NRK Meny
Normal

Jacobsen slo til med nytt kjempehopp

BISCHOFSHOFEN/OSLO (NRK): Anders Jacobsen er i flytsonen før det avsluttende rennet i hoppuka tirsdag. I kvalifiseringen i Bischofshofen hoppet han lengst av alle.

Etter mye dresstrøbbel de siste dagene, viste Jacobsen seg frem sportslig med et godt hopp i kvalifiseringen i Bischofshofen.

Anders Jacobsen endte på 3.-plass etter et hopp på 139,5 meter.

Anders Jacobsen viste at han er i kjempeform for tiden. Under mandagens kvalifisering slo han til med et nytt kjempehopp på hele 139,5 meter.

Nordmannen var lenge suverent i ledelsen, men ble til slutt slått av både Michael Hayböck (1.plass) og hoppukeleder Stefan Kraft (2. plass) på poeng.

Anders Jacobsen hadde imidlertid kvalifiseringens lengste hopp.

– I dette hoppet klarer jeg å være oppå beina mine helt ut, og jeg starter å påvirke underlaget rett ned, jeg prøver ikke å skape mer energi enn jeg har med meg. Da hopper jeg langt, sier Jacobsen til NRK.

Det lover godt før avslutningsrennet i morgen. Jacobsen har nemlig som mål å vinne i alle de fire bakkene i hoppuka.

Oppløftende for Bardal

Også de andre norske hopperne viste oppløftende hopping i Bischofshofen. Samtlige sju nordmenn er kvalifisert for den fjerde rennet i årets tysk-østerrikske hoppuke.

Anders Bardal har slitt med formen, men mandag strakk han seg til 132 meter. Det ble til slutt sjetteplass.

– Nå har jeg fått noen gode opplevelser. Jeg hadde egentlig gode opplevelser i Innsbruck og tre gode i dag, sier Bardal til NRK.

Han understreker at han nå kun tenker prestasjon, ikke resultat. Men han skal ikke gå på en ny smell som den i Innsbruck, der han ikke kom til finaleomgangen.

– Var dum

– Jeg håper ikke det gjentar seg på en stund. Jeg hørte i går at det var nesten tre år siden jeg ikke hoppet finale.

– Men det var kanskje nesten tre år siden du hadde så dårlige forhold sammenlignet med alle andre også?

– Ja, men jeg var dum som ikke gjorde ordentlig landing, sier Bardal selvkritisk.

Johann André Forfang fortsatte den gode hoppingen også mandag. I kvalifiseringen strakk han seg til solide 132 meter (14.-plass).

Også Daniel André Tande kvalifiserte seg til tirsdagens renn med et hopp på 128,5 meter og en 16.-plass

Forhåndskvalifiserte Anders Fannemel fikk det ikke helt til under mandagens kvalifisering. Mandag måtte han nøye seg med 121 meter (36.-plass). Rune Velta kom på 25.-plass (124,5 meter), mens Phillip Sjøen hoppet 125 meter og endte på 28.-plass.

Dramatiske fall

Kvalifiseringen ble også preget av to dramatiske fall.

Amerikanske Nicholas Fairall falt stygt, men det er usikkert hvor skadet amerikaneren ble. Han vinket i hvert fall optimistisk til publikum med et amerikansk flagg da han ble ført bort til ambulansen (se video).

Også japanske Daiki Ito falt i kvalifiseringen. Fallet så dramatisk ut, men japaneren kom seg raskt på beina.

– Jeg synes det så vondt ut. Men han gikk forbi meg nettopp, og det så greit ut, sier Anders Jacobsen, som sto på sletta og skar grimaser da Ito falt.

Trolig er situasjonen mer alvorlig for Fairall.

– Han har ikke full bevegelighet og er fraktet til sykehus for ytterligere undersøkelser. Det kan være alvorlig, opplyste en lege på stedet til TV 2.

Amerikaneren Fairall kom litt vel frempå i sitt kvalifiseringshopp.
Japanske Ito falt under kvalifiseringen i Bischofshofen

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld