Jakob Ingebrigtsen: – Alt fokus er på hva som kan gjøre deg best

SANDNES/OSLO(NRK): Jakob Ingebrigtsen bruker vannet som skadeforebyggende trening og til restitusjon i jakten på å bli best.

Jakob Ingebrigtsen trener alternativt for å bli bedre på friidrettsbanen.

Se reportasje:

– Når det kommer til trening er alt fokus på hva som kan gjøre deg best. Ikke hva som er det morsomste, sier Jakob Ingebrigtsen (16) til NRK fra bassengkanten.

Å løpe i bassenget er ikke stortalentets favorittøvelse. Slik som de eldre brødrene Henrik og Filip bruker Jakob å trene i bassenget.

– Helt eksepsjonelle

Han er nok best til lands, men likvel bruker han veldig mange treningstimer i året på å løpe i bassenget. Dette for skadeforebyggende trening og restitusjon.

– Det blir en del. Det er alltid noe som må restitueres. Da er det en bra mulighet til å ta det litt rolig, forklarer Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen

EM-GULL: Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull for for nesten to uker siden.

Foto: NRK

Med seg i bassenget har 16-åringen med seg familienvennen og gymlæreren på Sandnes Videregående skole, Svein Hagen. Selv om det ikke er den kjekkeste treningsformen for brødrene kan Hagen avsløre at de legger ned en solid innsats i bassenget.

– De er helt eksepsjonelle på det området alle de tre brødrene. Nå har jeg kjent de siden de var små drittunger. Det er noen vinnerskaller hele gjengen. Det er de også når vi er oppe i bassenget til tider, forteller Hagen til NRK.

I fem/seks år har Hagen vært med på å trene brødretrioen med å løpe i bassenget.

– Det å bruke vannet som restitusjon og skadeforebyggende trening er de tre brødrene helt ekstreme på å utnytte. Da er det ingen begrensninger, enten det er juleferie eller første nyttårsdag. Vi er oppe grytidlig om morgenen uansett, fortsetter Hagen.

– Du stiller opp?

– Jeg stiller opp ja. Det er en vinn/vinn situasjon. Jeg får masse trening selv på den måten.

– Sitter på uante ressurser

– Hva ser du i Jakob der kontra Filip og Henrik?

– Det er klart at sitter på uante ressurser og han er et ekstremt talent. Han har den fordelen med at brødrene har tråkket stien for ham, men det han presterer nå blir jeg imponert over. Det er ingenting som tyder på at det stopper nå, snarere tvert i mot. Det er nå det er begynt, forteller Hagen.

Far Gjert Ingebrigtsen er godt fornøyd med effekten trening i bassenget gir i periodene der de ikke får trent som normalt. Av og til er bassenget blitt brukt flere måneder i strekk. Det er en tøff mentalt test.

– Det er ekstremt viktig i de periodene de er skadet. At de har mulighten til å trene alternativt på en måte som har en hensikt. Bassenget har for oss vært veldig viktig, forteller Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Messi ute i tre veker

  Lionel Messi er ute i tre veker etter armskaden han fekk i kampen mot Sevilla i kveld, melder Barcelona.

  Klubben opplyser at Messi har brote eit bein i høgre armen.

  Dermed mister han både meisterligakampen mot Inter onsdag og El Clasico mot Real Madrid neste søndag. Kanskje også returkampen mot Inter 6. november.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Barcelona til topps

  Barcelona er serieleiar i Spania etter 4-2 i toppkampen mot Sevilla i kveld. Philippe Coutinho, Lionel Messi, Luis Suarez og Ivan Rakitic scora for Barcelona, Pablo Srabaia og Luis Muriel for Sevilla.

  Barcelona er eitt poeng framfor Alaves etter 9 kampar.

  Barcelona
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Messi ut med armskade

  Lionel Messi landet forkjært og hadde store smerter i den ene armen. Han prøvde å spille videre med bandasjert arm, men klarte ikke å fortsette toppkampen mot Sevilla.

  Det er ikke klart hvor alvorlig det er. Om bare en uke skal Barcelona møte Real Madrid til sesongens første El Clasico.

  Messi løp inn i ryggen på en motspiller og gikk i bakken uten å få tatt seg skikkelig for.

  Lionel Messi
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal