NRK Meny
Normal

Internett-kampanje reddet OL for Sugars foreldre

Foreldrene til skøyteløper Sugar Todd (23) flyttet inn i bobil for å følge datterens OL-drøm. Men da datteren endelig kvalifiserte seg, ble reisen til Sotsji for dyr. En lynrask internett-kampanje ble redningen.

Sugar Todd

FIKK HJELP PÅ INTERNETT: Sugar Todd er OL-klar, men foreldrene risikerte å måtte bli hjemme grunnet pengemangel. Pappa Mike Todd (innfelt) sa opp jobben som brannmann for å følge datterens OL-drøm på heltid.

Foto: Rick Bowmer / Ap

For Sugar Todd, en 23 år gammel skøyteløper fra USA, kom på den kreative idéen om å la internett-folket avgjøre om hennes egne foreldre, som har brukt store summer på å realisere datterens drøm om å dra til OL, skulle få reise til Sotsji eller ikke.

Sugar opprettet en kampanje hun kalte «Help send Sugar's parents to Sochi» på internett, der hvem som helst kunne donere penger for at Todds foreldre skulle ha råd til den lange reisen til OL-byen i Russland.

– Jeg har gått på skøyter i femten år, og foreldrene mine har støttet meg hele veien. Jeg hadde aldri kunnet representere USA i Sotsji om det ikke hadde vært for mamma og pappa, skriver Todd.

Sugar Todd

FORELDRENE KOMMER: Sugar Todd skal delta på 500-meter og 1.000-meter i Sotsji-OL. Foreldrene får følge konkurransen fra tribunen etter internett-kampanjen.

Foto: Rick Bowmer / Ap

Responsen på kampanjen har vært overveldende.

Måtte stoppe kampanjen

Etter bare én dag på internett hadde kampanjen samlet inn mer enn 5.000 dollar, altså mer enn 30.000 kroner, til Sugars foreldre.

Det er nok penger til å betale flyreise, fire dager på hotell og visum for mamma Diana og pappa Mike Todd.

– Wow, dere er helt utrolige. I løpet av 24 timer nådde vi målet vårt og vel så det. Jeg er helt overveldet over sjenerøsiteten dere alle har vist. Mamma og pappa er fra seg av glede, skriver Todd på nettsiden.

Etter tre dager måtte Sugar rett og slett stoppe kampanjen, ettersom beløpet fra sjenerøse givere nærmet seg 6.000 dollar (mer enn 37.000 kroner).

– Nå har mamma og pappa råd til Sotsji-billetter og en øl for å feire, skriver Todd.

Totalt ble det gitt 142 donasjoner, de største donasjonene var på 300 dollar (mer enn 1800 kroner).

Flyttet i bobil for datteren

Foreldrene, som Sugar kaller «sugar mom» og «sugar pops», har ofret «alt» for at datteren Sugar skulle nå verdenstoppen på skøyter.

I 2012 flyttet foreldrene inn i en bobil for å ha råd til å følge datterens treningsopplegg i Salt Lake City, da Todd ble god nok til å trene med det amerikanske landslaget.

Både faren og moren sluttet i jobbene sine i Ohama i hjemstaten Nebraska for å følge datteren på heltid. Tidligere hadde de også flyttet til Milwaukee i den nordlige staten Wisconsin for at datteren skulle ha optimale treningsforhold.

– Etter femten år med fantastisk innsats, er jeg altså klar for OL. Det hadde ikke vært mulig om ikke mamma og pappa hadde hjulpet meg med alt fra trening, betaling for skøyteutstyr, til reisekostnader til og fra konkurranser. Dette er det minste jeg kan gjøre for dem, skriver Todd i kampanjen.

Sugar Todd endte på 4.-plass på 1.000-meter i det amerikanske OL-uttaket i romjulen, og er klar for Sotsji-OL. Todd skal også delta på 500-meter.

Sugar Todd

HÅPER PÅ MEDALJE: Sugar Todd er blant USAs beste skøyteløpere, og kan på en god dag kunne kjempe om medalje i Sotsji.

Foto: Rick Bowmer / Ap

Siste nytt

 • 15 strake gevinster for City

  Pep Guardiolas Manchester City tok sin 15. strake seier i Premier League da de banket Swansea 4–0 i Wales onsdag kveld.

  Dermed slo de Arsenals rekord på 14 strake seirer, melder NTB.

  David Silva (2), Sergio Agüero og Kevin De Bruyne nettet for City.

  Pep Guardiola
  Foto: Geoff Caddick / AFP
 • Lukaku reddet United

  Romelu Lukaku scoret kampens eneste mål da Manchester United vant 1-0 over Bournemouth onsdag kveld.

  Scoringen kom etter 25 minutter, da Lukaku stanget ballen i garnet etter et innlegg fra Juan Mata.

  Premier League - Manchester United vs AFC Bournemouth
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Kusk testet positivt for kokain

  Adrian Kolgjini, en av Sveriges mest kjente travkusker, er suspendert etter at det ble funnet spor etter kokain i hans dopingprøve, melder NTB.

  – Nå vil jeg bare renvaske meg, sier han til Sulkysport.se.

  Adrian Kolgjini
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal