Hopp til innhold

Jansrud etter ny seier i Lake Louise: – Jeg har mer å gå på

LAKE LOUISE/OSLO (NRK): Den norske dominansen i Lake Louise fortsetter. Kjetil Jansrud sørget for ny jubel i super-G, mens Aksel Lund Svindal endte på en sterk 5.-plass.

World Cup Utfor

– Jeg var gira på å kjøre fort i dag, sier han.

Kjetil Jansrud vant både i Lake Louise og super-G-cupen sammenlagt i fjor, og søndag viste han at det ikke var noen tilfeldighet.

Nordmannen leverte en nærmest feilfri konkurranse, og en etter en måtte konkurrentene legge seg bak Jansrud på resultatlisten.

– Bra, men litt rufsete

Vinstra-gutten revansjerte seg dermed kraftig fra lørdagens litt skuffende utfor og kjørte ned til sesongens første seier - 0,14 foran Vincent Kriechmayr fra Østerrike og 0,21 foran sveitsiske Mauro Caviezel.

– Det var bra, men også litt rufsete. I dag skulle jeg sørge for at det ikke var kjøringen det stod på, sier Jansrud, og sikter til lørdagens 13.-plass i utfor.

– Jeg tror jeg var heldig med startnummeret. Jeg kom akkurat på riktig side når forholdene ble dårligere, forteller han til NRK.

Adrian Smiseth Sejersted

Opptur for Adrian Smiseth Sejersted, som endte på 8.-plass.

Foto: Eric Bolte / Reuters

– Var litt feig

Aksel Lund Svindal er nærmest på hjemmebane i Lake Louise.

Han og Jansrud har sørget for at Norge har vunnet denne disiplinen i Lake Louise hvert år siden 2011. Canadieren Manuel Osborne-Paradis er forrige super-G-vinner i Lake Louise som ikke har vært norsk.

Veteranen leverte et svært godt gjennomført renn søndag, og viste at han blir å regne med også denne sesongen - til tross for problemene med kneet og usikkerheten han følte på når det gjaldt videre satsing.

Svindal kjørte ned til ledelse fra startnummer fem, men det holdt likevel ikke mot de sterke løperne som kom etter hvert. Jansrud og Vincent Kriechmayr skjøv fartskongen nedover resultatlisten og han endte til slutt på en 5.-plass.

Alpinisten var likevel tålelig fornøyd med dagen.

– Jeg synes mye av det er veldig bra, men jeg har litt for mye respekt for henget. Det er ok i dag, men jeg vil jo litt over ok og opp på veldig bra. Jeg er litt for feig, rett og slett, sier Svindal, som dermed fikk rett da han utpekte Jansrud til favoritt etter lørdagens utfor.

Sejersted overrasket

For Adrian Smiseth Sejersted ble deltagelsen i Lake Louise en skikkelig opptur. Han ble norsk overraskelsesmann med en svært sterk 8.-plass. Aleksander Aamodt Kilde endte på 12.-plass, 1,01 sekunder bak Jansrud.

Rasmus Windingstad tok 42.-plassen, mens Stian Saugestad og Bjørnar Neteland kjørte ut.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var rett og slett veldig vanskelig, sier Sejersted etter sin nest beste plassering i verdenscupen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste