NRK Meny
Normal

Italiensk utklassing på svak norsk dag

SÖLDEN/OSLO (NRK): Federica Brignone vant verdenscupåpningen i storslalåm klart, og tok sin første verdenscupseier.

Italienske Federica Brignone

SUVEREN: Federica Brignone var helt utilnærmelig i dagens renn.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Italienske Federica Brignone ledet klart etter den første omgangen. Fra startnummer en kjørte hun ned til ledelse, og hadde nesten sekundet ned til Mikaela Shiffrin.

Da Brignone stod på toppen i den andre omgangen hadde Shiffrin akkurat tatt vare på ledelsen sin, og kjørt ned til ledelse, fire tideler foran Tina Weirather.

Den italienske kvinnen ga bort ett tidel, men det holdt allikevel i lange baner. Hun endte 85 hundredeler foran Shiffrin.

– Hun griper sjansen når de store er ute, sa kommentator Andreas Toft.

Han tenkte da blant annet på kanoner som Anna Fenninger, Lindsey Vonn og Tina Maze som alle har vunnet i Sölden tidligere, men som ikke deltok i dagens renn av ulike årsaker.

Misset i henget

Ragnhild Mowinckel var nummer åtte etter første omgang. Hun var 2,27 bak Brignone, men «bare» åtte tideler bak Tina Weirather som lå på tredjeplass. Det var Mowinckel godt fornøyd med.

Like fornøyd var hun ikke etter den andre omgangen. Etter en offensiv og lovende start, kom hun feil ut av det da virkelig begynte å bli bratt, og kjørte ut. Leit for Mowinckel som hadde muligheten til å kjøre seg inn mot karrierebeste.

– Det gikk ikke helt som jeg hadde håpet. Det er kjipt, når man ligger bra an etter første. Men det er en del av gamet, dessverre, sa Mowinckel til NRK etter rennet.

Mowinckel kjører ut i Sölden

Ragnhild Mowinckel kjørte ut i den andre omgangen.

– Kjørte som et barn

Nina Løseth lå på 25. plass etter den første omgangen. En skrens i inngangen til henget gjorde at hun havnet langt bak i leksa.

– Jeg kjører bra på toppen, så gjør jeg en feil, og så kjører jeg som et barn etter det. Det er ikke akseptabelt, smilte en oppgitt Nina Løseth etter å ha kommet i mål.

I den andre omgangen kjørte Løseth bedre. Hun tok ledelsen i mål, og endte til slutt på en 18. plass etter å ha levert omgangens åttende beste tid.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag