Hopp til innhold

Ishockey: Vålerenga banket serieleder Storhamar 4-1 – Stavanger Oilers tapte for Comet Halden

Vålerenga slo Storhamar 4-1 i et nærmest fullsatt Jordal Amfi, men seieren holdt ikke til å overta tabelltoppen. Samtidig røk Stavanger Oilers 1-2 for Comet.

Med seieren kneppet Vålerenga inn på Storhamar og avstanden mellom de to er nå på to poeng.

Vålerenga avgjorde kampen med en veldig solid midtperiode som de vant 2-1.

Storhamar-kaptein Patrick Thoresen dukket opp på isen uten sitt etter hvert kraftige skjegg, men han greide ikke lede laget til seier.

Det var også store forventninger til Andrew Nielsen som gjorde sin annen kamp for Vålerenga.

Hjemmelaget tok ledelsen da kaptein Martin Røymark satte pucken i mål ved å slå den i luften. Dommerne brukte noen minutter på å finne ut om det var høy kølle.

Jakob Berglund utlignet til 1-1 for Storhamar etter å ha ridd av et undertallsspill tre mot fem, men kort etter satte Pontus Finstad inn 2-1-målet. Vålerengas toppscorer Mika Partanen økte til 3-1 da han plukket opp en løs puck.

Et par Vålerenga profiler fra forrige sesong, Villiam Strøm og Stefan Espeland var tilbake i Jordal Amfi, denne gangen i gult og blått.

Finstad kunne sette sitt annet mål for kvelden da han satte 4-1 i åpent mål.

Den store smellen i runden kom i Halden. Der klarte tabelljumbo Comet å slå serietreer Stavanger med 2-1- Hjemmelaget var frekke nok til å ta ledelsen 1-0 ved Hermann Kopperud. Axel Lindström økte til 2-0 i midtperioden.

Stavanger reduserte til 1-2 ved Sondre Bjerke etter å ha tatt ut målvakten mot slutten av kampen, men nærmere kom de ikke.

Frisk Asker tok en etterlengtet seier med å slå Sparta 3-2 etter at Mats Frøshaug ble matchvinner i ekstraomgang. Asker-laget har hatt en tung start på sesongen.

Michael Haga scoret først for Frisk før Marcus Fagerudd utlignet for Sparta. Tobias Lindström sendte Frisk i ny ledelse før Leo J. Halmrast utlignet nok en gang for gjestene.

Vålerenga Ishockey.
Foto: NTB

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal