Hopp til innhold

Haaland og Salzburg ute av mesterligaen: – En tom følelse

For første gang i karrieren har Erling Braut Haaland (19) spilt en mesterligakamp uten å komme på scoringslisten. Etter at drømmen om videre spill i mesterligaen brast mot Liverpool var det norske stortalentet langt nede.

Se høydepunktene fra kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en ganske tom følelse.

Det sier Erling Braut Haaland til TV 2 etter å ha mislykkes i å score mot Liverpool.

2–0 til Liverpool i Salzburg betyr at årets mesterligaeventyr er over for kveldens hjemmelag. Utgangspunktet før kampen var enkelt nok. Med et lite forbehold var kveldens vinner videre til sluttspillet av mesterligaen, mens taperen var ute.

Og kampen åpnet forrykende, med sjanser både til Mohamed Salah og Erling Braut Haaland.

Til slutt var det to raske Liverpool-mål i andreomgang, etter litt slapt keeperspill fra Salzburg-målvakt Cican Stanković som resulterte i en enkel avslutning fra Naby Keïta, og en perle fra nevnte Salah fra nærmest død vinkel, som sendte Salzburg ut av årets turnering.

t6YaX82SaCc

SINNE: Erling Braut Haaland var tydelig frustrert over å ha misset flere sjanser mot Liverpool.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Klopp: – Ikke enkelt mot van Dijk

Haaland var langt nede etter at tapet var et faktum.

– Det var en morsom kamp å spille, spesielt i første omgang. Men det er forskjellen på oss og verdens beste lag, de klarer å spille bra i to omganger, sier Haaland til TV 2.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var imponert over det han tidvis så fra Salzburg, men var til slutt fornøyd med resultatet.

– De startet veldig bra, men Haaland og Hwang så etter hvert at det ikke er så enkelt å løpe mot van Dijk, sier manageren om motstanderens spisspar og deres kamp mot egen midtstopper på pressekonferansen etter kampen.

Haaland: – Bare å «gunne» på

Selv om skuffelsen er tydelig, sier jærbuen at han har storkost seg i mesterligaen denne høsten.

– Det har vært en drøm for en gutt fra Bryne, jeg har nytt hvert sekund. Jeg håper å få spille mer i denne turneringen en dag. Det har vært vanvittig kjekt.

Resultatet sørger for at Liverpool vinner gruppen, foran Napoli som slo Sander Berges Genk 4–0 i sin siste kamp av gruppespillet. Salzburg tar tredjeplassen i gruppen, som gir billett til sluttspillet av Europaligaen.

Der skal Salzburg revansjere seg, forteller Haaland.

– Vi har gjort det bra i Europaligaen før, så det er bare å «gunne» på, sier 19-åringen til TV 2.

_upackXeGao

UTE: Erling Braut Haaland og lagkamerat Takumi Minamino skapte tidvis trøbbel for LFC, men måtte til slutt konstatere at de er ferdigspilte i årets mesterliga.

Foto: MICHAEL DALDER

Speidet på av Manchester United

Selv om Erling Braut Haaland ikke klarte å øke antall mål i mesterligaen fra de åtte han hadde før kveldens kamp, var han gjennom mot LFC-keeper Alisson og nær scoring ved to anledninger.

Etter totalt fire scoringer mot Genk, én scoring mot Liverpool på Anfield, og totalt tre scoringer mot Napoli, har Haaland skapt overskrifter verden over.

På grunn av storformen har spissen den siste tiden blitt linket til blant andre Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, og de ryktene blir neppe mindre etter kveldens kamp, scoring eller ei.

Ifølge journalist Mark Ogden, som pleier å ha god oversikt over hva som skjer i Manchester United, var nemlig Marcel Bout, klubbens sjef for speiderteamet, blant dem som var på plass i Salzburg for å se 19-åringen i aksjon.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal