Hopp til innhold

Italiensk utklassing på svak norsk dag

SÖLDEN/OSLO (NRK): Federica Brignone vant verdenscupåpningen i storslalåm klart, og tok sin første verdenscupseier.

Italienske Federica Brignone

SUVEREN: Federica Brignone var helt utilnærmelig i dagens renn.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Italienske Federica Brignone ledet klart etter den første omgangen. Fra startnummer en kjørte hun ned til ledelse, og hadde nesten sekundet ned til Mikaela Shiffrin.

Da Brignone stod på toppen i den andre omgangen hadde Shiffrin akkurat tatt vare på ledelsen sin, og kjørt ned til ledelse, fire tideler foran Tina Weirather.

Den italienske kvinnen ga bort ett tidel, men det holdt allikevel i lange baner. Hun endte 85 hundredeler foran Shiffrin.

– Hun griper sjansen når de store er ute, sa kommentator Andreas Toft.

Han tenkte da blant annet på kanoner som Anna Fenninger, Lindsey Vonn og Tina Maze som alle har vunnet i Sölden tidligere, men som ikke deltok i dagens renn av ulike årsaker.

Misset i henget

Ragnhild Mowinckel var nummer åtte etter første omgang. Hun var 2,27 bak Brignone, men «bare» åtte tideler bak Tina Weirather som lå på tredjeplass. Det var Mowinckel godt fornøyd med.

Like fornøyd var hun ikke etter den andre omgangen. Etter en offensiv og lovende start, kom hun feil ut av det da virkelig begynte å bli bratt, og kjørte ut. Leit for Mowinckel som hadde muligheten til å kjøre seg inn mot karrierebeste.

– Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Det er kjipt, når man ligger bra an etter første. Men det er en del av gamet, dessverre, sa Mowinckel til NRK etter rennet.

Mowinckel kjører ut i Sölden

Ragnhild Mowinckel kjørte ut i den andre omgangen.

– Kjørte som et barn

Nina Løseth lå på 25. plass etter den første omgangen. En skrens i inngangen til henget gjorde at hun havnet langt bak i leksa.

– Jeg kjører bra på toppen, så gjør jeg en feil, og så kjører jeg som et barn etter det. Det er ikke akseptabelt, smilte en oppgitt Nina Løseth etter å ha kommet i mål.

I den andre omgangen kjørte Løseth bedre. Hun tok ledelsen i mål, og endte til slutt på en 18. plass etter å ha levert omgangens åttende beste tid.

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal