NRK Meny
Normal

Italiensk utklassing på svak norsk dag

SÖLDEN/OSLO (NRK): Federica Brignone vant verdenscupåpningen i storslalåm klart, og tok sin første verdenscupseier.

Italienske Federica Brignone

SUVEREN: Federica Brignone var helt utilnærmelig i dagens renn.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Italienske Federica Brignone ledet klart etter den første omgangen. Fra startnummer en kjørte hun ned til ledelse, og hadde nesten sekundet ned til Mikaela Shiffrin.

Da Brignone stod på toppen i den andre omgangen hadde Shiffrin akkurat tatt vare på ledelsen sin, og kjørt ned til ledelse, fire tideler foran Tina Weirather.

Den italienske kvinnen ga bort ett tidel, men det holdt allikevel i lange baner. Hun endte 85 hundredeler foran Shiffrin.

– Hun griper sjansen når de store er ute, sa kommentator Andreas Toft.

Han tenkte da blant annet på kanoner som Anna Fenninger, Lindsey Vonn og Tina Maze som alle har vunnet i Sölden tidligere, men som ikke deltok i dagens renn av ulike årsaker.

Misset i henget

Ragnhild Mowinckel var nummer åtte etter første omgang. Hun var 2,27 bak Brignone, men «bare» åtte tideler bak Tina Weirather som lå på tredjeplass. Det var Mowinckel godt fornøyd med.

Like fornøyd var hun ikke etter den andre omgangen. Etter en offensiv og lovende start, kom hun feil ut av det da virkelig begynte å bli bratt, og kjørte ut. Leit for Mowinckel som hadde muligheten til å kjøre seg inn mot karrierebeste.

– Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Det er kjipt, når man ligger bra an etter første. Men det er en del av gamet, dessverre, sa Mowinckel til NRK etter rennet.

Mowinckel kjører ut i Sölden

Ragnhild Mowinckel kjørte ut i den andre omgangen.

– Kjørte som et barn

Nina Løseth lå på 25. plass etter den første omgangen. En skrens i inngangen til henget gjorde at hun havnet langt bak i leksa.

– Jeg kjører bra på toppen, så gjør jeg en feil, og så kjører jeg som et barn etter det. Det er ikke akseptabelt, smilte en oppgitt Nina Løseth etter å ha kommet i mål.

I den andre omgangen kjørte Løseth bedre. Hun tok ledelsen i mål, og endte til slutt på en 18. plass etter å ha levert omgangens åttende beste tid.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning