Hopp til innhold

Pedersen vinket farvel til den gamle norske rekorden: – Nå blir hun kvitt maset

LONDON/OSLO (NRK): Allerede i forsøksheatet under Diamond League-stevnet i London nådde Isabelle Pedersen sitt store mål. Den norske rekorden på 100 meter hekk er nå på 12.72.

Isabelle Pedersen

NORSK REKORD: Isabelle Pedersen satte norsk rekord under forsøksheatet i London

Foto: Ali Iqbal Tahir

– Endelig tar hun den norske rekorden. Nå blir hun kvitt det maset. Alle har spurt henne om den norske rekorden i flere år allerede. Der smalt det. 12.72, sa NRKs kommentator Jann Post da Pedersen løp over målstreken.

Christina Vukicevic hadde den gamle rekorden på 12,74. Pedersen slo dermed den ni år gamle rekorden med to hundredeler da hun løp inn til fjerdeplass i forsøksheatet.

Pedersen hadde 12,76 som årsbeste og 12,75 personlig rekord før løpet på den raske OL-banen i London. Nå har hun endelig den norske rekorden i boks, som hun har jaktet i en årrekke.

Hvordan har du det akkurat nå?

– Litt miks. Det var ikke den beste og mest eksplosive starten i livet, men det var veldig greit å ha olympisk mester ved siden av og bare føle det at du ligger så tett. Da må man bare fortsette å gire på og komme enda raskere ut av hekkene. Det synes jeg gikk veldig fint.

Isabelle Pedersen

GLAD: Isabelle Pedersen gjennomførte to knallgode løp i London. Begge under den gamle norske rekorden

Foto: Ali Iqbal Tahir

– To toppløp på en og samme dag

En drøy time senere, under finalen løp Pedersen inn til en åttendeplass på tiden 12.73, som igjen holdt til å slå den gamle rekorden til Vukicevic. Det er 26-åringens nest beste løp noensinne.

– To toppløp på en og samme dag, sier Jann Post.

Mye kan tyde på at Pedersen er i knallform før EM i Berlin neste måned.

– Jeg kom fra USA for tre dager siden og vært fem uker på treningsleir og gjort en iherdig jobb for å være i superform om to uker. Jeg synes at 72 og 73 i dag absolutt var godkjent. Jeg er kjempeglad, sier Pedersen etter finalen som nå har gode følelser før EM.

Pedersen forteller at det har vært et intens kjør fra journalistene sin side siden 2012 og 2013 om denne rekorden.

– Jeg tror det skal bli mer merkelig enn lettelse å ikke sitte på en pressekonferanse og høre det. Det skal jeg ærlig innrømme. Det er utrolig hvor intenst folk har vært opptatt av dette når man egentlig skal sikte mot høyere ting.

Isabelle Pedersen blir nummer åtte i finalen på 100 meter hekk. Tiden er 12.73. Det er hennes nest beste løp noensinne. Pedersen satte norsk rekord i forsøket med 12.72. Kendra Harrison fra USA vinner med årsbeste i verden – 12.36.

Se finaleløpet til Isabelle Pedersen.

Mer å gå på

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal trodde Pedersen hadde enda litt mer å gå på etter hun løp forsøksheatet.

– Det her synes jeg var utrolig godt gjennomført, men jeg sitter og lurer på om hun hadde enda mer å gå på i starten. Vet ikke om starten til Isabelle var helt hundre prosent, men likevel gjør hun 12.72! Det er herlig å se, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Samtidig som Pedersen løp inn til norsk rekord, satte amerikanske Kendra Harrison samtidig årsbeste i verden med tiden 12.36.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal