NRK Meny
Normal

– For to år siden hadde jeg sittet og grått i dusjen

Isabelle Pedersen reagerer sterkt på Instagram-kommentar om fett-prosenten hennes.

Isabelle Pedersen

OPPRØRT: Isabelle Pedersen fikk kongepokalen for sin prestasjon under NM i friidrett.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Isabelle Pedersen er i Hong Kong for å gjøre siste forberedelser før hun skal til Beijing og løpe 100 meter hekk i friidretts-VM. Etter å ha delt et bilde av utsikten i byen på Instagram fikk hun tirsdag flere kommentarer og spørsmål om sin egen fettprosent.

Den anonyme brukeren avsluttet meldingsgangen med å si at det er «imponerende at en person som ser så uatletisk ut løper så kjapt (det er ikke slemt ment altså)».

Det falt ikke i god jord hos Pedersen, som mener den typen kommentarer kan være utslagsgivende for at jenter sliter med spiseforstyrrelser.

– Å komme med slike kommentarer er så ufattelig tragisk. Jeg satt sammen med Amalie Iuel, og forsøkte å ta en humoristisk vri på det, men det hintet gikk ikke inn, forteller hun til NRK fra massasjebenken.

Laster Instagram-innhold

Dette bildet hadde Isabelle Pedersen delt da hun begynte å få spørsmål om fettprosenten hennes.

– Tragikomisk

Pedersen forteller at hun er vant til kroppsfokuset, og at det er en del av å være friidrettsutøver. Allikevel synes hun det er synd at folk skal se seg nødt til å komme med slike kommentarer.

– For to år siden hadde jeg sittet og grått i dusjen. Den siste kommentaren er den groveste, og den som går ut over det som er ok. Det er bare tragikomisk. Rett og slett for dumt, sier hun og forsikrer om at hun nå tar det veldig fint.

Laster Twitter-innhold

Ikke sixpacken som bestemmer

Pedersen forteller at hun synes det er veldig synd at fettprosent blir brukt som mål på form eller kropp, og mener det er helt feil mål å styre etter.

– Har du for lav fettprosent fungerer du ikke og klarer ikke å prestere. I bunn og grunn er det ikke sixpack eller ikke som bestemmer om du løper fort.

Hekkeløperen forteller at hun har lært seg å leve med ufine kommentarer både på sosiale medier og til henne, men at hun ikke kan forstå folks behov for å komme med slengbemerkningene.

Den anonyme brukeren har foreløpig ikke svart på NRKs henvendelse.

Siste nytt

 • Arsenal seiret mot erkerivalen

  Arsenal slo Tottenham 2-0 i dagens kamp mellom rivalene. Shkodran Mustafi og Alexis Sánchez scoret målene. Det er uhyre tett mellom de beste lagene bak Manchester City for øyeblikket.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Lorentzen 3 hundredeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen var bare 17 hundredeler bak Ronald Mulder, men siden det er så jevnt i toppen, holder 34,79 «bare» til 6.-plass. Daichi Yamanaka tar 2.-plassen med 34,65, mens Hein Otterspeer sikrer en pallplass med 34,76. Lorentzen var åpenbart preget av å ha gått 1500 meter i B-gruppen tidligere lørdag.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Rød med brudd i hånden

  Magnus Abelvik Rød står i fare for å miste håndball-EM i Kroatia i januar etter å gjennomgått en operasjon for et brudd i hånden. 20-åringen er ute i åtte uker.

  Firenasjonersturnering i håndball for menn
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Cupfinale: Før cupfinalen for kvinner
Cupfinale kvinner: Avaldsnes - Vålerenga
V-cup skøyter: 1500 m menn
V-cup hopp: Laghopp
Cupfinale: Avaldsnes - Vålerenga
Cupfinale kvinner: Avaldsnes - Vålerenga
V-cup hopp: Laghopp
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
Sport i dag