NRK Meny
Normal

«Starstruck» VM-motstander jakter bilder av de norske jentene

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no): Paraguays håndballjenter møter sine store forbilder i VM tirsdag kveld. Søramerikanerne vil gjerne bli fotografert med de norske spillerne.

Norge

Her feirer de norske jentene seieren mot Argentina mandag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi synes det er stort, og mange av jentene får tatt bilder sammen med det norske laget når vi er på hotellet. Norge er best i verden, og jeg følger mye med Larvik, Györ og det norske landslaget på TV, sier Marizza Faria til NTB.

Hun har spilt håndball i Spania i seks år, nå med kontrakt i Alicante.

– Katrine Lunde er nummer én for Norge og verdens beste keeper. Scorer jeg en gang på henne, vil jeg være veldig fornøyd. Jeg liker også Heidi Løke veldig godt. Hun er råsterk.

Blitt feid av banen

Paraguay scoret seks ganger mot Polen (40-6) og doblet til tolv mot Angola (12-37) mandag.

De norske jentene står med seier over både Spania og Argentina.

– Nå sikter vi mot 15 i kampen mot Norge, men det blir nok ikke så lett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Paraguay

Paraguay-trener Ruben Subeldia (t.v.) og Marizza Faria brøt ut i latter da de ble spurt hva de skal gjøre for å stagge Norge i håndball-VM for kvinner i Serbia.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Flere eksperter mener at lag som Paraguay holder et for lavt nivå, og at de ikke har noe i et VM å gjøre.

Det er landslagssjef Thorir Hergeirsson sterkt uenig i.

– Hvis vi skal utbre håndballidretten, må vi invitere de nye nasjonene. Det er kun ett verdensmesterskap. Da vil det være veldig dumt å klage på at det smalt i toppen og holde VM ekslusivt, sier landslagssjefen til NRK.no, og trekker frem Brasil som eksempel.

– De tapte mye til å begynne med, og nå ser Argentina ut som en tidligere utgave av dem. Hvis de ikke får lov til å møte de beste, blir det vanskelig for dem å lære. Jeg liker ikke den selvgodheten om at bare de beste skal være der, sier Hergeirsson.

Han får støtte av spillerne.

Thorir

Thorir Hergeirsson og de norske håndballjentene vil møte Paraguay med respekt.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg synes det er kjempebra at de (Paraguay) er med. Selv om de ikke vinner så mange kamper, har de gjort seg fortjent til å være her. Det er litt av sjarmen med VM. Jeg tror også de synes det er artig å være med, sier Camilla Herrem.

– Fått i gang mange

På de 20 siste årene har Norge sluppet inn under ti mål i tre kamper.

Det skjedde mot Elfenbenskysten (7), Portugal (7) og Kina (8).

Ifølge statistikken til Norges Håndballforbund har kvinnelandslaget holdt nullen to ganger, mot Finland i 1948 og i 1953.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er fornøyd med Norges VM-start. På de to første kampene er det blitt seirer mot Spania og Argentina.

– Jeg føler at vi har fått i gang mange spillere, og vi har sjansen i ytterligere tre kamper, sier han.

VM har ikke noen hovedrunde med seriespill.

Det bærer rett ut i cuprunder. Dersom Norge går hele veien igjen, betyr det kamper mandag, onsdag, fredag og søndag (finale og bronsekamp) neste uke.

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund