sekunder bak Jansrud.

Rasmus Windingstad tok 42.-plassen, mens Stian Saugestad og Bjørnar Neteland kjørte ut.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var rett og slett veldig vanskelig, sier Sejersted etter sin nest beste plassering i verdenscupen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Godset vant første treningskamp

  Strømsgodset slo Mjøndelen i den aller første treningskampen i norsk fotball etter koronapausen.

  Siden 12. mars har det ikke blitt spilt fotballkamper på norsk jord. I nabooppgjøret mot Mjøndalen, var det drammenserne som var best. De vant 2-1.

  Lørdag spilles en rekke treningskamper i norsk fotball. Eliteserien starter opp den 16. juni.

  Treningskamp Strømsgodset - Mjøndalen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Blummenfelt vant mestermøte

  Kristian Blummenfelt vant femkilometeren i Perseløpet på Jessheim lørdag formiddag.

  Blummenfelt løp i heat med Casper Stornes, Gustav Iden og friidrettsløperne Marius Vedvik og Eivind Øygard.

  Feltet åpnet forrykende og lå an til en tid under den norske bestenoteringen på øvelsen på 13,28. Den rekorden er det Jakob Ingebrigtsen som har.

  Men det ble tøft på slutten. Blummenfelt vant på en tid rett i underkant av 14 minutter.

  Blummenfelt
  Foto: Graham Hughes / AP
 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort

Sendeplan

Kl. Program Kanal