Hopp til innhold

Jacobsen slo til med nytt kjempehopp

BISCHOFSHOFEN/OSLO (NRK): Anders Jacobsen er i flytsonen før det avsluttende rennet i hoppuka tirsdag. I kvalifiseringen i Bischofshofen hoppet han lengst av alle.

Etter mye dresstrøbbel de siste dagene, viste Jacobsen seg frem sportslig med et godt hopp i kvalifiseringen i Bischofshofen.

Anders Jacobsen endte på 3.-plass etter et hopp på 139,5 meter.

Anders Jacobsen viste at han er i kjempeform for tiden. Under mandagens kvalifisering slo han til med et nytt kjempehopp på hele 139,5 meter.

Nordmannen var lenge suverent i ledelsen, men ble til slutt slått av både Michael Hayböck (1.plass) og hoppukeleder Stefan Kraft (2. plass) på poeng.

Anders Jacobsen hadde imidlertid kvalifiseringens lengste hopp.

– I dette hoppet klarer jeg å være oppå beina mine helt ut, og jeg starter å påvirke underlaget rett ned, jeg prøver ikke å skape mer energi enn jeg har med meg. Da hopper jeg langt, sier Jacobsen til NRK.

Det lover godt før avslutningsrennet i morgen. Jacobsen har nemlig som mål å vinne i alle de fire bakkene i hoppuka.

Oppløftende for Bardal

Også de andre norske hopperne viste oppløftende hopping i Bischofshofen. Samtlige sju nordmenn er kvalifisert for den fjerde rennet i årets tysk-østerrikske hoppuke.

Anders Bardal har slitt med formen, men mandag strakk han seg til 132 meter. Det ble til slutt sjetteplass.

– Nå har jeg fått noen gode opplevelser. Jeg hadde egentlig gode opplevelser i Innsbruck og tre gode i dag, sier Bardal til NRK.

Han understreker at han nå kun tenker prestasjon, ikke resultat. Men han skal ikke gå på en ny smell som den i Innsbruck, der han ikke kom til finaleomgangen.

– Var dum

– Jeg håper ikke det gjentar seg på en stund. Jeg hørte i går at det var nesten tre år siden jeg ikke hoppet finale.

– Men det var kanskje nesten tre år siden du hadde så dårlige forhold sammenlignet med alle andre også?

– Ja, men jeg var dum som ikke gjorde ordentlig landing, sier Bardal selvkritisk.

Johann André Forfang fortsatte den gode hoppingen også mandag. I kvalifiseringen strakk han seg til solide 132 meter (14.-plass).

Også Daniel André Tande kvalifiserte seg til tirsdagens renn med et hopp på 128,5 meter og en 16.-plass

Forhåndskvalifiserte Anders Fannemel fikk det ikke helt til under mandagens kvalifisering. Mandag måtte han nøye seg med 121 meter (36.-plass). Rune Velta kom på 25.-plass (124,5 meter), mens Phillip Sjøen hoppet 125 meter og endte på 28.-plass.

Dramatiske fall

Kvalifiseringen ble også preget av to dramatiske fall.

Amerikanske Nicholas Fairall falt stygt, men det er usikkert hvor skadet amerikaneren ble. Han vinket i hvert fall optimistisk til publikum med et amerikansk flagg da han ble ført bort til ambulansen (se video).

Også japanske Daiki Ito falt i kvalifiseringen. Fallet så dramatisk ut, men japaneren kom seg raskt på beina.

– Jeg synes det så vondt ut. Men han gikk forbi meg nettopp, og det så greit ut, sier Anders Jacobsen, som sto på sletta og skar grimaser da Ito falt.

Trolig er situasjonen mer alvorlig for Fairall.

– Han har ikke full bevegelighet og er fraktet til sykehus for ytterligere undersøkelser. Det kan være alvorlig, opplyste en lege på stedet til TV 2.

Amerikaneren Fairall kom litt vel frempå i sitt kvalifiseringshopp.
Japanske Ito falt under kvalifiseringen i Bischofshofen

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Norge møter tittelforsvareren i G19-EM

  Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill for G19-landslag i fotball.

  Det ble klart da gruppene ble trukket onsdag. Mesterskapet spilles fra 15. til 28. juli.

  Norge tok seg nylig til EM som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon blir Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

  Gruppe A: Norge, Italia, Nord-Irland og Ukraina

  Gruppe B: Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia.

  Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

  I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Luis Pimenta, og i sommer er han sluttspillklar igjen med et nytt årskull. (NTB)

  Nypan
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av La Flèche Wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag.

  Det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp Mur de Huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen.

  I feltet satt de norske rytterne meget godt representert. Inn på de siste kilometerne satt Uno-X med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også Visma-Lease a Bikes norske Johannes Staune-Mittet var med i front.

  – Hva skjer med Uno-X? Massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. Imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk TV 2, Dennis Ritter på X.

  – Hva enn Uno-X-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen Thomas De Gendt på X.

  Opp til mål var Tobias Halland Johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da Stephen Williams gikk til med et par hundre meter til mål.

  Johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv Uno-X-rytterne endte blant de 42 beste. Staune-Mittet ble nummer 27.

  Fleche
  Foto: AFP
 • Casper Ruud videre i Barcelona

  Ruud brukte en time og 27 minutter på avansementet, men slet tidvis med å holde serven sin mot franske Alexandre Muller. Spesielt i det første settet var det dårlig uttelling på egen serve. Det som skilte spillerne var at Muller var enda svakere i servingen sin.

  Det første settet endte 6-3 til nordmannen, men inneholdt hele seks servebrudd – fire til Ruud og to til Muller.

  I det andre settet klarte Ruud å bryte til 3-1-ledelse. Han servet til 4-1 før Muller klarte å holde sin egen serve blank til 2-4-redusering. Da han skulle serve hjem kampen på stillingen 5-3 klarte Muller å bryte nordmannen serve igjen. 25-åringen fra Snarøya tok kampen etter å ha fått tre matchballer.

  Casper Ruud tok seg nylig til finale i Monte-Carlo Masters, men måte gi tapt for Stefanos Tsitsipas i strake sett.

  Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom australske Jordan Thompson og spanske Jaume Munar i åttedelsfinalen. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal