Island med fotballmirakel: – Dette blir sjukere og sjukere!

I den viktigste kampen i Islands historie sto «Strákarnir okkar» for en av de største bragdene i fotballhistorien da storheten England ble beseiret.

TOPSHOT-FBL-EURO-2016-MATCH44-ENG-ISL

FOTBALLHISTORIE: Island har skrevet fotballhistorie. Etter seieren mot England skal de få bryne seg mot Frankrike i kvartfinalen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har en kampplan som vi tror på. Det er trua og kraften vi har sammen som et lag, sier Islands første målscorer, Ragnar Sigurdsson etter kampen.

– Det er helt utrolig. Dette blir sjukere og sjukere, bryter NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie.

Island med 330.000 innbygger er i kvartfinalen i fotball-EM. England med over 50 millioner mennesker er ute, igjen.

Island har slått England ut av EM og dermed skapt fotballhistorie.

– Vi var ikke stresset

Englands sluttspillforbannelese lever videre. Nok en gang er «Three lions» slått ut.

– Vi var det beste laget. Vi var bedre i alle faser av spillet. Vi lærer verden å spille fotball. Vi kan gjøre hva vi vil nå, sier Hermann Hreidarsson i NRKs studio på Kontraskjæret.

Islands forsvarsspiller, Ragnar Sigurdsson, mener han ikke engang var stresset på slutten av kampen.

– Det gikk bra. Vi følte ikke de skapte noe særlig med sjanser. Vi bare headet bort alle de lange ballene de slo, sier den islandske stopperen.

Naturlig nok gikk også islands kommentator i fistel flere ganger i løpet av kampen.

Island vant 2-1 over England i Fotball-EM.

VIDEO: Hør kommentator Gudmundur Benediktssons reaksjon da det hele var over.

Islands venstreback, Ari Freyr Skulason, kan knapt tro at de skal spille kvartfinale.

Laster Twitter-innhold

– Det var episk

Den islandske sagaen er altså fortsatt ikke ferdigskrevet. Med seieren er Island klare for kvartfinale mot Frankrike førstkommende søndag.

– Dette var episk og ubeskrivelig og mer enn en seier i en fotballkamp. Det er et eventyr, sier Islands keeper, Hannes Halldorsson.

For dette har vært et eventyr for Island. De kom til EM som store underdogs. Nå er de blant de åtte beste lagene.

– Det var den største kampen i Islands fotballhistorie. Slike kamper har vi spilt de fire siste årene. Vi er blitt vant til å spille kamper som er store og vi er gode til å håndtere de kampene godt, sier Halldorsson.

Island med marerittåpning

Wayne Rooney ga England ledelsen etter bare tre minutter. Raheem Sterling ble fellt av keeper Halldorsson. Rooney satte den trygt nede i venstre hjørnet.

Wayne Rooney gir England ledelsen etter bare tre minutter. For en drømmeåpning for England. Engalnd fikk straffe etter at Raheem Sterling ble felt av keeper Halldorsson. God straffe av Rooeny nede i hjørnet.

Men Island svarer umiddelbart og utlikner bare sekunder etterpå. Etter dette har England ingenting å komme med. Island er bunnsolide defensivt. Roy Hodgsons menn triller ball, mens Island kontrer.

– Dette er fotballhistorie mine venner, bryter NRKs kommentator Christian Nilssen ut.

– Er det mulig å sette ord på dette da, Island. Dette kommer til å gi gjenlyd i hele verden. Hvem hadde trodd det, spør kommentatoren.

Ragnar Sigurðsson. Island svarer direkte og utlikner bare sekunder etterpå.

Hodgson pratet før kampen om hvor farlige Island er på dødball, men forsikret at England hadde en plan for å stoppe det. Det klarte ikke Hodgsons menn her da Island gikk i ledelsen.

Kolbeinn Sigþórsson. For en endring i kampen. Sigtorsson skyter fra 16-meter. Hart er på ballen, men den ruller likevel over streken. Fantastisk av Island.

Siste nytt

 • Regntrøbbel for Casper Ruud

  Regnver har utsett Casper Ruuds første kamp i Kitzbühel. Kampen skulle starta klokka 18.30, men arrangørane opplyser at det no er tidlegast start klokka 20.30.

  Dersom det ikkje lukkast å kome i gang i kveld, blir kampen utsett til i morgon.

  Ruud skal møte spanjolen Mario Vilella. Han er rangert som nummer 167, og kom med som "lucky looser".

  Om Ruud vinn, møter han svensken Mikael Ymer i kvartfinalen.

  Casper Ruud har vunne dei to siste turneringane han stilte opp i.

  Casper Ruud
  Foto: Valentin Flauraud / AFP
 • Carlsen på kurs mot semifinale

  Sjakkeinaren Magnus Carlsen styrer mot semifinale i verdscupturneringa i Russland. Han slo Étienne Bacrot med svart i første duell i kvartfinalen.

  Det blir spelt langsjakk onsdag og torsdag i Sotsji, og Carlsen vil avansere med siger eller remis i andre parti. Då speler nordmannen med kvite brikker.

  Stillinga mellom han og Bacrot var jamn då spelarane nærma seg tidskontrollen ved 40 trekk. Eit tidspresset franskmann gjorde likevel ein tabbe med den 39. trekken sin, og derfrå kunne Carlsen styre inn til siger.

  Dersom Carlsen slår Bacrot, vil han avansere til semifinale mot anten Santosh Vidit frå India eller Jan-Krzysztof Duda frå Polen. Dei to spelte remis i det første partiet sitt i kvartfinalen.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Hashimoto sikret hjemmejubel

  Med en nærmest perfekt avslutning sikret hjemmehåpet Daiki Hashimoto Japan et OL-gull i turnernes individuelle mangekamp.

  Gullvinneren endte med 88,464 poeng.

  aqxMu9DpZeI
  Foto: Gregory Bull / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal