Haaland og Salzburg ute av mesterligaen: – En tom følelse

For første gang i karrieren har Erling Braut Haaland (19) spilt en mesterligakamp uten å komme på scoringslisten. Etter at drømmen om videre spill i mesterligaen brast mot Liverpool var det norske stortalentet langt nede.

Se høydepunktene fra kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en ganske tom følelse.

Det sier Erling Braut Haaland til TV 2 etter å ha mislykkes i å score mot Liverpool.

2–0 til Liverpool i Salzburg betyr at årets mesterligaeventyr er over for kveldens hjemmelag. Utgangspunktet før kampen var enkelt nok. Med et lite forbehold var kveldens vinner videre til sluttspillet av mesterligaen, mens taperen var ute.

Og kampen åpnet forrykende, med sjanser både til Mohamed Salah og Erling Braut Haaland.

Til slutt var det to raske Liverpool-mål i andreomgang, etter litt slapt keeperspill fra Salzburg-målvakt Cican Stanković som resulterte i en enkel avslutning fra Naby Keïta, og en perle fra nevnte Salah fra nærmest død vinkel, som sendte Salzburg ut av årets turnering.

t6YaX82SaCc

SINNE: Erling Braut Haaland var tydelig frustrert over å ha misset flere sjanser mot Liverpool.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Klopp: – Ikke enkelt mot van Dijk

Haaland var langt nede etter at tapet var et faktum.

– Det var en morsom kamp å spille, spesielt i første omgang. Men det er forskjellen på oss og verdens beste lag, de klarer å spille bra i to omganger, sier Haaland til TV 2.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var imponert over det han tidvis så fra Salzburg, men var til slutt fornøyd med resultatet.

– De startet veldig bra, men Haaland og Hwang så etter hvert at det ikke er så enkelt å løpe mot van Dijk, sier manageren om motstanderens spisspar og deres kamp mot egen midtstopper på pressekonferansen etter kampen.

Haaland: – Bare å «gunne» på

Selv om skuffelsen er tydelig, sier jærbuen at han har storkost seg i mesterligaen denne høsten.

– Det har vært en drøm for en gutt fra Bryne, jeg har nytt hvert sekund. Jeg håper å få spille mer i denne turneringen en dag. Det har vært vanvittig kjekt.

Resultatet sørger for at Liverpool vinner gruppen, foran Napoli som slo Sander Berges Genk 4–0 i sin siste kamp av gruppespillet. Salzburg tar tredjeplassen i gruppen, som gir billett til sluttspillet av Europaligaen.

Der skal Salzburg revansjere seg, forteller Haaland.

– Vi har gjort det bra i Europaligaen før, så det er bare å «gunne» på, sier 19-åringen til TV 2.

_upackXeGao

UTE: Erling Braut Haaland og lagkamerat Takumi Minamino skapte tidvis trøbbel for LFC, men måtte til slutt konstatere at de er ferdigspilte i årets mesterliga.

Foto: MICHAEL DALDER

Speidet på av Manchester United

Selv om Erling Braut Haaland ikke klarte å øke antall mål i mesterligaen fra de åtte han hadde før kveldens kamp, var han gjennom mot LFC-keeper Alisson og nær scoring ved to anledninger.

Etter totalt fire scoringer mot Genk, én scoring mot Liverpool på Anfield, og totalt tre scoringer mot Napoli, har Haaland skapt overskrifter verden over.

På grunn av storformen har spissen den siste tiden blitt linket til blant andre Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, og de ryktene blir neppe mindre etter kveldens kamp, scoring eller ei.

Ifølge journalist Mark Ogden, som pleier å ha god oversikt over hva som skjer i Manchester United, var nemlig Marcel Bout, klubbens sjef for speiderteamet, blant dem som var på plass i Salzburg for å se 19-åringen i aksjon.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Christensen inn i EM-troppen

  Målvakt Espen Christensen tar Magnus Abelvik Røds plass i EM-troppen etter at Rød pådro seg et brudd i foten i kampen mot Sverige.

  Den norske EM-troppen ble redusert fra 18 til 16 spillere før åpningskampen mot Bosnia-Hercegovina, og da var Christensen og William Aar de to spillerne som ble vraket.

  Norge har nå tre keepere: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås og Espen Christensen.

  Espen Christensen etter seieren over Østerrike
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK
 • Nadal enkelt videre i Melbourne

  Rafael Nadal tapte bare fem game for Hugo Dellien fra Bolivia da han tok seg videre fra 1. runde i Australian Open tirsdag. Kampen endte 6-2, 6-3, 6-0 etter å ha vart i drøye to timer.

  Maria Sjarapova fikk wild card av arrangørene, men 33-åringen røk 3-6, 4-6 for kroatiske Donna Vekic.

  Rafael Nadal
  Foto: John Donegan / AFP
 • Halvorsen spurtet inn til 6.-plass

  Kristoffer Halvorsen tok 6.-plass på første etappe av verdenstourrittet Tour Down Under tirsdag. Irske Sam Bennett vant. Foran seg hadde Halvorsen sterke spurtere som blant andre Jasper Philipsen, Elia Viviani og André Greipel.

  Sven Erik Bystrøm, som var opptrekker for Philipsen på UAE-laget, trillet inn til en 19.-plass. Også lagkameraten Vegard Stake Laengen deltar i rittet og ble nummer 96.

  Kristoffer Halvorsen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal