Hopp til innhold

Pedersen vinket farvel til den gamle norske rekorden: – Nå blir hun kvitt maset

LONDON/OSLO (NRK): Allerede i forsøksheatet under Diamond League-stevnet i London nådde Isabelle Pedersen sitt store mål. Den norske rekorden på 100 meter hekk er nå på 12.72.

Isabelle Pedersen

NORSK REKORD: Isabelle Pedersen satte norsk rekord under forsøksheatet i London

Foto: Ali Iqbal Tahir

– Endelig tar hun den norske rekorden. Nå blir hun kvitt det maset. Alle har spurt henne om den norske rekorden i flere år allerede. Der smalt det. 12.72, sa NRKs kommentator Jann Post da Pedersen løp over målstreken.

Christina Vukicevic hadde den gamle rekorden på 12,74. Pedersen slo dermed den ni år gamle rekorden med to hundredeler da hun løp inn til fjerdeplass i forsøksheatet.

Pedersen hadde 12,76 som årsbeste og 12,75 personlig rekord før løpet på den raske OL-banen i London. Nå har hun endelig den norske rekorden i boks, som hun har jaktet i en årrekke.

Hvordan har du det akkurat nå?

– Litt miks. Det var ikke den beste og mest eksplosive starten i livet, men det var veldig greit å ha olympisk mester ved siden av og bare føle det at du ligger så tett. Da må man bare fortsette å gire på og komme enda raskere ut av hekkene. Det synes jeg gikk veldig fint.

Isabelle Pedersen

GLAD: Isabelle Pedersen gjennomførte to knallgode løp i London. Begge under den gamle norske rekorden

Foto: Ali Iqbal Tahir

– To toppløp på en og samme dag

En drøy time senere, under finalen løp Pedersen inn til en åttendeplass på tiden 12.73, som igjen holdt til å slå den gamle rekorden til Vukicevic. Det er 26-åringens nest beste løp noensinne.

– To toppløp på en og samme dag, sier Jann Post.

Mye kan tyde på at Pedersen er i knallform før EM i Berlin neste måned.

– Jeg kom fra USA for tre dager siden og vært fem uker på treningsleir og gjort en iherdig jobb for å være i superform om to uker. Jeg synes at 72 og 73 i dag absolutt var godkjent. Jeg er kjempeglad, sier Pedersen etter finalen som nå har gode følelser før EM.

Pedersen forteller at det har vært et intens kjør fra journalistene sin side siden 2012 og 2013 om denne rekorden.

– Jeg tror det skal bli mer merkelig enn lettelse å ikke sitte på en pressekonferanse og høre det. Det skal jeg ærlig innrømme. Det er utrolig hvor intenst folk har vært opptatt av dette når man egentlig skal sikte mot høyere ting.

Isabelle Pedersen blir nummer åtte i finalen på 100 meter hekk. Tiden er 12.73. Det er hennes nest beste løp noensinne. Pedersen satte norsk rekord i forsøket med 12.72. Kendra Harrison fra USA vinner med årsbeste i verden – 12.36.

Se finaleløpet til Isabelle Pedersen.

Mer å gå på

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal trodde Pedersen hadde enda litt mer å gå på etter hun løp forsøksheatet.

– Det her synes jeg var utrolig godt gjennomført, men jeg sitter og lurer på om hun hadde enda mer å gå på i starten. Vet ikke om starten til Isabelle var helt hundre prosent, men likevel gjør hun 12.72! Det er herlig å se, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Samtidig som Pedersen løp inn til norsk rekord, satte amerikanske Kendra Harrison samtidig årsbeste i verden med tiden 12.36.

Siste nytt

 • Erik Botheim har brutt med Krasnodar

  Fotballspiller Erik Botheim (22) har avsluttet avtalen med den russiske klubben Krasnodar, opplyser hans agent Jim Solbakken.

  – Erik anså det som at han ikke hadde noen annen mulighet, skriver agenten på Instagram.

  Botheim har de siste månedene trent med gamleklubbene Bodø/Glimt og Stabæk i Norge. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Bodø/Glimt (2-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste