Hopp til innhold

IOC utsetter slopestyle-avgjørelse

Den internasjonale olympiske komite besluttet i går å utsette avgjørelsen om slopestyle havner på OL-programmet i 2014. Det vekker sterke reaksjoner.

Andreas Håtveit tok gull Slopestyle, ski i X Games 2008.

IOC utsetter avgjørelsen om slopestyle skal på OL-programmet.

Foto: Nathan Bilow / AP

De ønsker å vurdere om nivået er godt nok, forteller IOC-medlem Gerhard Heiberg.

- Vi ser på kvaliteten på utøverne, hvor mange som er med og hvor mange som er representert, sier han.

- Ikke grunnlag

- Det er mildt sagt svakt, sier daglig leder i Arctic Challenge, og styremedlem i snøbrettkjørernes verdenscup, Henning Andersen.

Han reagerer kraftig på grunnlaget IOC har for å utsette avgjørelsen.

- Det internasjonale skiforbundet har gjennomført en slopestylekonkurranse, og de har planer om å gjennomføre en til. Det er ikke noe grunnlag for å ta en sånn konklusjon, mener han.

- I vår gjennomføres det 100 slopestylekonkurranser i året, og det har vært dømt konkurranser siden 1994, legger han til.

Skjønner ikke

Den internasjonale olympiske komitee forteller til NRK at de i utgangspunktet er positive til å inkludere øvelsen på OL-programmet fra 2014 - både for snøbrett og ski - men står fast på at de vil se mer før de fatter en beslutning.

Den argumentasjonen skjønner Andersen lite av.

- Vi representerer utøvere fra 35 medlemsland og har 4000 utøvere som har levert resultater på vår ranking, sier han.

Siste nytt

  • Verstappen toner ned konsekvensene av Neweys avgang

    Formel 1-fantomet Max Verstappen er ikke bekymret for at Adrian Neweys Red Bull-avskjed vil få særlig store følger for resten av laget i framtiden.

    Onsdag formiddag opplyste Red Bull at Newey, som i nesten 20 år har vært en viktig brikke som lagets tekniske sjef, gir seg i jobben i starten av 2025.

    Formel 1-sirkusets ener Verstappen tror imidlertid ikke at Neweys avgang vil få betydelige konsekvenser for Red Bull.

    – Utenfra ser det enormt dramatisk ut, men hvis man ser hva som egentlig foregår i laget, er det ikke så dramatisk i det hele tatt, sier Verstappen før helgens Formel 1-runde i Miami. (NTB)

    iOj-sw4pelw
    Foto: AP
  • Hamilton ønsker seg Red Bull-topp til Ferrari

    Lewis Hamilton håper at Adrian Newey gjør som ham og tar steget til Ferrari. Nylig ble det kjent at Newey er ferdig i Red Bull neste år.

    Newey er av mange sett på som den beste designeren av Formel 1-biler i en årrekke. Han har i Red Bull vært en viktig brikke i to tiår.

    Hamilton forlater Mercedes etter sesongen for å slutte seg til Ferrari. På pressekonferansen foran Grand Prix-løpet i Miami denne helgen la ikke briten skjul på at han håper Newey gjør det samme.

    – Adrian har en fantastisk historie. Han har gjort en utrolig jobb gjennom sin karriere. Det hadde vært fantastisk om han hadde kommet til Ferrari, sa Hamilton og la til:

    – Det hadde vært et privilegium å jobbe sammen med ham. Han er helt på toppen av listen over folk jeg ønsker å jobbe med.

    Ifølge Sky Sports skal Newey nylig ha vært i samtaler med Ferrari. (NTB)

    orzkyQXVFzk
    Foto: AP
  • 47 kamper på rad uten tap - Ny triumf i Roma

    Bayer Leverkusen har vært en av sesongens store overraskelser i europeisk fotball. De har gått ubeseiret gjennom sesongen hjemme i tysk Bundesliga.

    Og med seieren mot Roma i den første semifinalen i Europa League har Xabi Alonsons mannskap nå den utrolige rekken med 47 kamper uten tap denne sesongen. Seriegullet i Tyskland er allerede sikret og nå er den tyske klubben på vei mot finale i Europaligaen også.

    Roma hjemme skal være et tøft oppgjør, men den tyske klubben rystet hjemmelaget på Olympiastadion i den italienske hovedstaden.

    Xabi Alonsos mannskap viste igjen klasse og tok ledelsen mot den italienske storklubben ved Florian Wirtz etter 28 minutter. Etter pause doblet Robert Andrich ledelsen for det tyske laget. 2–0 ble også sluttresultatet i det første av to semifinaleoppgjør.

    I Marseille ble det utkjempet et jevnt oppgjør i den andre semifinalen mellom Olympique Marseille og Atalanta. Kampen endte 1–1 etter at Atalanta tok ledelsen ved Scamacca, før hjemmelagets Mbemba sikret uavgjort.

    Returkampene spilles neste uke.

    Bayer Leverkusen scoring.
    Foto: Alberto Lingria / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal