Itxako - Larvik

Returoppgjøret i mesterligafinalen i håndball mellom Itxako og Larvik endte 25-24. Med det er Larvik mesterligavinnere.

Leganger

Cecilie Leganger stod meget godt mot Itxako i aften.

Itxako Reyno De Navarro - Larvik 25-24

- Slutt - LARVIK ER MESTERLIGAVINNERE. Larvik taper denne kampen med ett mål, men hadde med seg en tomålseier fra det første oppgjøret. Larvik er med det historiske, som det første norske laget som er vinner mesterliga-gull. Larvik startet meget godt og ledet på det meste med fem mål, men Itxako kom tilbake og gjorde det meget spennende, men ble stoppet av angrepsfeil.

60 min - Straffe Itxako. Martin scorer sitt tiende mål i denne kampen. 25-24

60 min - Angrepsfeil Larvik.

60 min - Angrepsfeil Itxako.

59 min - Hammerseng setter inn utligningen. 24-24

59 min - Time out Larvik.

58 min - Itxako er i førineg for første gang i kampen. 24-23

58 min - Straffe Itxako. Martin scorer. 23-23

57 min - Hammerseng setter ballen i tverrliggeren.

57 min - Straffe Itxako. Rantala kommer inn. Martin setter ballen elegant over Rantala. 22-23

55 min - Johansen er frampå igjen. 21-23

55 min - Johansen svever inn Larvik sitt 22 mål. 21-22

55 min - Barbosa banker inn til 21-21

55 min - Sulland slurver og setter ballen rett i blokka. Itxako tar over.

54 min - Straffe Itxako. Martin lobber over Leganger. 20-21

53 min - Larsen må ut med skade.

53 min - Rødt kort til Barno. Må opp på tribunen.

52 min - Mørk scorer for Larvik. 19-21

52 min - Abuerra setter inn et godt skudd for vertene. 19-20

51 min - Martin kontrer inn nok et mål. 18-20

51 min - Martin reduserer for Itxako. 17-20

50 min - Time out Itxako.

50 min - Straffe Larvik. Sulland gjør som hun pleier og setter inn sitt tiende mål for kvelden. 16-20

49 min - Leganger redder skuddet fra Barbosa.

48 min - Straffe Itxako. Martin brenner. Setter ballen i stolpen.

48 min - Straffe Larvik. Sulland står fortsatt med 100 prosent fra straffemerket i aften. 16-19

47 min - Utvisning til Pinedo.

47 min - Martin setter ballen inn fra vingen. Denne kunne Leganger ha tatt. 16-18

47 min - Riegelhuth er sikker fra høyre kant. 15-18

46 min - Macarena setter ballen mellom bena på Leganger. 15-17

44 min - Johansen stormer inn fra sin kant og setter inn Larvik sitt 17 mål. 14-17

44 min - Ny god redning av Leganger.

43 min - Passivt for Larvik, Itxako tar over.

41 min - Turey setter ballen bak Leganger. 14-16

40 min - Fernandez setter ballen i tverrliggeren.

38 min - Straffe Itxako. Leganger redder. Sterkt gjort av den rutinerte keeperen.

37 min - Larsen setter inn nok et mål mens hun blir sterkt presset. 13-16

37 min - Turey banker inn til 13-15

36 min - Breivang svarer med en gang. 12-15

36 min - Macarena 12-14

35 min - Herlig mål av Hammerseng, som finter seg fri og setter ballen til side for Navarro. 11-14

34 min - Angrepsfeil Itxako.

33 min - Riegelhuth setter inn returen etter at Sulland har brent et skudd. 11-13

33 min - Fernandez setter inn nok et mål fra strek. 11-12 Blir liggende nede etter skuddet og holder seg til låret.

32 min - Larsen banker inn et etterlengtet mål for Larvik. 10-12

31 min - Itxako går i angrep og andre omgang er i gang.

- Pause - Larvik startet mesterlig og ledet på det meste 5-10, mye takket være Sulland sine straffer. Utover mot slutten av første omgang så tok vertene mer og mer over og holdt på å få 11-11 sekunder før pause, men Leganger gjorde en fenomenal redning. Leganger har stått bra i denne første omgangen, men har sviktet noe på straffer. Rantala fikk også prøve seg på en straffe, men også hun slapp inn. Vi ser fram mot andre omgang og håper Larvik finner tilbake til det gode spillet. Larvik har også to mål å gå på fra det første møtet mellom lagene.

30 min - 2 min til Fernandez etter sterk munnbruk mot dommerne.

28 min - Larvik gjør nok en feil. Itxako får servert passninger fra Larvik som har mistet det litt etter en meget god åpning.

28 min - Martin setter inn nok en redusering for vertene. 10-11

27 min - Navarro står meget godt nå for Itxako.

26 min - Nok et mål av spanjolene. 9-11

26 min - Turey setter inn nok et mål etter en kontring. 8-11

26 min - Time out Larvik

24 min - Leganger md ny god redning.

24 min - Sulland banker inn mål for Larvik. Sitt åttende mål for kvelden. 7-11

23 min - Straffe Itxako. Turey scorer igjen. 7-10. Denne gangen var det Rantala som stod i mål.

22 min - Larsen setter skuddet i stanga.

21 min - Straffe Itxako. Turey setter inn sin andre for kvelden. 6-10

20 min - Leganger redder mesterlig skuddet fra Fernandez.

20 min - Utvisning Breivang.

19 min - Larsen setter inn sin andre for kvelden. 5-10

18 min - Soit banker inn til 5-9

17 min - Straffe Larvik. Sulland setter inn sin sjette strake straffe for kvelden. Utrolig. 4-9

17 min - Utvisning til Itxakos Fenandez.

17 min - Straffe Larvik. Sulland er nok en gang sikker fra straffemerket. 4-8

16 min - Straffe Itxako. Leganger er sjanseløs. 4-7

16 min - Sulland skyter, Navarro redder.

14 min - Soit reduserer for vertene. 3-7

14 min - Larvik kontrer, men passningen mot Gro Hammerseng blir for høy og Itxako tar over igjen.

13 min - Leganger redder skuddet fra Soit.

13 min - Breivang dytter ned Barbosa og frikast til spanjolene.

11 min Da er vi i gang igjen.

11 min - Time out Itxako.

11 min - Straffe Larvik. Sulland setter sin fjerde strake for dagen. 2-7

11 min - Leganger redder for Larvik.

10 min - Gult kort til Løke.

9 min - Larsen prøver seg, men keeper redder.

8 min - Straffe Larvik. Sulland fortsetter med de gode kastene. 2-6

8 min - Barbosa 2-5

7 min - Riegehuth er sikker fra sin kant. 1-5

7 min - Straffe Larvik. Sulland setter den helt oppe i venkelen og Larvik har fårtt en drømmeåpning. 1-4

6 min - Gult kort til Pinado. Takler Larsen.

5 min - 2 min på Hammerseng etter knallhard takling.

5 min - Gult kort til Hammerseng.

4 min - Larvik kontrer, men Løke blir stoppet.

3 min - Sulland banker inn 1-3

2 min - Straffe Larvik. Sulland scorer. 1-2

1 min - San Martin setter inn et mål fra sin kant. 1-1

1 min - Tonje Larsen setter inn kampens første mål. 0-1

1 min - Kampen er i gang.

- Følgende starter for Larvik: Leganger - Johansen, Larsen, Hammerseng, Løke, Sulland (angrep), Breivang (forsvar), Riegelhuth.

- Ingen norske lag har noen gang spilt finale i mesterligaen i håndball. Larvik røk ut i semifinalen i 09/10, 03/04 og 01/02.

- Heller ikke Itxako har noen gang vunnet mesterligaen.

- Tonje Larsen scoret hele åtte av Larviks 23 mål i det første oppgjøret hjemme på Larvik Arena.

- Dommere for denne kampen er Bernd Methe og Reiner Methe, begge fraTyskland.

- Larvik: Larsen, Løke, Mørk, Riegelhuth, Johansen, Breistøl, Breivang, Kristiansen, Leganger, Medvedeva, Rantala, Stange, Sulland.

- Itxako: Barbosa, Berenguer, Molinos, Abaurrea, Turey, Bernardo, Soit, Diaz, San Martin, Extremado, Giminez, Saenz, Gava, Tervel.

- Larvik vant den første finalen 23-21 hjemme på Larvik Arena. Skulle Larvik vinne i dag så vil laget ta sin første mesterligatriumf.

- Vi er bedre på bortebane

- Velkommen til Nrksport sin dekning av returoppgjøret i mesterligafinalen mellom Itxako-Larvik. Kampstart er klokken 19.15.

• Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

fOJ3-7Dfrfg
  • Foden og Shaw vant journalistpris – Ødegaard og Terland i topp seks

Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw er av fotballjournalistforeningen (FWA) kåret til sesongens spillere i engelsk fotball.

Foden fikk 42 prosent av stemmene i avstemningen om årets mannlige spiller. Han vant foran Arsenal-spiller Declan Rice og lagkamerat Rodri. Martin Ødegaard endte på fjerdeplass.

Det er tredje gang på de fire siste årene at prisen går til en City-spiller. Erling Braut Haaland vant i fjor og Ruben Dias i 2021.

Elisabeth Terland ble beste norske kvinne på femteplass. Hun har hatt en meget god sesong for Brighton. (NTB)

Bpk8eLb85F0
  • Klart tap for Mol/Berntsen – får avgjørende kamp om plass i cupspillet

Sandvolleyballduoen Hendrik Mol og Mathias Berntsen tapte klart for de brasilianske hjemmefavorittene George og Andre i verdenstouren i Brasilia fredag.

Det var deres andre strake tap i gruppespillet etter at de kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag.

Natt til lørdag norsk tid spiller den norske duoen mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh i en kamp der vinneren går til cupspillet. Det innebærer plass i første utslagsrunde lørdag.

Norges stjerneduo Anders Mol og Christian Sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at Mol brakk beinet under trening i mars. (NTB)