NRK Meny
Normal

Jakob Ingebrigtsen: – Alt fokus er på hva som kan gjøre deg best

SANDNES/OSLO(NRK): Jakob Ingebrigtsen bruker vannet som skadeforebyggende trening og til restitusjon i jakten på å bli best.

Jakob Ingebrigtsen trener alternativt for å bli bedre på friidrettsbanen.

Se reportasje:

– Når det kommer til trening er alt fokus på hva som kan gjøre deg best. Ikke hva som er det morsomste, sier Jakob Ingebrigtsen (16) til NRK fra bassengkanten.

Å løpe i bassenget er ikke stortalentets favorittøvelse. Slik som de eldre brødrene Henrik og Filip bruker Jakob å trene i bassenget.

– Helt eksepsjonelle

Han er nok best til lands, men likvel bruker han veldig mange treningstimer i året på å løpe i bassenget. Dette for skadeforebyggende trening og restitusjon.

– Det blir en del. Det er alltid noe som må restitueres. Da er det en bra mulighet til å ta det litt rolig, forklarer Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen

EM-GULL: Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull for for nesten to uker siden.

Foto: NRK

Med seg i bassenget har 16-åringen med seg familienvennen og gymlæreren på Sandnes Videregående skole, Svein Hagen. Selv om det ikke er den kjekkeste treningsformen for brødrene kan Hagen avsløre at de legger ned en solid innsats i bassenget.

– De er helt eksepsjonelle på det området alle de tre brødrene. Nå har jeg kjent de siden de var små drittunger. Det er noen vinnerskaller hele gjengen. Det er de også når vi er oppe i bassenget til tider, forteller Hagen til NRK.

I fem/seks år har Hagen vært med på å trene brødretrioen med å løpe i bassenget.

– Det å bruke vannet som restitusjon og skadeforebyggende trening er de tre brødrene helt ekstreme på å utnytte. Da er det ingen begrensninger, enten det er juleferie eller første nyttårsdag. Vi er oppe grytidlig om morgenen uansett, fortsetter Hagen.

– Du stiller opp?

– Jeg stiller opp ja. Det er en vinn/vinn situasjon. Jeg får masse trening selv på den måten.

– Sitter på uante ressurser

– Hva ser du i Jakob der kontra Filip og Henrik?

– Det er klart at sitter på uante ressurser og han er et ekstremt talent. Han har den fordelen med at brødrene har tråkket stien for ham, men det han presterer nå blir jeg imponert over. Det er ingenting som tyder på at det stopper nå, snarere tvert i mot. Det er nå det er begynt, forteller Hagen.

Far Gjert Ingebrigtsen er godt fornøyd med effekten trening i bassenget gir i periodene der de ikke får trent som normalt. Av og til er bassenget blitt brukt flere måneder i strekk. Det er en tøff mentalt test.

– Det er ekstremt viktig i de periodene de er skadet. At de har mulighten til å trene alternativt på en måte som har en hensikt. Bassenget har for oss vært veldig viktig, forteller Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune