NRK Meny
Normal

Jakob Ingebrigtsen: – Alt fokus er på hva som kan gjøre deg best

SANDNES/OSLO(NRK): Jakob Ingebrigtsen bruker vannet som skadeforebyggende trening og til restitusjon i jakten på å bli best.

Jakob Ingebrigtsen trener alternativt for å bli bedre på friidrettsbanen.

Se reportasje:

– Når det kommer til trening er alt fokus på hva som kan gjøre deg best. Ikke hva som er det morsomste, sier Jakob Ingebrigtsen (16) til NRK fra bassengkanten.

Å løpe i bassenget er ikke stortalentets favorittøvelse. Slik som de eldre brødrene Henrik og Filip bruker Jakob å trene i bassenget.

– Helt eksepsjonelle

Han er nok best til lands, men likvel bruker han veldig mange treningstimer i året på å løpe i bassenget. Dette for skadeforebyggende trening og restitusjon.

– Det blir en del. Det er alltid noe som må restitueres. Da er det en bra mulighet til å ta det litt rolig, forklarer Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen

EM-GULL: Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull for for nesten to uker siden.

Foto: NRK

Med seg i bassenget har 16-åringen med seg familienvennen og gymlæreren på Sandnes Videregående skole, Svein Hagen. Selv om det ikke er den kjekkeste treningsformen for brødrene kan Hagen avsløre at de legger ned en solid innsats i bassenget.

– De er helt eksepsjonelle på det området alle de tre brødrene. Nå har jeg kjent de siden de var små drittunger. Det er noen vinnerskaller hele gjengen. Det er de også når vi er oppe i bassenget til tider, forteller Hagen til NRK.

I fem/seks år har Hagen vært med på å trene brødretrioen med å løpe i bassenget.

– Det å bruke vannet som restitusjon og skadeforebyggende trening er de tre brødrene helt ekstreme på å utnytte. Da er det ingen begrensninger, enten det er juleferie eller første nyttårsdag. Vi er oppe grytidlig om morgenen uansett, fortsetter Hagen.

– Du stiller opp?

– Jeg stiller opp ja. Det er en vinn/vinn situasjon. Jeg får masse trening selv på den måten.

– Sitter på uante ressurser

– Hva ser du i Jakob der kontra Filip og Henrik?

– Det er klart at sitter på uante ressurser og han er et ekstremt talent. Han har den fordelen med at brødrene har tråkket stien for ham, men det han presterer nå blir jeg imponert over. Det er ingenting som tyder på at det stopper nå, snarere tvert i mot. Det er nå det er begynt, forteller Hagen.

Far Gjert Ingebrigtsen er godt fornøyd med effekten trening i bassenget gir i periodene der de ikke får trent som normalt. Av og til er bassenget blitt brukt flere måneder i strekk. Det er en tøff mentalt test.

– Det er ekstremt viktig i de periodene de er skadet. At de har mulighten til å trene alternativt på en måte som har en hensikt. Bassenget har for oss vært veldig viktig, forteller Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal